Side 2 av 17 FørsteFørste 123412 ... SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 327
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Tittentei
  Guest
  Sitat Sitat fra Armand Se Innlegg
  Her skriver du at rød er amp output og blå er mikrofonen. Er det du gjør her å sende et konstant sinus for 40 Hz, og så sammenlikner du dette med hva mikrofonen plukker opp på 35cm avstand? I disse målingene uten servo ser sinusen fra mikrofonen forvaklet ut, er dette et nærbilde av distortion?

  Edit: Kan du fortelle hva slags instrumentell du benytter her? En form for USB Oscilloscop? Hva heter det i såfall?
  Ja, den røde kurven er spenningen som sendes ut fra forsterkeren og som driver elementet og den blå er spenningen fra mikrofonforsterkeren.
  Som man kan se spesielt på 25Hz målingen så er outputen rimelig forvaklet ja. Det kommer av at 2 og 3 harmonisk (50Hz og 75Hz) blander seg inn med amplitude som bare er ca. 10dB lavere.
  Det mange ikke er klar over er at *alle* basselementer har THD opp 30% området når de tynes opp mot X-MAX. Til og med LMS Ultra kommer opp mot 25% men da snakker man tross alt om 130 volt ved 15Hz. Ekstremt!
  Et paradoks er at det opplevde lydtrykket blir litt lavere når man har mindre forvrengning nettopp på grunn av fraværet av frekvenser som ikke skal være der. Men det mer enn oppveies av den forbedrede kvaliteten.

  Jeg bruker et USB oscilloskop ja. Jeg har et 12-bit Picoscope, men til hobbybruk kommer man langt med et mye billigere 8-bit scop også. for eksempel dette til 1277,- https://www.elfaelektronikk.no/elfa3...7-04&toc=19200
  Det har også innebygd en enkel funksjonsgenererator. Disse scopene er MYE enklere å bruke enn de tradisjonelle scopene. Man har også mange fler muligheter til å trigge signalet og behandle dataene siden man kan benytte seg av datakraften i PC'en.

  Distortion omregner fra % til dB: THD to dB - convert percent % to decibels dB percentage voltage % vs per cent converter THD+N total harmonic distortions calculation signal distortion factor attenuation in dB to distortion factor k in percent decibel damping - sengpielaudio Sengpiel

  Geek on
  Takk for langt og godt svar,

  Det er akkurat dette med forvrengning kontra opplevd lydstyrke som er grunnen til at det tenderer til å balle på seg for de som går for LMS Ultra. Man vil bare ha mer og mer og mer. Bassen har så godt separert pitch og er så kontrollert at det er helt sprøtt. De som kjøper ett ender som regel opp med to og sier det er en ny verden, men så ender mange til slutt opp med fire og sier det var det store kvantespranget. Det er jo mange penger, men når man tenker på hvor mange timers glede disse vil gi ut levetiden, så kan det forsvares, og jo flere man har, desto lenger lever de da de ikke blir presset like hardt, (rasjonalisering på høyt nivå her). Nå bygger jeg disse to og ser hvor ting lander, og så sparer jeg evt. opp til to stykker til hvis det ikke holder.

  Takk for tips om oscilloskop. Er glad i alt som kan kobles til PC. Har aldri tuklet med et slikt før, men skulle nok klare å finne ut av et enkelt et i disse youtubedager hvor det finnes guider på alt. Jeg får satse inn mot et sømmelig USB-basert som har mange brukere i den prisklassen du nevner, så det blir nok et slikt iløpet av en mnd eller to.

  Det virker veldig gøy å måle og crunche data. Lærer mye av det, og det er jo et mål i seg selv.

 2. #22
  Tittentei
  Guest

  Optimalisering av platebruk ved minimering av svinn

  Fant en utrolig bra kalkulator som lar deg minimere svinn og optimalisere materialutnyttelse ved plotte inn størrelsen på platene du skal kjøpe og kuttene du skal gjøre, og så optimaliseres plassering av kuttene for å minimalisere svinn.

  Det er veldig mange innstillinger, så det anbefales at man registrerer seg, man kan lagre forskjellige prosjekter osv. Verktøyet er gratis for elementær bruk som dette.

  Eksempel
  Her er utregningene gitt 2 mm bredde på sagblad på én sub gitt plater på 1200x2400. Skal man bygge flere subber, så legger man inn alle delene, slik at man får optimalisert for alle delene samtidig.

  Utnyttelsesrate: 72,8 % av to plater

  Plate 1: 94,74 % brukt

  Navn:   rdJYw57.jpg
Visninger: 986
Størrelse: 14.8 Kb

  Plate 2: 50,85 % utnyttet

  Navn:   3ibSE2W.jpg
Visninger: 978
Størrelse: 12.7 Kb

  Disse kuttene levner med andre ord store fine rester som kan brukes til noe annet. De mørkeblå navngitte platene er naturligvis de som skal brukes.

  Om man tok med innskjæringer og utfresning, så kunne man selvsagt minimert svinnet ytterligere, men mest sannsynlig bare med noen få prosent.

 3. #23
  Tittentei
  Guest
  Navn:   uKHOIga.png
Visninger: 963
Størrelse: 8.0 Kb

  Oioioi, og så er forventet ankomst allerede i morgen. Har hatt 5-6 uker på meg, men har fortsatt ikke fått fingeren ut av rumpa og kommet igang. Typisk, haha. I morgen blir det innkjøp av materialer og full fres, bokstavelig talt!

  Kommer til å bruke byggetiden på å gjøre det samme som han her gjør, få litt bevegelse i elementene så de er myke og fine.

  OBS: Pass på volumet.  Tenkte selv å kjøre elementet mellom (free air resonance) Fs = 20.5 Hz og 17 Hz (som i videoen), men kommer til å sørge for at det er fri luftbane bak pole vent.

  Dimplene i surrounden antyder at det er 5-10 mm fra bunning. Dette er 88 % av xmech=44mm.

  Basstesting

  Denne låta, 'The Joy of Minimal' av Dub King har jeg kjørt HARDT selv. Det er bass under det man kan høre i den, men dørene står og vibrerer (skal få laget video av det), mens hele gulvet i førsteetasje står rister noe helt villt. Helt vanvittig. Lurer på hvordan den blir med to, haha.

  Siste redigert av Tittentei; 03.07.2014 kl. 23:41. Årsak: Basstesting

 4. #24
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2013
  Innlegg
  283
  Tagget i
  0 Innlegg
  rått!!!

 5. #25
  Tittentei
  Guest
  Sitat Sitat fra anders1234 Se Innlegg
  rått!!!
  Du prøvde 'The joy of minimal', antar jeg?

 6. #26
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,598
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  HEHEHEHEHE herregud. Var dette hjemme hos deg? Har aldri sett et element vandre slik noen gang før... Ps likte den sideveggen din, med de klossene og dempemateriale innimellom.
  Jobber hos Mala Audio.

 7. #27
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2013
  Innlegg
  283
  Tagget i
  0 Innlegg
  ja fy faen den va d sponk i

 8. #28
  Tittentei
  Guest
  Sitat Sitat fra anders1234 Se Innlegg
  ja fy faen den va d sponk i
  Vær forsiktig, haha. Jeg har boostet low end med 9 dB og har HPF @ 11 Hz akkurat nå. Prøver å holde meg innenfor xmax og ikke over på xmech, hvis du ser dimpler i surrounden, ro ned. Ser ut som om BazzThatHz har bunnet elementet forsiktig i videoen over, det er en ring der som vitner om at spolen har blitt presset opp i aluconen.

  Rista det noe sykt, eller? Hørte ikke noe av den dypeste bassen, dørene sto bare og flaggret villt, og i annenetasje ristet hele gulvet noe sykt. Uten å overdrive, dette er farlig for konstruksjon, hehehe.

  Sitat Sitat fra Retep Se Innlegg
  HEHEHEHEHE herregud. Var dette hjemme hos deg? Har aldri sett et element vandre slik noen gang før... Ps likte den sideveggen din, med de klossene og dempemateriale innimellom.
  Dette er mest sannsynlig det beste long throw elementet som finnes. Har forsøkt å finne noe som er bedre uten hell. Det er ganske absurd hvor sykt det er, og jeg anbefaler deg å investere i disse fremfor å gå for flere billige varianter, fordi du kommer aldri til å oppgradere etter å ha fått disse i hus, annet enn at du kanskje kjøper flere. De er veldig musikalske og har superlav forvrengning. Anders har vel hørt det som krabber og går av SVS og det er ikke til å sammenlikne, sier han. Jeg har hørt PB13-Ultra, og det kan gå og legge seg i forhold. Dette er ikke bare et "Max SPL" element, det er superbra lydkvalitet også. Bruttern har to Velodyne DD18 og de er kjempebra, men jeg synes lydkvaliteten i LMS er bedre.

  De videoene der er fra BassThatHz på AVSForum.com. Han har fire stykker, og et RAS av andre elementer. Jeg skal få tatt en video av subbene i drift når jeg har fått ferdig de nye kassene.

 9. #29
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2013
  Innlegg
  283
  Tagget i
  0 Innlegg
  eg testa desverre bare på vanlegluttevolum , menn var sinnsykt bare då , samme følesn med lms ultra samm f volum du har , kribler bare av tanken med6 stykk

 10. #30
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2013
  Innlegg
  283
  Tagget i
  0 Innlegg
  att dette er d beste low end elemete som finnes er eg sikker på , eg har trålet flere plasser etter svar om d finnes noe bedre menn d blir stumt overlt, folk klager på att dette er dyrt borte i statene , menn eg sunst dette er meget billeg når du ser hva du får ,,vertfall om du sammenligner med aktive subber i 15k klassen , å disse vill eg påstå e minst på samme nivå så velodyne dd 18+ vis ikke noen hakk verre, denne driveren spiller 10 db høyere eller velodyne dd18+ i 10 hz i 120l lukket kasse

 11. #31
  Tittentei
  Guest
  Nå tror jeg vi må slutte og skryte så mye her, hvis ikke forlater alle tråden i vemmelse.

  Men Halleluja, dette elementet er bra!

 12. #32
  Tittentei
  Guest
  Noen plater

  Navn:   xhZNiBr.jpg
Visninger: 965
Størrelse: 48.6 Kb

  Litt magi; simsalabim

  Navn:   UebCsCN.jpg
Visninger: 1262
Størrelse: 62.1 Kb

  Flere plater (med noen brennmerker)!

  Det hadde vært gillt med ei skikkelig dykksag med skinne. Det er satt øverst på ønskeslisten før eventuelt andre prosjekter.

 13. #33
  Tittentei
  Guest
  Betalte 418 kroner plata (19mm 1200x2400), det gikk like over 3 plater, minimalt med svinn og kjøpte 6 for å gardere for fremtiden og evt. de ti tommlers fremtreden. Det blir spennende å tvinge dette ihop i morgen, men har bare tvinger nok til én av gangen

  Må avgårde og skaffe noe skikkelig trelim, så mulig det blir noen flere tvinger i morgen. Ser amerikanerne er helt ville etter Titebond. Ser det er tilgjengelig i noen norske nettbutikker, men er det noen som aner om dette er hyllevare hos noen av de store?

  Hva er det dere bruker? I forrige runde var det Europris for alle kronene, men er ikke helt trygg på at det er godt nok til utelukkende limt konstruksjon, den forrige ble skrudd i tillegg.

  Edit: Asbjørn til unnsetning (igjen): http://www.hifisentralen.no/forumet/...ml#post1100016

  Siste redigert av Tittentei; 10.07.2014 kl. 01:43.

 14. #34
  Hifi Freak John_Harald's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2002
  Sted
  Sørumsand
  Innlegg
  3,791
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Navn:   uKHOIga.png
Visninger: 963
Størrelse: 8.0 Kb

  Oioioi, og så er forventet ankomst allerede i morgen. Har hatt 5-6 uker på meg, men har fortsatt ikke fått fingeren ut av rumpa og kommet igang. Typisk, haha. I morgen blir det innkjøp av materialer og full fres, bokstavelig talt!

  Kommer til å bruke byggetiden på å gjøre det samme som han her gjør, få litt bevegelse i elementene så de er myke og fine.

  OBS: Pass på volumet.  Tenkte selv å kjøre elementet mellom (free air resonance) Fs = 20.5 Hz og 17 Hz (som i videoen), men kommer til å sørge for at det er fri luftbane bak pole vent.

  Dimplene i surrounden antyder at det er 5-10 mm fra bunning. Dette er 88 % av xmech=44mm.

  Basstesting

  Denne låta, 'The Joy of Minimal' av Dub King har jeg kjørt HARDT selv. Det er bass under det man kan høre i den, men dørene står og vibrerer (skal få laget video av det), mens hele gulvet i førsteetasje står rister noe helt villt. Helt vanvittig. Lurer på hvordan den blir med to, haha.

  Kul film, hva er forvrengingen ved dette utslaget? Selv har jeg stor tro på mange elementer og lite utslag, med i dag fikk jeg inn to 18" jbl basser i musikkrommet.
  Mitt anlegg, musikkrom, fremtidsplaner og musikktips,
  koserthuset i Akershus og veien videre

  http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/73321-konserthuset-i-akershus-og-veien-videre.html

 15. #35
  Hifi Freak JoHoo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  3,660
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Betalte 418 kroner plata (19mm 1200x2400), det gikk like over 3 plater, minimalt med svinn og kjøpte 6 for å gardere for fremtiden og evt. de ti tommlers fremtreden. Det blir spennende å tvinge dette ihop i morgen, men har bare tvinger nok til én av gangen

  Må avgårde og skaffe noe skikkelig trelim, så mulig det blir noen flere tvinger i morgen. Ser amerikanerne er helt ville etter Titebond. Ser det er tilgjengelig i noen norske nettbutikker, men er det noen som aner om dette er hyllevare hos noen av de store?

  Hva er det dere bruker? I forrige runde var det Europris for alle kronene, men er ikke helt trygg på at det er godt nok til utelukkende limt konstruksjon, den forrige ble skrudd i tillegg.

  Edit: Asbjørn til unnsetning (igjen): http://www.hifisentralen.no/forumet/...ml#post1100016

  Anbefaler å bruke trelim fremfor PU hvis du ikke er vant til å jobbe med pu lim. Det er vanskelig å bestryke rett, koker ved sammenpressing og er no hærk å fjerne fra fingre etter dagens økt. Hvitt trelim er faktisk sterkere enn kryssfiner når det har herdet. Har selv slått fra hverandre to biter limt sammen i en L, og fineren revnet ut mens limfugen var intakt. Husk at du bygger en konstruksjon som ikke trenger særlig styrke eller skal brukes utendørs, men skal være tett. Legg heller flid i kappingen. Det er det som er avgjørende for en tett konstruksjon

 16. #36
  Overivrig entusiast Drammen lyd's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2012
  Innlegg
  764
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gustavsen a/s i Krokstadelva har titebond i hylla
  Bildegalleri
  Forsiden Side 2 Nyheter Kurs Om oss Betingelser
  Kontakt oss Din konto
  Søk
  Produkter:
  Innlogging

  Vis priser inkl mva

  Scan eller klikk
  [Du står her: Søkeresultat]
  Søkeresultat

  Ditt søk på titebond ga 9 treff.
  2 treff på sider 0 treff på artikler 7 treff på produkter.

  Blomsterstativ
  Lag flotte blomsterstativ med vanlige impreginerte materialer. Her har vi brukt 19x123 mm bord. ...
  Les mer
  TITEBOND
  Les mer
  Bilde: Betegnelse: Pris: Antall
  TITEBOND ORGINAL 3,8 L, RØD
  Titebond rød er det orginale limet
  som foretrekkes av mange trebearbeidere.
  Limet er transparent.
  Klikk for mer info

  Art: TI756732

  Kategori: TITEBOND
  398,00 kr
  TITEBOND II - PREMIUM 3.8 L, BLÅ
  Titebond ultimate II - Blå etikett
  Fuktbestandig, hurtigtørkende
  trelim som gir en klar limfuge.

  Klikk bildet for mer info....

  Art: TI756725

  Kategori: TITEBOND
  453,00 kr
  TITEBOND ORGINAL 237 ML, RØD
  Titebond rød er det orginale limet
  som foretrekkes av mange trebearbeidere.
  Limet er transparent.
  Klikk for mer info

  Art: TI756730

  Kategori: TITEBOND
  69,00 kr
  TITEBOND II - PREMIUM 1/2 L, BLÅ
  Titebond ultimate II - Blå etikett
  Fuktbestandig, hurtigtørkende
  trelim som gir en klar limfuge.

  Klikk bildet for mer info....
  Art: TI756724

  Kategori: TITEBOND
  105,00 kr
  TITEBOND III - VANNFAST LIM 3,78 L, GRØNN
  Titebond ultimate III - grønn etikett
  Sterkere enn vannbasert lim- enkomp.
  Sammenlignet med polyuretan lim er
  titebond sterkere, sikrere, lettere og
  billigere.
  Klikk bildet for mer info....

  Art: TI756706

  Kategori: TITEBOND
  895,00 kr
  - 134,25 kr
  = 760,75 kr
  TITEBOND III - VANNFAST LIM 1/2 L, GRØNN
  Titebond ultimate III - grønn etikett
  Sterkere enn vannbasert lim- enkomp.
  Sammenlignet med polyuretan lim er
  titebond sterkere, sikrere, lettere og
  billigere.
  Klikk bildet for mer info....

  Art: TI756704

  Kategori: TITEBOND
  220,00 kr
  - 44,00 kr
  = 176,00 kr
  TITEBOND III - VANNFAST LIM 1/4 L, GRØNN
  Titebond ultimate III - grønn etikett
  Sterkere enn vannbasert lim- enkomp.
  Sammenlignet med polyuretan lim er
  titebond sterkere, sikrere, lettere og
  billigere.
  Klikk bildet for mer info....

  Art: TI756703

  Kategori: TITEBOND
  120,00 kr
  - 24,00 kr
  = 96,00 kr
  Din handlekurv
  Du har ingen varer i kurven  Share on print Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services 26

 17. #37
  Tittentei
  Guest
  Sitat Sitat fra John_Harald Se Innlegg
  Kul film, hva er forvrengingen ved dette utslaget? Selv har jeg stor tro på mange elementer og lite utslag, med i dag fikk jeg inn to 18" jbl basser i musikkrommet.
  Det er jeg usikker på, men siden den er langt over xmax som er 33.7mm og nærmere xmech som er 44mm, så er det nok høyere enn i de tidligere siterte målingene. På så dyp bass, med så høy excursion så hører man heller ikke selve bassen fordi den ligger under det hørbare intervallet, men man hører selve motoren og alt som rister. Likevel vil jeg tro at forvrengningen er lavere enn sammenliknbare elementer. Det er en av LMS sine styrker, ekstremt lav distortion.

  Har selv tro på mange subwoofere (og vil vel, som du helt sikkert er enig i, påstå at det ikke er noe å tro på, det er et teknisk faktum at man da får lavere forvrengning med flere subber, alt annet likt), men hvorfor ikke begge deler? Dvs. mange elementer med lav forvrengning i utgangspunktet?

  Er det JBL 2242 du har fått deg?

  Sitat Sitat fra Drammen lyd Se Innlegg
  Gustavsen a/s i Krokstadelva har titebond i hylla
  Takk, men det blir for langt unna, og for lite tolmodighet til å vente på tilsending, hehe.

  Sitat Sitat fra JoHoo Se Innlegg
  Anbefaler å bruke trelim fremfor PU hvis du ikke er vant til å jobbe med pu lim. Det er vanskelig å bestryke rett, koker ved sammenpressing og er no hærk å fjerne fra fingre etter dagens økt. Hvitt trelim er faktisk sterkere enn kryssfiner når det har herdet. Har selv slått fra hverandre to biter limt sammen i en L, og fineren revnet ut mens limfugen var intakt. Husk at du bygger en konstruksjon som ikke trenger særlig styrke eller skal brukes utendørs, men skal være tett. Legg heller flid i kappingen. Det er det som er avgjørende for en tett konstruksjon
  Trelim er kjøpt inn hos Carlsen og Fritzøe, gikk for hyllevare, da det ikke var mulig for meg å komme meg til f.eks. Krokstadelva eller vise tolmodighet nok til å få det tilsendt. Mange som legger bladfiner bruker Titebond II, så hvis jeg skal legge det på fremtidige builds, så følger jeg nok de amerikanske anbefalingene der.

  Kappingen er meget god, det er 1 mm for mye her og der, tenkte å benytte bordfres for å gjøre alle platene perfekte. Innvendig kommer jeg til å fuge med sikaflex i tillegg, bare fordi.

 18. #38
  Tittentei
  Guest
  Kasse nummer to er til liming. Går endel tvinger, står tolv vanlige + to hjørnetvinger på kassen nå. Er også ferdig med å kutte innvendig bracing, og målet er å få det satt inn og limt i morgen, pluss montert på doble baffler og litt pussing, sparkling, grunning og maling. Nærmer seg nå, og gleder meg sykt!

  Navn:   yU9onNF.jpg
Visninger: 764
Størrelse: 51.3 Kb

  Navn:   XZHDZXp.jpg
Visninger: 755
Størrelse: 54.1 Kb

  Limte dem sammen ved å først hefte to L'er sammen, så tvinge disse inn i hverandre med den ene bakplaten på. Dette gikk fint og resultatet så langt er meget bra. Gleder meg til å fortsette i morgen, hehe.

 19. #39
  Tittentei
  Guest

  Moderne tvingekunst :)

  Her er litt moderne tvingekunst.

  Her limes og formes bracingen med kokelim.

  Navn:   IMAG0692.jpg
Visninger: 706
Størrelse: 110.2 Kb

  Etter fire timer var de tørre, og da limes de inn i kassen permanent, slik

  Navn:   IMAG0701.jpg
Visninger: 1124
Størrelse: 99.9 Kb

  Navn:   IMAG0703.jpg
Visninger: 1080
Størrelse: 123.4 Kb

  Navn:   IMAG0704.jpg
Visninger: 1084
Størrelse: 85.7 Kb

  ---

  I tillegg er sparkel, grunning og maling handlet inn. Det blir matt svart. Forhåpentligvis blir de ferdige iløpet av kommende uke, for nå brenner det etter å få prøvd her

 20. #40
  Hifi Freak John_Harald's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2002
  Sted
  Sørumsand
  Innlegg
  3,791
  Tagget i
  0 Innlegg
  Rå den byggeprosessen din.

  Tror det er JBL 2241 element, JBL 4641 kinosub. Rene billig elementetsammenlignet med dine Skal bli gøy og få testet de.

  JBL 2241H 18" High-Power LF Driver
  Mitt anlegg, musikkrom, fremtidsplaner og musikktips,
  koserthuset i Akershus og veien videre

  http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/73321-konserthuset-i-akershus-og-veien-videre.html

Side 2 av 17 FørsteFørste 123412 ... SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed