Bygg disse høyttalerne inn i vegg?

M

MusicBear

Gjest
Noen som mener å vite om man kan bygge disse her inn i vegg?

Tenker selvfølgelig med skikkelige kasser, og filtere tilpasset selve veggen som baffel, noe jeg antar må gjøres via elektronisk delefilter/måleprogram et-eller-annet...?

Tenker i så fall å la de spille ned til 150 - 100 Hz og la gode aktive suber ta resten ned.

Snakket med en som hadde hørt disse høyttalerne, som var helt fra seg av begeistring. Men lyd er subjektivt, og må dessuten inbefattes med en viss kunnksap/trening, om en skal høre på andres meninger. Uansett - du koster småpenger - men kan jo være de låter slik også...

Kan sees her http://www.monacor.de/fileadmin/use...sprecher-Bauvorschläge/LS-BVS_LIGHTNING_D.pdf
eller her Golvh�gtalare byggsats - Monacor Lightning
 
Sist redigert av en moderator:

JENO

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2003
Innlegg
2.599
Antall liker
1.377
Sted
Saksvik - Trøndelag
Det er to forskjellige høyttalere i linkene dine. De linjekilene ser ut til å ha bassrefleksåpning på baksiden, og vil sånn sett ikke fungere innebygget. Lukkede kasser kan stort sett bygges inn, men man vil som regel få mer bassforsterkning som må tilpasses med eq. Dessuten er plasseringen låst i forhold til vinkling, spredning, symmetri osv, så det er en fordel om plasseringen er gjennomtenkt.

Fordelen er høyere spl, mindre diffraksjon (om man gjør det riktig), fravær av kansellering fra frontvegg. Noen hevder at in wall ikke kan gi dybdeperspektiv, men det kan diskuteres. Jeg funderer på noe lignende, men har for mange baller i lufta til at det skjer noe på en stund ennå.
 
Topp Bunn