Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2014
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  DIY Basskabinett x 2

  Kabinett : Portet 125liter
  Driver : Cerwin Vega Stroker 15"
  Amp : Crown XTI 4000

  Vet ikke helt hvor jeg skal starte, men kan vel starte med og forklare litt om systemet og bruken, å hvis det er noe annet så er det jo bare å spørre.
  Systemet består av en NAD C350 og en Crown XTI 4000, Cerwin Vega XLS 215 og 2x Stroker 15". Subbene er ennda ikke tatt i bruk, da jeg holder på å rekone de.

  Dette er vel så langt fra HiFi som man kommer nesten, men etter å ha lest på dette forumet så har jeg funnet ut at det er her jeg bør spørre, for det dukker opp noen spørsmål etterhvert, å det ser ut til at de som holder til her inne har meget bra forståelse for lyd og elektronikk.

  Systemet brukes mest til musikk, og da går det i House og Rave for det meste, gjerne full gass i 8-10 timer, så jeg tror det var greit at jeg gikk for de komponentene jeg har, selv om jeg drømmer om noe helt annet. Men der kommer økonomi inn i bilde og det ser litt dårlig ut da det er lite aktivitet i nordsjøen i disse tider..

  ON TOPIC :

  Kassene er bygd etter spec fra Cerwin Vega, uten at jeg vet om det er det mest optimale... De har ett volum på drøyt 120liter når port og driver er trekt ifra. Portene er bygd etter info fra Cerwin Vega de også, men det er her problemet kommer, jeg sitter rett og slett fast! Dette er slot porter, på 100mm x 300mm og 420mm lang. Volumet innvendig i porten er 13liter, som forsåvidt stemmer etter spec fra leverandør. Men jeg har tidligere fått kommentarer (på andre forum) på at portene sannsynligvis er for korte. Å det var derfor jeg først og fremst registrerte meg her. For jeg håper å kunne få litt hjelp angående portberegning her. Tuningen jeg sikta på var 36Hz, da det var det som var anbefalt fra leverandør.

  Lurer da på om noen kunne hjulpet meg litt med portberegningen her? Nedenfor finnes det noen bilder av dette prosjektet.
 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2014
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kan tilføye at jeg ikke er helt ukjent med WINISD, og det er denne programvaren jeg har brukt for å beregne porten, men det ser ut til at det ikke ble fulltreffer denne gangen. Jeg kommer til å bygge en port i 12mm spon som passer innvendig i den nåværende porten. Denne vil fungere som en teloskop-port, og på denne måten håper jeg at jeg skal finne riktig portlengde, kom gjerne med innspill hvis noen har noe å tilføye

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed