Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  258
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bassystem til 4" coax stativhøyttalere

  Den til nå mest perfekte høyttaler for meg er funnet, men den eier jo ikke bass.. Leker derfor med tanken på å supplere med et hjemmebygget bassystem av noe slag. Høyttalerene det er snakk om er Tannoy Autograph Mini, 4" coax element, 8 ohm, følsomhet på 88dB/1m, 50w RMS (105dB max) / 200w peak (111dB). Har selv prøvd litt å dele de aktivt gjennom en Sherbourn surroundprosessor da jeg hadde denne i hus og jeg fikk da erfare at disse små tassene er i stand til å faktisk spille ganske så høyt så lenge man avlaster de små 4" elementene for bass. Så vidt jeg kan se begynner høyttaleren å rulle av allerede ved ca 150Hz, se bilde nederst. Ser derfor for meg å bygge meg et bassystem av noe slag som kan deles relativt høyt, så jeg får både dypbass og smekk i mellombassen og samtidig sparer de små 4" elementene i Tannoyene mest mulig. En annen tanke jeg har er at det hadde vært perfekt med et par 50-60cm høye basskasser som kan brukes som stativ til høyttalerene i tillegg! Men da blir subbene igjen ikke like plasseringsvennelig...

  På forsterker siden tenker jeg å benytte meg av noe fra Lyngdorf, trolig den nye TDAI-2170 (2x85w/8 ohm). Så jeg kan dele aktivt gjennom denne, istedenfor dyre analoge filtere. For det siste jeg vil er å ha noe delefilter som legger slør over eller forvrenger lyden fra den fantastiske mellomtonen og diskanten til Tannoy'ene.

  Noen tanker rundt dette?
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  703
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg går med rimelig nøyaktig samme tanker som deg, utenom DIY-ruten du vurderer. Blir spennende å følge med.

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  258
  Tagget i
  0 Innlegg
  Siden denne tråden ble laget har jeg gått til anskaffelse av både Lyngdorf TDAI 2170 og et First Watt B4 delefilter. Autograph Mini vil bli kombinert med en Luxman L-590AII integrert klasse A forsterker på 2x30w med First Watt B4 delefilter, hvor Luxman forsterkeren har pre out/main in hvor jeg kobler inn delefilteret. Jeg ser for meg å bygge et bassystem som spiller opp til et sted mellom 150 og 300Hz for å avlaste de små Tannoy'ene. Etter å ha pratet litt med HEL tidligere idag så ble jeg anbefalt å finne meg et par kjappe og gode 15" basselementer av papp som samtidig spiller pent opp til 2-300Hz som kan benyttes i stereo i lukkede kasser. Jeg vil ha så musikalske subber som mulig og å spille flatt til 20Hz er ikke målet, vil heller få et bassystem med bra smekk i bassen som spiller ned mot 30Hz. Har til nå et ganske potent analogt system og det beste ville vel da også vært å utelate noe digital DSP løsning som skaper tidsforsinkelser så langt det er mulig? Tar gjerne imot anbefalinger og tips her!

  Har forøvrig også en vifteløs Crown K2 effektforsterker på 2x500w @ 8 ohm / 2x800w @ 4 ohm og 2x1250w @ 2 ohm med dempingsfaktor på 3000 som jeg tenkte kan gjøre susen?

 4. #4
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  14,826
  Tagget i
  6 Innlegg
  Skal følge med her :-)

 5. #5
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  14,826
  Tagget i
  6 Innlegg
  Kanskje Sluket vet om noen Altec drivere som egner seg i lukkede kasser?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed