Utskiftning av Midbass med Mer attack!

alghatar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.05.2014
Innlegg
389
Antall liker
132
Torget vurderinger
13
Nå sitter jeg her, med et par Infinity Kappa 9.2i som er på lakkering, og har elementene ute. Jeg har fundert litt på å bytte ut midbassen (6.5") Wooferen med noe med mer attack i. Det er det eneste jeg har savnet.

Har allerede byttet ut de originale 12" med woofere fra Morel: http://www.morelhifi.com/raw-drivers/products/ultimate-subwoofer-line/uw-1258

Disse er tatt utenom delefilteret, og går direkte inn på en XTZ Sub amp 1. De får 300w pr høyttaler totalt.

Gjennstående i Delefilteret er jo da Diskant, dome og midbass. Har følsomheten gått opp på disse nå som 12" er fysisk koblet ifra delefilteret?

Samtidig sitter jeg og tenker fælt her, skal jeg nå, mens jeg har elementene utav bytte ut midbassene? Hva bør jeg se etter mtp Følsomhet, frekvens(?) når jeg er ute etter noe med attack i? Er det noen som har gode forslag her? Jeg har vært innom tanken å handle noe fra Morel, men er redd jeg skal få noe med "dypbass" uten snert og smekk. Samtidig er jeg redd for å få en woofer som har liten til ingen symmetri med resten av høyttalerne.
Ønsker å bytte ut disse da jeg har dypbass, detaljer og deilig mellomtone, og mangler kun det lille smekket fra midbass.

Legger ved bilder av originale elementer. Etter flere timer på google har jeg estimert at disse kan ha 89db følsomhet.

2014-10-02 11.21.23.jpg

2014-10-02 11.21.39.jpg


mvh

Chris.

Ps, denne er også postet på Inifnity Vennetråden, men føler jeg får mer respons her.
 

alghatar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.05.2014
Innlegg
389
Antall liker
132
Torget vurderinger
13
Hei!

Det har jeg ikke. Har ikke satt meg inn i dette med dsp og eq, prøver å få alt til via komponenter, men innser vell at jeg snart må krype til korset. Flytter inn i ny kåk så gjerne akustikken er bedre der! Får se etterhvert. Nå tar min hifi besettelse gode 2-3 ukers pause. Flytting og oppussing

Mvh

Chris
 
Topp Bunn