Fjerne limrester tape

W.Sand

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.017
Antall liker
4.361
Sted
moelv
Torget vurderinger
2
Jeg skal fjerne noen limrester etter maskeringstape som har satt seg på ubehandlet bjørkefiner etter at tapen er tatt av.
Nettet kryr av væskebaserte tips, men jeg er redd for at væske/lim flyter ned i porene. Fin skraping tar ikke alt.
Er det noen som har forsøkt:
- Kuldespray + fint sandpapir?
- Gnukke limet med talkum?
- Andre metoder?

Takknemlig for tips!
 

registrert

Hi-Fi interessert
Ble medlem
17.05.2011
Innlegg
64
Antall liker
12
Jeg brukte duxsola malingsfjerner for å fjerne gammel olje fra ei teakdør i sommer. Etter første behandling satt det stedvis igjen sprø, hvite rester i porene. Jeg klinte avskrapet tilbake på problemområdene, og lot det virke litt til før jeg skrapte av på nytt. Denne prosessen gjentok jeg en rekke ganger, og etter hvert tyknet avskrapet, som da kunne formes til en elastisk klump. Med denne konsistensen kunne malingsfjerneren presses/rulles ned mot de mest gjenstridige restene, som da festet seg til klumpen. (Jeg brukte engangshansker under prosessen.) Jeg regner med at lim kjemisk sett er nokså beslektet med olje- og malingprodukter, og derfor kan løses opp av en malingsfjerner. Duxsola og lignende malingsfjernere skal ikke misfarge treverk, men for å være på den sikre siden kan metoden testes ut på et bearbeidet prøvestykke.
 

HAREPUSEN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2009
Innlegg
3.183
Antall liker
2.648
Sted
telemark
Torget vurderinger
2
Beklager å si det , men jeg kjenner kun rød sprit , flere lakk typer og plast tåler denne , om du kan så test den en plass som ikke eer synlig ,
 

registrert

Hi-Fi interessert
Ble medlem
17.05.2011
Innlegg
64
Antall liker
12
Som medlem i korttidsminneforeningen glemte jeg at jeg har hatt samme problemet med maskeringstape selv, men da på malt flate. (Skal gjøre det ferdig senere, vet du.) Da brukte jeg grafittviskelær. Synlige limrester ble borte, men resultatet ble ikke helt bra. Det ble en nyanseforskjell mellom behandlet og ubehandlet flate. Om det er fordi malingen ble polert i operasjonen, eller om det ligger igjen ei tynn hinne med lim veit jeg ikke. Jeg forsøkte ikke med rødsprit etterpå fordi det ikke er gunstig på malingstopplag, men ubehandlet treverk har ikke vondt av rødspritvask. Dersom sandpapirpussing er en opsjon, kunne det være en metode for å få vekk en eventuell nyanseforskjell etter viskelærpussing. Å pusse tykke lag av limrester med sandpapir er dø’født.
 
Sist redigert:

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Hvis jeg oppfatter det riktig, er det snakk om taperester på UBEHANDLET finer, og ubehandlet finer bør man ikke kline noen form for løsningsmidler på. De blir bare sugd opp av den ubehandlede overflaten. Behandlede flater derimot - helt uproblematisk.

En mulighet kan være å behandle høyttalerne med taperestene på - da skulle overflaten i teorien suge til seg lakk eller olje eller hva det skulle være - og så gyver man løs med løsningsmidler etterpå, når alt har blitt tørt. Da vil i hvert fall ikke løsningsmiddelsølet spre seg utover. Og er man heldig og taperestene er små nok, suger fineren opp lakk/olje også under taperestene - slik at overflaten ikke suger opp noen løsningsmidler i det hele tatt. Men jeg ville absolutt ha prøvd på en test-bit først - dette er i høyeste grad et skudd fra hoften.
 
Topp Bunn