Boxnotes. Nyttig kalkulator for å optimere kabinettdimensjoner - med KAPPELISTE!!!

Naturlyd

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
560
Antall liker
336
Torget vurderinger
23
Har tidligere tenkt at jeg har brukt alt for mye tid på www for å jakte nyttige DIY ressurser. Men det finnes stadig uoppdaget gull der ute.

Formen på et høyttalerkabinett vil påvirke lyden. Debatten går gjerne på i hvor stor grad det er hørbart og om man kan dempe seg bort fra problemet. På diyaudio.com er det lesestoff med input fra tungvektere som argumenterer for vidt forskjellige praktiske løsninger på dette problemet. Men få eller ingen er uenig i at det beste utgangspunktet er å optimalisere kabinettdimensjonene HxBxD.

Vikash sin "Standing wave calculator" er nyttig og godt kjent: Internal Standing Wave Calculator for Loudspeaker Enclosures and Rooms , men hvem har hørt om Boxnotes? Fant ingen referanser ved søk her på HFS.

Boxnotes Boxnotes - Free Speaker Design Software gir deg også en grafisk fremstilling av stående bølger i kabinettet. Du får i tillegg generert en kappeliste. Etter at min Bassbox Pro gikk ned så har jeg ikke hatt noe program som har gitt meg automatisk kappeliste. Så denne blir litt nyttig.

boxnotes-menu.gif
 

janly

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.09.2004
Innlegg
1.308
Antall liker
341
Sted
Sandefjord
Torget vurderinger
5
Lastet selv ned Boxnotes for noen dager siden, utrolig kjekk software!
 
Topp Bunn