Hvordan sjekke volt på forsterkerkort?`

T

Tittentei

Gjest
Har en amp med to forsterkerkort, der det ene definitivt er ødelagt. Forsøker nå å feilsøke på det andre kortet. Ampen power cycler ikke riktig, og leverandør sendte meg dette bildet hvor de ønsker at jeg skal måle punktene A, B, C og D.



Problemet er at jeg ikke kan nok om forsterkere til å vite hvordan jeg skal måle disse punktene. Punkt A og B er vanskelige å se, men regner med at det er på sokkelen til kondensatoren de mener.

Skal punktene måles på en av de to følgende måtene?

På dette bildet antar jeg at punkt A, B, C og D skal måles individuelt. Altså fire målinger



På dette antar jeg at jeg måler AB og CD i to målinger, slik



Er også usikker på om jeg skal måle AC eller DC, men regner med DC, siden dette er etter strømforsyning.

Er det noen som vil fortelle meg hvordan jeg gjør dette? :)
 

BerntJ

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.11.2002
Innlegg
1.400
Antall liker
184
Normalt måler du mellom Jord/Ground og målepunktene. Du setter den sorte pinnen på Jord og den røde på målepunktet. Dette er DC spenning.
Det nederste bildet skal vise dobbel spenning om alt er riktig. Prøv heller å finne jord/Gound som oftest er i chassis og sett den sorte pinnen der.
På den annen side bør en ikke holde på med dette uten å være sikker da spenningene er livsfarlige. ( Ikke 11 Volt da..) VH Bernt
PS: Ved Switch Mode power kan jord flyte og gjøre målinger vanskelig. Sjekk med leverandør hvor jord er.
 
T

Tittentei

Gjest
Takk, :)

Bare å be en stille bønn og gå til arbeid mao? ;D Nei, jeg skal være veldig forsiktig. Kommer til å ha på hansker!

På kretskortet er GND markert, så da regner jeg med at jeg holder sorte prongen der og så flytter jeg den røde rundt på punktene?

Er det en ide å sjekke kontinuitet mellom GND og punktene før jeg slår på ampen for å gjøre de faktiske målingene? Det skal vel da gi utslag? Hvis ikke det gir utslag, så er det ikke kontakt og jeg vil heller ikke få målinger?
 

BerntJ

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.11.2002
Innlegg
1.400
Antall liker
184
Høres bra ut. Sort pinne på GND. Rød pinne på målepunktene. Høyspenningen er sikringer såvidt jeg ser og der kan du gjerne måle på begge ender. Er det spenning på bare ene siden er sikringen brutt/røket. Det skal være samme spenning på begge siden av sikringen. Ville ikke testet uten strøm. Da må du i så fall bruke Ohm-meteret men som regel blir en lurt av kondensatorer som lader seg opp av spenningen Ohm-metret gir ut.
Sett metret på DC Volt opptil minst 200 Volt eller helst litt mer. Og så er en god regel å holde ene hånden i lomma når man måler. Men da må sort målepinne sitte godt i GND. Høres ut som en god plan. VH. Bernt
 

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.631
Antall liker
5.276
Sted
Holmestrand
På 2 av bildene viser da hvor både sort og rød måleipinne skal?
 
T

Tittentei

Gjest
På 2 av bildene viser da hvor både sort og rød måleipinne skal?
Det er meg som har laget disse to bildene for å forklare hva jeg spurte om. Har snakket med leverandør, og BerntJ har helt rett, har bare ikke fått gjort det enda.
 
Topp Bunn