Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  38
  Tagget i
  0 Innlegg

  Førstehjelp til en Acurus DIA-100?

  Jeg har mye pent å si om min Acurus DIA-100, men det er ikke til å komme bort fra at den er nærmere 20 år gammel og alder vil til slutt sette spor. For de som ikke kjenner DIA-100 kan jeg nevne at dette er en integrert forsterker med en fullstendig passiv forforsterker del. Godt med krefter og deilig nøytral lyd. Nå har noe skjedd og jeg vet ikke riktig hva, men det er i hvert fall slutt på deilig nøytral lyd.

  Det går stadig strøm inn da diodelyset slår seg på, men det er relativt dødt på lyd. Ingenting fra CD-spilleren, men merkelig nok lyd i en kanal fra radioen da jeg testet i går. Det sitter fire sikringer i denne. En var gått og jeg skiftet denne. Jeg er ikke helt sikker på at jeg har satt inn riktig sikring, men den som er satt inn har i det minste ikke gått på nytt.

  Så, er det noen som har noen formening om hva som kan være galt?
  Eller hva man kan gjøre selv for å finne ut av dette på? Er det noen som tar inn slikt til reperasjon? Jeg ser det er flere som mener DIA-100 er utmerket for DIY-arbeid, men jeg må innrømme at jeg er relativt ukyndig på DIY og ikke eier så mye som en loddebolt.

  Et alternativ er å stede denne til evig hvile i elektronikkens himmelrike, eller sagt mer brutalt; kaste den der slikt kastes. Men det er litt synd for DIA-100 er noe ganske for seg selv. Kanskje er det slik med oss med denne hobbyen at det er litt sårt å la elektronikk vi har et forhold til forsvinne for destruksjon (?). Det er uansett ikke så veldig synd på meg da denne nå var blitt degradert til reserveforsterker. Det er bare det at de neste ukene trenger jeg en reserveforsterker for i det hele tatt å ha noe lyd.

  Takknemmelig for innspill fra dere, men jeg er vel kun begrenset optmist om jeg er ærlig.

 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  38
  Tagget i
  0 Innlegg
  Greit, det var ikke så mye respons på denne tråden. For selv å avslutte historien kan jeg fortelle at jeg la den ut på Torget for en lav pengesum og den ble raskt plukket opp av en lokal DIY-mann. Det ramlet faktisk inn en del henvendelser på den annonsen.

  Det var godt å se at noen kunne finne nytte i forsterkeren, det ville gjort litt vondt i hjertet om jeg selv måtte frakte denne til gjenvinning.

 3. #3
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,611
  Tagget i
  4 Innlegg
  Hørte den en gang på nittitallet, og syns det var en kul forsterker den gangen. Låt mye friskere og bedre enn det Acurus forsterkersettet jeg selv endte opp med den gangen, som jeg i dag tenker på som mitt første definitive bomkjøp. Jeg ville ha fjernkontroll til volumet, så det ble en RL-11 og A-150 på meg isteden som jeg sleit med i noen år.

  Fint hvis DIA-100'en blir tatt vare på og satt i stand igjen.
  “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”
  ― H.L. Mencken

 4. #4
  Hifi-interessert mattism's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Asker
  Innlegg
  58
  Tagget i
  0 Innlegg
  hei, jeg har en dia 100 som jeg har stor glede av. Har moddet den med et par motstander og nye psu caps og bypasset inngangskondensatoren, og satt inn større strømforsyning (600W). Jeg har ved flere anledninger mistet lyden og i alle tilfeller har det rett og slett vært sikringene som har gått. Jeg har aldri kunnet se at de har vært gått, men når jeg bruker et måleapparat for å måle spenning så ser jeg at den er gått. Sjekk alle 4 sikringene og ikke gi den opp- fortsatt en god forsterker. Den ble i sin tid solgt av hifiklubben så de kan nok ta service på den, men jeg har fått gjort mine modifikasjoner hos Roar Malmin og han tar imot slikt vet jeg.
  Mattism

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  38
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for tips. Det endte med at jeg solgte den for en billig penge her på HFS. Kjøperen var godt fornøyd og har, så vidt jeg forsto, DIY ekspertise. På en måte var det synd å se den gå, men det var godt at noen vil få bruk for den. I mine hender ville den ikke vært så trygg om jeg væpnet meg med skrutrekker.

  Den hadde noe eget ved seg denne Acurus'en, men nå får det være historie for min del.

 6. #6
  Hifi Freak trosse1's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2012
  Innlegg
  2,065
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  2
  Torget
  2
  Har en Acurus DIA-100 som jeg nå har tørket støv av- koblet opp og testet ut igjen.
  Denne forsterkeren overasker stadig når den får rett mat å jobbe med, nydelig klar og transparent lyd.

  Det sitter etter hva jeg forstår en helt passiv pre i denne? Og således kan den vel bukes som et effekttrinn ved volum fast på
  11-12 ? Eller blir det ikke riktig.

  Tenkte å kjøpe en A150,A200 eller A250 - er det akkurat samme forsterker /effektrinn bare uten kontroller?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed