Trøkk uten trykk

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    På Karmøy blåser og regner det ekstremt mye, akkurat som på resten av Vestlandet - som på Bømlo hvor jeg holder hus. Og sesongen vi nå er inne i nå er den verste. Da er det jaggu godt å ha et varmt hobbyrom å krype inn i. I det mye brukte hobbyrommet til Anders holdes innetemperaturen oppe med bla. Klipsch Palladium, Krell kl.A effekt, McIntosh stereoamper, 6stk! LMS Ultra 5400, PA forsterkere, 2stk BMS15" som midbasstøtte til Klipsch Palladium, en Primare HT prosessor, pluss mye annet for å sy det sammen til et fungerende anlegg. Det største blikkfanget er allikevel en 80" bøs TV som står midt ut på gulvet en halvannen meter fra frontvegg.

    Mye snadder utstyr som er kjøpt inn de to årene hobbyen har herjet heimen til Anders, mannen og anlegget som denne tråden kommer til å handle om.

    Jeg har erfart gjennom årene at vi alle verdsetter forskjellige deler av anlegget og lyden ulikt. Noen liker det nøytralt, andre mye bass, mens noen igjen fokuserer på det som skjer oppover i registeret. Dette er hensyn som skal tas når anlegg kjøpes inn eller konstrueres fra bunn av. En annen erfaring jeg har gjort er at vi er mer like hverandre i opplevelsen av god lyd når det leveres et fullfrekvent forvrengningsfattig, detaljert og stort lydbilde med pinpoint imaging - når følelsen av tilstedeværelse treffer. Prosjektet som bygges og diskuteres i denne tråden er et kombinert musikk/filmsystem som har som formål å skape en slik illusjon av tilstedeværelse, men selvsagt med sine begrensninger mht. bruk og investeringsramme.

    Siden hobbyrommet til Anders er rektangulært (6x3.5x2.2 meter) skal det bygges et Double Bass Array (DBA) system bestående av 16 stk. Acoustic Elegance TD18H+ i lukkede kasser på ca 80nettoliter - 8 på fronvegg og 8 på bakvegg.

    Et DBA system vil ved hjelp av elementenes plassering sørge for at det dannes en plan bølgefront i rommet. Bølgefronten dannes på frontveggen og vil absorberes av elementene på bakveggen, som spiller i motfase og tidsforsinket tilsvarende den tid bølgefronten bruke fra front- til bakvegg. Fordelen med dette konseptet er at man minimerer enhver effekt av rommoder og resultatet blir en linjær frekvensrespons og uten at basstoner resonerer i rommet. For de teknisk interesserte så kan jeg anbefale å lese (dessverre er noen av bildelinkene i trådene på AVSForum og Gearslutz ødelagt)

    Double Bass Array – Wikipedia
    Double Bass Array (DBA) - The modern bass concept! - AVS Forum
    https://www.gearslutz.com/board/bas...rray-massive-damping-measurements-inside.html
    Comparison of Double Bass Array to Sound Field Management: Overview
    http://vbn.aau.dk/files/12831869/AC-phd.pdf

    Kapasitetsmessig blir systemet som om det spiller 8stk 18"-ere siden elementene på bakveggen kun har som formål å kansellere lydbølgen fra frontveggen. Pga. at systemet ikke generer trykkoppbygging i rommet, så vil roomgain også være begrenset i et slik oppsett.
    Allikevel, 8stk TD18H+ har kapasitet til å levere et lydtrykk på 123dB ved 20Hz innenfor linjær slaglengde. Men det kreves totalt 6400W for å levere dette lydtrykket. Ved 30Hz er kapasiteten ca 130dB, da med en påtrykt effekt på 8000W!
    Følsomheten på bassystemet er ca 85dB/W ved 20Hz og ca 91dB/W ved 30Hz.

    Siden lytterommet er smalt og siden bassystemet av natur ikke trykksetter rommet (tilsvarende dipoler) så er det planlagt at satellittene bygges som dipoler i midbassområdet - maskinert i aluminium. Midbass ivaretas av 2stk 12 eller 15" pr. side. Med optimal baffelbredde så skal det kunne opprettholdes høy følsomhet innenfor området midbassene opererer og det uten at spredningskontrollen kollapser i øvre del av frekvensområdet. Allikevel vil bafflene bygges med fallback mulighet om å sette de i en lukket kasse.

    Et SEOS24 horn er tenkt brukt med 1.4/1.5" driver og overtar over midbassene. SEOS er valgt for å holde konstruksjonen enkel, få et så bredt sweetspot som mulig, samtidig som en utnytter mange av de fordelene som horn gir (i dette tilfelle et meget bra og flott laget constant directivity horn). En stor SEOS vil også sørge for at størstedelen av det kritiske frekvensområdet ivaretas uten overlapp mot andres drivere/horn. Ulempen er at hornet krever kompensering for det naturlige fallet oppover.

    For å få med filmeffekter i suboktavene så er planen å koble inn de 6stk LMS Ultra 5400 som allerede står i anlegget. Ved hvilken frekvens de skal deles vil bli bestemt når riggen er ferdig bygget, men en eller annen plass rundt de 20Hz er naturlig å tenke. For de som ikke kjenner LMS Ultra 5400, så er dette hysteriske subbassbeist med linjær slaglengde på +/-34cm!! Spesielt egnet til oppgaver som krever flytting av store luftmengder.

    Dette prosjektet ser jeg veldig frem til å gjøre og forhåpentligvis blir det på et par områder et state of the art system. Men det er ikke helt uten begrensninger, utfordringer og problemstillinger som også vil bli diskutert i tråden. Før detaljene presenteres så må jeg bare ta av meg hatten for Anders som uten å nøle hoppet på prosjektet. Det kaller jeg å ha baller av betong :cool:
     

    RojohII

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2011
    Innlegg
    4.423
    Antall liker
    1.850
    Sted
    Karmøy - Rogaland
    Duverden! Til nå har vel DBA så og si (nesten?) bare vært en hypotese. Kan faktisk ikke huske å ha sett noen praktiske innstallasjoner av slike i hjemmemiljø før. Ekstra moro at noe slikt tar form på Haugalandet. :)
     

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Utfordring 1 - Plassering av bassene

    En DBA systems øvre ideelle frekvensområde er angitt av avstanden mellom driverne. Dvs. DBA fungerer optimalt for de frekvenser som ligger under halve bølgelengden av avstanden mellom driverne. Så dess tettere driverne står, jo høyere opp i frekvens fungerer DBA optimalt.

    Med 8 drivere på frontveggen kan vi sette opp bassene på to måter:
    1) 2 i bredden av rommet med 4 i høyden
    2) 4 i bredden av rommet med 2 i høyden.​

    Frontveggen måler 3530mm i bredden og 2230mm i høyden.

    For alternativ 1 vil det være den horisontale avstanden mellom bassene som begrenser frekvensområdet siden denne avstanden er lengde enn den vertikale avstanden mellom driverne. 3530/2 = 1765mm mellom driverne tilsvarer en øvre idealfrekvens på 343/(2x1,765) = 97Hz.
    For alternativ 2 vil det være den Vertikale avstanden mellom bassene som begrenser frekvensområdet. 2230/2 = 1115mm mellom driverne tilsvarer en øvre idealfrekvens på 343/(2x1,115) = 154Hz.

    Umiddelbart så vil alternativ 2 være det opplagte valget. Men en slik plassering vil legge begrensninger ift plassering av effektive absorbenter på front og bak-vegg. I tillegg er det usikkert hvilket av alternativene som blir minst påvirket av TV-en.

    Selv om den famøse TV-en på 80" gjør en formidabel jobb som bildeformidler, så er den alene pga. størrelsen potensielt en problemskaper akustisk.
    For uforbeholden suksess skal et DBA system brukes i et rektangulært eller kvadratisk rom og hvor det er et minimum av andre reflekterende flater i rommet. Siden TV-en okkuperer store deler av frontveggen, så kan den potensielt forstyrre bassenes forsøke på å skape en plan bølgefront i rommet.

    Hvilket alternativ vi lander på må derfor testes ut i praksis. Første test blir gjort med alternativ 1, siden dette åpner opp for mer effektiv bruk av absorbenter (frontvegg) og diffusorer (bakvegg).

    Alternativ 1 - 2 i bredden av rommet og 4 i høyden
    DBA 1-2.jpg
    DBA 1.PNG


    Alternativ 2 - 4 i bredden av rommet og 2 i høyden
    DBA 2_2.jpg
    DBA 2.PNG
     

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Duverden! Til nå har vel DBA så og si (nesten?) bare vært en hypotese. Kan faktisk ikke huske å ha sett noen praktiske innstallasjoner av slike i hjemmemiljø før. Ekstra moro at noe slikt tar form på Haugalandet. :)
    Jeg hadde komt til å gjort dette for lenge siden om det ikke var for at jeg manglet et egnet rom. Men nå kan vi jo glede oss over at Anders virkelig drar på og går foran som et glimrende eksempel :)
     

    mega1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.10.2008
    Innlegg
    453
    Antall liker
    188
    Sted
    haugesund område
    Torget vurderinger
    1
    Dette høres veldig lovende og brutalt ut! Jeg følger med i spenning, så sørg for og pøs på med bilder;-)
     

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Det skal være brutalt, ellers er det ikke gøy :p Selv om det ser voldsomt ut så behøver man IMO kapasiteten dersom illusjonen av konsertopplevelse skal gjenskapes. Et godt opptak med 20dB crestfaktor vil la oss spille rundt 100dB midlere lyttenivå, da fortsatt med flere dB headroom ift. xmax. Mer reelt er kanskje oppunder 90dB midlere lyttenivå og med dette nivået vil basselementene tusle veldig komfortabelt av garde innenfor et veldig linjært område.
     

    permorten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.10.2005
    Innlegg
    3.615
    Antall liker
    1.749
    Torget vurderinger
    5
    "Baller av betong" !!! - kanskje litt upraktisk he he , men dette kan vel ikke kalles annet enn å gutse , denne følger jeg også O0

    mvh per morten
     

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Regner med Anders kommer på banen etter hvert.
    Bilde av subkassene. Etter Anders sitt ønske så lages de i 30mm MDF med 30+20mm på fronten.
    Ca. 80 liter netto. Kassene er laget så grunne som mulig for å ta så lite plass i rommet som mulig. Tålig greit med avstivere.
    Med 16 kasser og ørten deler så blir delene skåret ut med CNC - et klokt valg :)
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Utfordring 2 - EQ av bassene

    Det kom ikke som en overraskelse på oss at bassene må EQ-es nedover for å levere basstoner slik vi ønsker de. Med TD18H+ i 80l lukket dempet kasse vil Qtc havne på ca 0,46. I et tradisjonelt system i et ideelt lytterom med roomgain så kan en slik Q-verdi treffe heldig ut og man behøver ikke EQ i det hele tatt.
    Men i DBA vil vi ikke dra nytt av roomgain i nevneverdig grad og en kompensering for bassystemets avrulling nedover må gjøres.
    Siden det skal brukes DSP til deling av basser og satellitter, så kan man falle for fristelsen å kompensere for avrullingen i DSP. Det er jeg litt skeptisk til siden 20Hz må løftes ca 20dB ift. 200Hz for å få flat kurve. I praksis ønsker vi en liten heving nedover og da ender kompenseringen fort på en 25-30dB.
    Dersom kompenseringen foretas i samme DSP som satellittene styres fra får en slik kompensering direkte innvirkning på oppløsning i det digitale domenet. Og siden forsterkerne er tenkt beholdt så vil også kompensering ha direkte innvirkning på midbassens og hornets S/N forhold.

    En analog EQ av bassene kan derfor være en god løsning. Marchand Electronics lager mye flott og med god kvalitet på elektronikken. Er det noen som har egenerfaring med bruk av Bassis EQ-en til Marchand? Kanskje et av de mest fleksible verktøy jeg har funnet for bass EQ.
     

    Vedlegg

    anders1234

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    283
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    hohoho , gleder meg sinnsykt til dette kommer opp. i dag fikk eg bestilt kassene ferdig utsjert i cnc maskin som kommer på ca30k levert her på karmøy. d tytte egentleg skulle var å levere 4 stykk ae 18td+ her , så fortalte hann om denne løsningen, hehe tengte eg bare dei 10 første sekundene virka dette lite sansynleg att eg komm til å jennomføre dette, flax eg allere hadde tatt meg ein dramm så tankene snudde fort ,
     
    Sist redigert:

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Utfordring 3 - Design av dipoler

    Sitter og drodler med dipoldesignet. Første utkast med 15" midbassdrivere fra Acoustic Elegance. Baffelen er tenkt 42cm bred, men med akustisk transparente vinger på siden for å gi illusjon om en bredere baffel og matching mot SEOS sine 62cm i bredden.

    Satellittene skal spille fra der bassene slipper (100-120Hz) og møter SEOS24 ved rundt 550Hz.
    Dipole.PNG


    Tanken er å la den øverste driveren jobbe hele veien opp til deling mot SEOS, mens den nederste lavpassdeles første orden med -3dB rundt 195Hz.
    Pga dipolepeakens 6dB gain og det smale passpandet til midbassene, skal en følsomhet på rundt 104dB/2.83V eller 100dB/1W kunne være innenfor rekkevidde. Simuleringen under er med kun øverste elementet koblet til.
    Response 15inch 42cm baffle.jpg


    Den teoretiske dipolpeaken med 42cm baffel vil ligger rundt 408Hz. Kanskje litt lavt og derfor vurderes også 12" som løsning.
    Men med en skarp deling rundt 550Hz skulle/burde det allikevel kunne gå uten at spredningen i overgangen blir for ulinjær.

    Hadde vært veldig kjekt med innspill til sokkel og gitter/design på vingene. Er ikke fornøyd med den sokkelen og vingene er for anledningen tegnet med solid material.
     

    anders1234

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    283
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    eg ser her att disse sidene som er satt på blir mye lettere å lage i ett stykke. sonn prismessig for aluen vill dette sjille lite i pris
     

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Tenkte også de må lages i ett stykke. Hvis et eller annet form for tøy eller perforert materiale skal brukes så må det freses ut betydelig mengde materiale fra vingene.
     

    Terje Berg

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.07.2008
    Innlegg
    1.328
    Antall liker
    1.082
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    5
    Ser jeg må ta meg en tur til Karmøy igjen når dette er oppe og hopper.. :)
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Dette er spennende å følge med på! Anders, hvis ikke du får nok med dette, så finnes det ikke håp for deg ;D

    Når Tytte har dratt etter å ha kalibrert opp ting så det er lineært og fint, så vrir du bare på gain-knoben så bassen blir 10-20dB hot ift. resten ;D That's the way we roll! LOL!
     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Dette blir spennende å følge med på, og blir helt sikkert en referanse vi andre kan lære av når det perfekte lytterom skal konstueres - Drømmer jo om et 100% symmetrisk rom med en størrelse - bredde: 5.65m, dybde: 9,15m, høyde: 3,50m.
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Dette blir spennende å følge med på, og blir helt sikkert en referanse vi andre kan lære av når det perfekte lytterom skal konstueres - Drømmer jo om et 100% symmetrisk rom med en størrelse - bredde: 5.65m, dybde: 9,15m, høyde: 3,50m.
    Hvorfor disse eksakte målene?

    Laget denne simuleringen basert på disse målene i REW, kan du forklare hva som gjør dimensjonene så gode ift. dette?

     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Bare noe jeg tror er en god start og et passe stort rom. Basert på forholdstallet 1,618 - det gyldne snitt. Sikkert ikke så nøye når det bygges høyttalere som dette
     

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Å bygge rom med fornuftige dimensjoner har mye for seg også i et DBA oppsett. Høyere orden moder vil uansett herpe en anekoisk ellers ryddig frekvens- og fasegang. Rause avstander til reflekterende flater rydder også opp i mye. Jeg ville prøvd tatt utgangspunkt i å maksimere takhøyden og så velge de øvrige dimensjoner utfra å minimere av effekten av rommoder. Og her er det mange meninger, men kanskje disse er inne på noe Room Sizing Tutorial | Acoustics, Audio and Video | University of Salford

    Anders har også et ess i ermet som jeg håper han vil trekke frem etter at prosjektet er ferdig. Det er nemlig mulig å utvide lytterommet til det doble av det han har i dag ved å slå ned en skillevegg til tilstøtende rom. Men først skal det bygges og testes i henhold til planen.

    Gjorde en liten test i Romsimulatoren i REW of satte opp et enkelt DBA system med to drivere på frontvegg og to på bakvegg. Flere drivere takler ikke REW (enda?). Allikevel gir det en god føling med fordelene. Som en ser er frekvensgangen særdeles pen under 90Hz og relativt lite påvirket av hvor en måler. Det er god grunn til å anta at simuleringen også hadde blitt vesentlig bedre med 8 drivere pr. vegg.

    DBA Simulering.jpg


    Hva skjer så hvis horisontal avstand til bassene økes slik at TV-en går imellom basskassene på frontveggen?
    Som en ser så ser det ikke hakkende galt ut og kan være verdt å forsøke. Litt mer uryddig frekvensgang, men igjen - dette er med to drivere på frontveggen (og ikke minst - en enkel simulering)
    DBA Simulering 2.jpg


    Litt artig å se hvordan et mer tradisjonelt oppsett med en basskasse i hvert sitt hjørne av frontveggen simulerer ift. DBA. Simuleringen under er altså ikke et DBA oppsett:
    Tradisjonelt bassoppsett.jpg
     
    Sist redigert:

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Dette er spennende å følge med på! Anders, hvis ikke du får nok med dette, så finnes det ikke håp for deg ;D

    Når Tytte har dratt etter å ha kalibrert opp ting så det er lineært og fint, så vrir du bare på gain-knoben så bassen blir 10-20dB hot ift. resten ;D That's the way we roll! LOL!
    Mener du DSP-en skal ha en TI preset? Tytte Ignore?? :mad:
     

    anders1234

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    283
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    Å bygge rom med fornuftige dimensjoner har mye for seg også i et DBA oppsett. Høyere orden moder vil uansett herpe en anekoisk ellers ryddig frekvens- og fasegang. Rause avstander til reflekterende flater rydder også opp i mye. Jeg ville prøvd tatt utgangspunkt i å maksimere takhøyden og så velge de øvrige dimensjoner utfra å minimere av effekten av rommoder. Og her er det mange meninger, men kanskje disse er inne på noe Room Sizing Tutorial | Acoustics, Audio and Video | University of Salford

    Anders har også et ess i ermet som jeg håper han vil trekke frem etter at prosjektet er ferdig. Det er nemlig mulig å utvide lytterommet til det doble av det han har i dag ved å slå ned en skillevegg til tilstøtende rom. Men først skal det bygges og testes i henhold til planen.

    Gjorde en liten test i Romsimulatoren i REW of satte opp et enkelt DBA system med to drivere på frontvegg og to på bakvegg. Flere drivere takler ikke REW (enda?). Allikevel gir det en god føling med fordelene. Som en ser er frekvensgangen særdeles pen under 90Hz og relativt lite påvirket av hvor en måler. Det er god grunn til å anta at simuleringen også hadde blitt vesentlig bedre med 8 drivere pr. vegg.

    Vis vedlegget 289340

    Hva skjer så hvis horisontal avstand til bassene økes slik at TV-en går imellom basskassene på frontveggen?
    Som en ser så ser det ikke hakkende galt ut og kan være verdt å forsøke. Litt mer uryddig frekvensgang, men igjen - dette er med to drivere på frontveggen (og ikke minst - en enkel simulering)
    Vis vedlegget 289342

    Litt artig å se hvordan et mer tradisjonelt oppsett med en basskasse i hvert sitt hjørne av frontveggen simulerer ift. DBA. Simuleringen under er altså ikke et DBA oppsett:
    Vis vedlegget 289341
    når eg kann sette meg ned å slappe heilt av så er nokk rommet snudd på ja, menn sonn i første omgang er d greit å ha denne opkraderingen i vente . ser på bilde av denne bass eqen att denn kommer ferdig instilt til meg:)
     
    N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    Dette sub-prinsippet virker interessant og jeg gleder meg til fortsettelsen av denne tråden, for dette tror jeg blir fryktelig spennende. Subscribe!
     

    andreash

    Medlem
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    7
    Antall liker
    4
    heisann folkens!

    jeg lurer på hvor dere får kjøpt LMS-Ultra 5400 for tiden? ettersom Partsexpress ikke har disse lengere..
     

    Tytte71

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.01.2008
    Innlegg
    2.150
    Antall liker
    1.151
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    2
    Dette blir spennende å følge med på, og blir helt sikkert en referanse vi andre kan lære av når det perfekte lytterom skal konstueres
    Det blir et referansesystem all den tid jeg ikke vet om at det finnes DBA system i Norge fra før. Og om det gjør, så håper jeg vedkommende melder seg i tråden. Jeg håper selvfølgelig (drister meg inn med en forsiktig tror også) at bassgjengivelsen også vil være i referanseklasse. Utgangspunktet er iallfall bra med stor kapasitet, flotte element og teknikk som fikser det vanskeligste.
    DBA-prinsippet grenser IMO til genialt - litt KISS over det - men jeg mener også at det er mulig å få til en tilsvarende respons i et godt lytterom. Tilsvarende som hos deg for eksempel hvor det er lagt ned mye energi i akustikktiltak.
     

    anders1234

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    283
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    heisann folkens!

    jeg lurer på hvor dere får kjøpt LMS-Ultra 5400 for tiden? ettersom Partsexpress ikke har disse lengere..
    vet ikke om disse er å få taki for øyeblikket, men tror d er snakk om tc sounds skal starte salg sell
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Dette er spennende å følge med på! Anders, hvis ikke du får nok med dette, så finnes det ikke håp for deg ;D

    Når Tytte har dratt etter å ha kalibrert opp ting så det er lineært og fint, så vrir du bare på gain-knoben så bassen blir 10-20dB hot ift. resten ;D That's the way we roll! LOL!
    Mener du DSP-en skal ha en TI preset? Tytte Ignore?? :mad:
    Hahaha, har stalket deg her inne og lest det du skriver. Du virker alt annet enn flat, så join the <200Hz +10dB club and be one of the cooool boyz, maaan!! ;D

    Neida, dette blir garantert grisebra, haha. Da Anders fortalte meg om prosjektet, så var TV'en det første jeg spurte ham om (rett etter at sjokket hadde lagt seg). En mulighet er kanskje å erstatte den med et lydtransparent lerrett og projektor? Et annet er å utvide hele rommet og ha den i mellom, men da går "hallen", for det er vel ei nisje der TV'en står. Da jeg var der, så var rommet større, veggen med døra på nå var ikke der.

    TV'er er fæle dyr. Jeg har en 60" selv, og problemet mitt er at den tar opp plass. Skulle gjerne fyllt hele veggen med subber!!! Men må jo ha den der. :(

    Anders kjøp deg den siste oculus rift, så kan du selge hele tv'en.



    heisann folkens!

    jeg lurer på hvor dere får kjøpt LMS-Ultra 5400 for tiden? ettersom Partsexpress ikke har disse lengere..
    PE sluttet å forhandle TC Sounds' produkter. Ryktene sier at det har vært noen QC-issues, spesielt for noen år siden. I det siste skal vissnok leveransene fra TC Sounds har vært ustabile. Jeg tror det var ustabile leveranser som gjorde at samarbeidet ble slutt. TC Sounds skal vissnok begynne å selge direkte etter at samarbeidet brøt sammen. Send Thilo en mail og spør om du kan kjøpe av ham direkte?

    Du kan kanskje få ham til å sende via Jetcarrier f.eks.?

    Det virker som om stabil produksjon og leveranser er et problem for de fleste småselskapene som lager drivere, TC Sounds, Stereo Integrity, Acoustic Elegance, m.fl.

    Uansett, kan det være lurt å sende TC Sounds en mail for å vise etterspørsel. Sånt kan gi motivasjon til å få opp farten med egen nettbutikk.
     

    JENO

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.07.2003
    Innlegg
    2.599
    Antall liker
    1.377
    Sted
    Saksvik - Trøndelag
    Yes! Gleder meg til å følge denne tråden. Har også et slikt system på tegnebrettet i tilfelle jeg får bygget på huset med et symmetrisk rom. Blir spennende å se resultatet!
     

    anders1234

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    283
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    Dette er spennende å følge med på! Anders, hvis ikke du får nok med dette, så finnes det ikke håp for deg ;D

    Når Tytte har dratt etter å ha kalibrert opp ting så det er lineært og fint, så vrir du bare på gain-knoben så bassen blir 10-20dB hot ift. resten ;D That's the way we roll! LOL!
    Mener du DSP-en skal ha en TI preset? Tytte Ignore?? :mad:
    Hahaha, har stalket deg her inne og lest det du skriver. Du virker alt annet enn flat, så join the <200Hz +10dB club and be one of the cooool boyz, maaan!! ;D

    Neida, dette blir garantert grisebra, haha. Da Anders fortalte meg om prosjektet, så var TV'en det første jeg spurte ham om (rett etter at sjokket hadde lagt seg). En mulighet er kanskje å erstatte den med et lydtransparent lerrett og projektor? Et annet er å utvide hele rommet og ha den i mellom, men da går "hallen", for det er vel ei nisje der TV'en står. Da jeg var der, så var rommet større, veggen med døra på nå var ikke der.

    TV'er er fæle dyr. Jeg har en 60" selv, og problemet mitt er at den tar opp plass. Skulle gjerne fyllt hele veggen med subber!!! Men må jo ha den der. :(

    Anders kjøp deg den siste oculus rift, så kan du selge hele tv'en.



    heisann folkens!

    jeg lurer på hvor dere får kjøpt LMS-Ultra 5400 for tiden? ettersom Partsexpress ikke har disse lengere..
    PE sluttet å forhandle TC Sounds' produkter. Ryktene sier at det har vært noen QC-issues, spesielt for noen år siden. I det siste skal vissnok leveransene fra TC Sounds har vært ustabile. Jeg tror det var ustabile leveranser som gjorde at samarbeidet ble slutt. TC Sounds skal vissnok begynne å selge direkte etter at samarbeidet brøt sammen. Send Thilo en mail og spør om du kan kjøpe av ham direkte?

    Du kan kanskje få ham til å sende via Jetcarrier f.eks.?

    Det virker som om stabil produksjon og leveranser er et problem for de fleste småselskapene som lager drivere, TC Sounds, Stereo Integrity, Acoustic Elegance, m.fl.

    Uansett, kan det være lurt å sende TC Sounds en mail for å vise etterspørsel. Sånt kan gi motivasjon til å få opp farten med egen nettbutikk.
    oculus rift har vert på plass lenge , kul sak, venter til den sjikklege utgaven kommer 4k verisjon, kvalitetene er fremdeles ikke go nokk med full hd, stor fare for det kan bli lerret, menn blir stressa av tanken på den klumpen i take, når d blir endringer på rommet her ijenn så blir det kansje plass til en snedden 85" 4k som var litt planen før tutte fikk meg over på bedre tanker
     

    andreash

    Medlem
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    7
    Antall liker
    4
    Dette er spennende å følge med på! Anders, hvis ikke du får nok med dette, så finnes det ikke håp for deg ;D

    Når Tytte har dratt etter å ha kalibrert opp ting så det er lineært og fint, så vrir du bare på gain-knoben så bassen blir 10-20dB hot ift. resten ;D That's the way we roll! LOL!
    Mener du DSP-en skal ha en TI preset? Tytte Ignore?? :mad:
    Hahaha, har stalket deg her inne og lest det du skriver. Du virker alt annet enn flat, så join the <200Hz +10dB club and be one of the cooool boyz, maaan!! ;D

    Neida, dette blir garantert grisebra, haha. Da Anders fortalte meg om prosjektet, så var TV'en det første jeg spurte ham om (rett etter at sjokket hadde lagt seg). En mulighet er kanskje å erstatte den med et lydtransparent lerrett og projektor? Et annet er å utvide hele rommet og ha den i mellom, men da går "hallen", for det er vel ei nisje der TV'en står. Da jeg var der, så var rommet større, veggen med døra på nå var ikke der.

    TV'er er fæle dyr. Jeg har en 60" selv, og problemet mitt er at den tar opp plass. Skulle gjerne fyllt hele veggen med subber!!! Men må jo ha den der. :(

    Anders kjøp deg den siste oculus rift, så kan du selge hele tv'en.



    heisann folkens!

    jeg lurer på hvor dere får kjøpt LMS-Ultra 5400 for tiden? ettersom Partsexpress ikke har disse lengere..
    PE sluttet å forhandle TC Sounds' produkter. Ryktene sier at det har vært noen QC-issues, spesielt for noen år siden. I det siste skal vissnok leveransene fra TC Sounds har vært ustabile. Jeg tror det var ustabile leveranser som gjorde at samarbeidet ble slutt. TC Sounds skal vissnok begynne å selge direkte etter at samarbeidet brøt sammen. Send Thilo en mail og spør om du kan kjøpe av ham direkte?

    Du kan kanskje få ham til å sende via Jetcarrier f.eks.?

    Det virker som om stabil produksjon og leveranser er et problem for de fleste småselskapene som lager drivere, TC Sounds, Stereo Integrity, Acoustic Elegance, m.fl.

    Uansett, kan det være lurt å sende TC Sounds en mail for å vise etterspørsel. Sånt kan gi motivasjon til å få opp farten med egen nettbutikk.
    ja, har fått med meg at PE har vært ufornøyd, men trodde ikke de kom til å gi opp salg av disse, da de strengt tatt ikke har et eneste element som er i nærheten av LMS-Ultra! Noen som har en direkte E-mail adresse til Thilo?
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    oculus rift har vert på plass lenge , kul sak, venter til den sjikklege utgaven kommer 4k verisjon, kvalitetene er fremdeles ikke go nokk med full hd, stor fare for det kan bli lerret, menn blir stressa av tanken på den klumpen i take, når d blir endringer på rommet her ijenn så blir det kansje plass til en snedden 85" 4k som var litt planen før tutte fikk meg over på bedre tanker
    Det vet jeg, for det første du gjorde da jeg kom inn, var å plassere meg i rallystolen med Oculus Rift og berg og dalbane-simulatoren – og jeg hater karuseller – så det var rimelig flaut å sitte der i ukjent terretorie og holde på å drite i buksa mens det kilte sykt i magen, lol.

    ja, har fått med meg at PE har vært ufornøyd, men trodde ikke de kom til å gi opp salg av disse, da de strengt tatt ikke har et eneste element som er i nærheten av LMS-Ultra! Noen som har en direkte E-mail adresse til Thilo?
    Nei, er kjedelig at de klippet samarbeidet, jeg har fått 4 derfra og anders har fått 6, har ikke vært problemer med noen av disse.

    Her er kontaktinfoen fra TC Sounds' sine sider. Jeg tror Thilo leser alt selv, ellers er han vel på facebook.

    zA5NJOM.png


    UXL-18 er et annet godt alternativ virker det som; 2xUXL-18 skal vissnok være bedre enn 1xLMSU iflg. flere travere på AVSForum, og prisen blir det samme, men jeg har ikke hørt UXL-18 selv. LMSU er imidlertid HERLIG +++!!! ;D
     

    anders1234

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    283
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    oculus rift har vert på plass lenge , kul sak, venter til den sjikklege utgaven kommer 4k verisjon, kvalitetene er fremdeles ikke go nokk med full hd, stor fare for det kan bli lerret, menn blir stressa av tanken på den klumpen i take, når d blir endringer på rommet her ijenn så blir det kansje plass til en snedden 85" 4k som var litt planen før tutte fikk meg over på bedre tanker
    Det vet jeg, for det første du gjorde da jeg kom inn, var å plassere meg i rallystolen med Oculus Rift og berg og dalbane-simulatoren – og jeg hater karuseller – så det var rimelig flaut å sitte der i ukjent terretorie og holde på å drite i buksa mens det kilte sykt i magen, lol.

    ja, har fått med meg at PE har vært ufornøyd, men trodde ikke de kom til å gi opp salg av disse, da de strengt tatt ikke har et eneste element som er i nærheten av LMS-Ultra! Noen som har en direkte E-mail adresse til Thilo?
    Nei, er kjedelig at de klippet samarbeidet, jeg har fått 4 derfra og anders har fått 6, har ikke vært problemer med noen av disse.

    Her er kontaktinfoen fra TC Sounds' sine sider. Jeg tror Thilo leser alt selv, ellers er han vel på facebook.

    Vis vedlegget 289404

    UXL-18 er et annet godt alternativ virker det som; 2xUXL-18 skal vissnok være bedre enn 1xLMSU iflg. flere travere på AVSForum, og prisen blir det samme, men jeg har ikke hørt UXL-18 selv. LMSU er imidlertid HERLIG +++!!! ;D
    hehe ja stemmer d eg hadde dei vel liggende da og. Ser fremm til dette slipper ut i 4k å pornobransjen kommer sjikkleg inn i bilde ;)
     

    andreash

    Medlem
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    7
    Antall liker
    4
    oculus rift har vert på plass lenge , kul sak, venter til den sjikklege utgaven kommer 4k verisjon, kvalitetene er fremdeles ikke go nokk med full hd, stor fare for det kan bli lerret, menn blir stressa av tanken på den klumpen i take, når d blir endringer på rommet her ijenn så blir det kansje plass til en snedden 85" 4k som var litt planen før tutte fikk meg over på bedre tanker
    Det vet jeg, for det første du gjorde da jeg kom inn, var å plassere meg i rallystolen med Oculus Rift og berg og dalbane-simulatoren – og jeg hater karuseller – så det var rimelig flaut å sitte der i ukjent terretorie og holde på å drite i buksa mens det kilte sykt i magen, lol.

    ja, har fått med meg at PE har vært ufornøyd, men trodde ikke de kom til å gi opp salg av disse, da de strengt tatt ikke har et eneste element som er i nærheten av LMS-Ultra! Noen som har en direkte E-mail adresse til Thilo?
    Nei, er kjedelig at de klippet samarbeidet, jeg har fått 4 derfra og anders har fått 6, har ikke vært problemer med noen av disse.

    Her er kontaktinfoen fra TC Sounds' sine sider. Jeg tror Thilo leser alt selv, ellers er han vel på facebook.

    Vis vedlegget 289404

    UXL-18 er et annet godt alternativ virker det som; 2xUXL-18 skal vissnok være bedre enn 1xLMSU iflg. flere travere på AVSForum, og prisen blir det samme, men jeg har ikke hørt UXL-18 selv. LMSU er imidlertid HERLIG +++!!! ;D
    jeg har prøvd den e-mailen, samt TC sounds facebook side.. intet svar å få :/
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    hehe ja stemmer d eg hadde dei vel liggende da og. Ser fremm til dette slipper ut i 4k å pornobransjen kommer sjikkleg inn i bilde ;)
    Hahahaha, no shit! ;D En realdoll og oculus i 4k kan spare en for mye bry og kostnader, lol!

    Hvorfor er du stressa over "klump i taket"? Med projector kan du jo også få enda større bilde enn nå, og du kan jo bygge den inn også. Jeg er ikke oppdatert på projectorer, jeg hadde Infocus X1 for ti år siden, men man får vel short throw som kan henge rimelig nærme og gi ekstremt godt bilde, tror jeg. Eneste aberet med projector er viftesus og pærebytte, men det har sikkert kommet seg en hel haug siden jeg hadde det.

    Spørsmålet er om lydtransparent lerrett vil la systemet fungere optimalt da.
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    jeg har prøvd den e-mailen, samt TC sounds facebook side.. intet svar å få :/
    Sjukt kjedelig... Det må ha vært en stor smell for ham, det med PE. Det er folk på avs som har sagt de har fått vite at det jobbes med en webshop. Ikke aner jeg hvorfor det drar ut i tid, men Thilo er vel opptatt av at alt skal være sømløst og perfekt kanskje? Virker jo slik på driverne hans i alle fall.

    Skjønner at det er kjedelig å vente uten å vite noe, men de er i alle fall verdt å vente på om det er til noen trøst. :(
     

    mega1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.10.2008
    Innlegg
    453
    Antall liker
    188
    Sted
    haugesund område
    Torget vurderinger
    1
    Det er mindre stress med en liten 15kg klump i taket enn en låvedør på 50kg og 85tommer midt i rommet. Dagens litt påkostede projektorer bråker ikke mer enn en ps3..om en bruker litt penger på duken så forsvinner det knapt en db, så ja det fungerer svært bra.
     

    anders1234

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    283
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    Det er mindre stress med en liten 15kg klump i taket enn en låvedør på 50kg og 85tommer midt i rommet. Dagens litt påkostede projektorer bråker ikke mer enn en ps3..om en bruker litt penger på duken så forsvinner det knapt en db, så ja det fungerer svært bra.
    Eg kommer nokk til å gå for d som blir d beste. Projektor har nokk komt milevis siden eg dreiv med dette.mørkt har eg det hele veien og så er ingenting i veien for at dette ikke skal funke perfekt. Menn sonn i første omgang så stopper pengene meg her. Tror også kansje opsette får litt større plass runt seg før dette blir prioritert
     

    mega1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.10.2008
    Innlegg
    453
    Antall liker
    188
    Sted
    haugesund område
    Torget vurderinger
    1
    Det som er best i kino sammenheng er at høytalerene er plassert korrekt iforhold til lyd og bilde. I et transparent lærret er ikke dette noe problem. Men om du setter en skillevegg på 85"som ikke slipper igjennom lyd, da blir ikke troverdigheten av lyden den samme. Dvs at en senter høytaler plassert over eller under en tv på 85" er ikke like bra som en som er plassert i rett høyde, på lik linje med de øvrige front høytalerene. .bare en erfaring ifra min side..
     

    permorten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.10.2005
    Innlegg
    3.615
    Antall liker
    1.749
    Torget vurderinger
    5
    Og hvis en ønsker virkelig å bli kastrert av basstrykket - snu bare fasen i elementene i bakenden av rommet :p 16 stk i fase + roomgain og offeret i midten

    mvh
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn