Resultater 1 til 15 av 15
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2002
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Innlegg
    7,813
    Tagget i
    0 Innlegg

    Subben min har sluttet å virke

    Da vi dro på ferie for en tid tilbake, trakk jeg ut støpslene på anlegget. Og forleden, etter vi kom tilbake, satte jeg dem på plass igjen. Men da jeg skulle begynne å spille, kom det ingen lyd fra subben. Kontrollampen lyste, så den må jo ha fått strøm.
    Men igår var det ingen strøm. Det eneste som skjedde, var et lite knepp i Proac'ene da jeg forsøkte å slå subben av og på (Accuphase'n var da slått på).

    Jeg har sjekket og dobbeltsjekket at støpslet sitter ordentlig i.

    Noen idé om hva som kan ha skjedd? Subben var som sagt helt frakoblet nettet under ferien.
    PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

    Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

  2. #2
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Jul 2005
    Sted
    Tomter
    Innlegg
    1,437
    Tagget i
    1 Innlegg
    Sjekk sikringen på subben hvis den er tilgjengelig.
    Høytalere: Bang Olufsen Beolab 17
    Prosessor Anthem AVM60
    Kilde Mac Mini 256SSD 16GB Ram - AVM60 DTS play FI

  3. #3
    Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2002
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Innlegg
    7,813
    Tagget i
    0 Innlegg
    Ja det er en av de tingene jeg har tenkt å sjekke.
    PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

    Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

  4. #4
    Overivrig entusiast Palace's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2003
    Sted
    Hagan
    Innlegg
    761
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jeg opplevde noe tilsvarende i fjor da jeg kom hjem fra ferie. Subben var helt død og det kom ikke strøm inn, men bare et lite knepp i subben da jeg forsøkte å slå den på. Sjekket sikringen men den var intakt. Snåle greier..

  5. #5
    Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2002
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Innlegg
    7,813
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Palace Se Innlegg
    Jeg opplevde noe tilsvarende i fjor da jeg kom hjem fra ferie. Subben var helt død og det kom ikke strøm inn, men bare et lite knepp i subben da jeg forsøkte å slå den på. Sjekket sikringen men den var intakt. Snåle greier..
    Fikk du orden på det?
    PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

    Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

  6. #6
    Hifi Freak skorob's Avatar
    Ble medlem
    May 2012
    Sted
    Brumunddal
    Innlegg
    3,030
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har hatt en kompis som har hatt det samme problemet med SVS SB12, byttet amp 2 ganger da samme feil oppstod. Hadde kontakta ute i ferien.. kom hjem.. og ingen liv i subben...

  7. #7
    Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2002
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Innlegg
    7,813
    Tagget i
    0 Innlegg
    Men hva kan dette komme av?
    PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

    Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

  8. #8
    Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2002
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Innlegg
    7,813
    Tagget i
    0 Innlegg
    Eller rettere sagt, hva bør jeg gjør hvis det viser seg at sikringen er intakt? Levere den på et elektrisk verksted?
    PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

    Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

  9. #9
    Overivrig entusiast Palace's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2003
    Sted
    Hagan
    Innlegg
    761
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Steinar_Lund Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Palace Se Innlegg
    Jeg opplevde noe tilsvarende i fjor da jeg kom hjem fra ferie. Subben var helt død og det kom ikke strøm inn, men bare et lite knepp i subben da jeg forsøkte å slå den på. Sjekket sikringen men den var intakt. Snåle greier..
    Fikk du orden på det?
    Nei. Sendte mail til fabrikanten og de mente den måtte på reparasjon. Subben hadde noen år på baken så jeg valgte å kjøpe ny. Den står i boden min enda så kanskje jeg en dag bestemmer meg for å få noen til å se på det, men selv er jeg helt ukyndig på sånt.

  10. #10
    Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2002
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Innlegg
    7,813
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Palace Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Steinar_Lund Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Palace Se Innlegg
    Jeg opplevde noe tilsvarende i fjor da jeg kom hjem fra ferie. Subben var helt død og det kom ikke strøm inn, men bare et lite knepp i subben da jeg forsøkte å slå den på. Sjekket sikringen men den var intakt. Snåle greier..
    Fikk du orden på det?
    Nei. Sendte mail til fabrikanten og de mente den måtte på reparasjon. Subben hadde noen år på baken så jeg valgte å kjøpe ny. Den står i boden min enda så kanskje jeg en dag bestemmer meg for å få noen til å se på det, men selv er jeg helt ukyndig på sånt.
    Jeg rakk akkurat å kontakte importøren, Ljudtema i Oslo, før de stengte. Jeg kommer til å levere subben hos dem for service hvis det viser seg sikringen er intakt.
    PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

    Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

  11. #11
    Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2002
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Innlegg
    7,813
    Tagget i
    0 Innlegg
    For å følge opp:

    Sikringen var intakt, ja. Jeg sendte suben til Ljudtema som fortalte at modulen måtte skiftes. Jeg ville få en ny type, som måtte bestilles fra fabrikken. Dette tok sin tid, men nå er alt klart for retur til far. Det vil skje i morgen.
    Jeg vil gjerne få gi litt ros til Ljudtema i Oslo. Deres velvilje og positive instilling har vært framifrå, og at modulen lot vente på seg, kan man ikke bebreide dem.

    Men jeg synes det var litt interessant det som kom fram i denne tråden, nemlig at andre har hatt lignende problemer med sine suber, øyensynlig også på andre fabrikater enn min.
    Er dette en vanlig lidelse blant suber?
    PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

    Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

  12. #12
    Servicemann RJEL's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2004
    Innlegg
    1,960
    Tagget i
    3 Innlegg
    Torget
    1
    Det kan vel skje på alt utstyr.
    Kinalytter blir dårligere og dårligere under bruk.(ikke bare kinalytter, men de er værst) Greier holde kapasitans og ESR sånn noenlunde fordi at produktet avgir varme.
    Så drar far på ferie, drar ut støpsel slik at produkt blir kaldt og verdi på lytter går helt ned i kjelleren. Da er det ikke lett å få start når ferien er over.
    Det KAN være en årsak.

    Slike SUB amper oser jo ikke akkurat av kvalitet. Som regel laga i Kina med billige komponenter.

    Selvfølgelig finnes det unntak, men de er ikke i flertall for å si det sånn.......
    Siste redigert av RJEL; 23.10.2014 kl. 23:13.
    Det finnes 10 typer mennesker. De som forstår binært tallsystem og de som ikke gjør det!
    http://www.rj-elektronikk.no

  13. #13
    Overivrig entusiast helarn's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2006
    Sted
    Bodø
    Innlegg
    614
    Tagget i
    0 Innlegg
    Min Velodyne SPL 1000 sluttet bare å virke sånn helt plutselig og uten grunn. Det har aldri vært spilt veldig høyt på den og stillheten kom overraskende. Elementet virker, begge sikringene er intakte og det lyser i den blå LED-lampa. Men lyd, nei. Jeg har sjekket med en annen subwoofer på samme utgang og da blir det lyd. Merkelig. Importøren sier at forsterkerdelen må byttes, det koster 3000 kr og er vel ikke all verden (i vår verden)

  14. #14
    Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2002
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Innlegg
    7,813
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra helarn Se Innlegg
    Min Velodyne SPL 1000 sluttet bare å virke sånn helt plutselig og uten grunn. Det har aldri vært spilt veldig høyt på den og stillheten kom overraskende. Elementet virker, begge sikringene er intakte og det lyser i den blå LED-lampa. Men lyd, nei. Jeg har sjekket med en annen subwoofer på samme utgang og da blir det lyd. Merkelig. Importøren sier at forsterkerdelen må byttes, det koster 3000 kr og er vel ikke all verden (i vår verden)
    Ja, det var i det prisleiet reparasjonen kostet i mitt tilfelle.

    Og til RJEL: Da skal nok ikke far dra ut støpslet neste ferie. Takk for tips!
    PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

    Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

  15. #15
    Tittentei
    Guest
    Samme skjedde med meg, men da med PC-skjermer. Faktisk 2 av 4 identiske i samme episode. Kom hjem, koblet i og no life. Disse Samsungskjermene var heldigvis under garanti, så det ble fikset. De sto vanligvis på 24/7, så jeg tenkte at det kan være noe med at noe som står varmt lenge går i stykker når det plutselig blir kaldt. Kanskje ekspansjon og kontraksjon i kondensatorer?

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed