Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  1,394
  Tagget i
  2 Innlegg

  Fjerne limrester tape

  Jeg skal fjerne noen limrester etter maskeringstape som har satt seg på ubehandlet bjørkefiner etter at tapen er tatt av.
  Nettet kryr av væskebaserte tips, men jeg er redd for at væske/lim flyter ned i porene. Fin skraping tar ikke alt.
  Er det noen som har forsøkt:
  - Kuldespray + fint sandpapir?
  - Gnukke limet med talkum?
  - Andre metoder?

  Takknemlig for tips!

 2. #2
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  May 2011
  Innlegg
  64
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg brukte duxsola malingsfjerner for å fjerne gammel olje fra ei teakdør i sommer. Etter første behandling satt det stedvis igjen sprø, hvite rester i porene. Jeg klinte avskrapet tilbake på problemområdene, og lot det virke litt til før jeg skrapte av på nytt. Denne prosessen gjentok jeg en rekke ganger, og etter hvert tyknet avskrapet, som da kunne formes til en elastisk klump. Med denne konsistensen kunne malingsfjerneren presses/rulles ned mot de mest gjenstridige restene, som da festet seg til klumpen. (Jeg brukte engangshansker under prosessen.) Jeg regner med at lim kjemisk sett er nokså beslektet med olje- og malingprodukter, og derfor kan løses opp av en malingsfjerner. Duxsola og lignende malingsfjernere skal ikke misfarge treverk, men for å være på den sikre siden kan metoden testes ut på et bearbeidet prøvestykke.

 3. #3
  Overivrig entusiast HAREPUSEN's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Sted
  telemark
  Innlegg
  770
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Beklager å si det , men jeg kjenner kun rød sprit , flere lakk typer og plast tåler denne , om du kan så test den en plass som ikke eer synlig ,

 4. #4
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  May 2011
  Innlegg
  64
  Tagget i
  0 Innlegg
  Som medlem i korttidsminneforeningen glemte jeg at jeg har hatt samme problemet med maskeringstape selv, men da på malt flate. (Skal gjøre det ferdig senere, vet du.) Da brukte jeg grafittviskelær. Synlige limrester ble borte, men resultatet ble ikke helt bra. Det ble en nyanseforskjell mellom behandlet og ubehandlet flate. Om det er fordi malingen ble polert i operasjonen, eller om det ligger igjen ei tynn hinne med lim veit jeg ikke. Jeg forsøkte ikke med rødsprit etterpå fordi det ikke er gunstig på malingstopplag, men ubehandlet treverk har ikke vondt av rødspritvask. Dersom sandpapirpussing er en opsjon, kunne det være en metode for å få vekk en eventuell nyanseforskjell etter viskelærpussing. Å pusse tykke lag av limrester med sandpapir er dø’født.
  Siste redigert av registrert; 17.09.2014 kl. 23:54. Årsak: For liten font

 5. #5
  Overivrig entusiast AAaF's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  905
  Tagget i
  0 Innlegg
  Plasterfjerner trur eg skulle funke. Du får det på apoteket. http://www.vitusapotek.no/Products/N...ID-816705.aspx

 6. #6
  Hifi Freak Kjetil_M's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  2,440
  Tagget i
  0 Innlegg
  Denne har jeg brukt til å fjerne tape rester på gulv etter å ha målt opp rom for høyttaler plassering:
  Label Off - Biltema

 7. #7
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,787
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvis jeg oppfatter det riktig, er det snakk om taperester på UBEHANDLET finer, og ubehandlet finer bør man ikke kline noen form for løsningsmidler på. De blir bare sugd opp av den ubehandlede overflaten. Behandlede flater derimot - helt uproblematisk.

  En mulighet kan være å behandle høyttalerne med taperestene på - da skulle overflaten i teorien suge til seg lakk eller olje eller hva det skulle være - og så gyver man løs med løsningsmidler etterpå, når alt har blitt tørt. Da vil i hvert fall ikke løsningsmiddelsølet spre seg utover. Og er man heldig og taperestene er små nok, suger fineren opp lakk/olje også under taperestene - slik at overflaten ikke suger opp noen løsningsmidler i det hele tatt. Men jeg ville absolutt ha prøvd på en test-bit først - dette er i høyeste grad et skudd fra hoften.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 8. #8
  Overivrig entusiast sonicfrontiers's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  686
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitrusclean


  Sonicfrontiers
  Jeg digger rør

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed