Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  mfufu
  Guest

  Brokobling av 2 par AW180

  Hei, det prates om at to par AW180 brokoblet spiller som AW600/Nemo, og ville vært en "rimelig" oppgradering av forsterker hvis det blir ønskelig i fremtiden. Men er det noen som kan forklare hvordan dette gjøres?

  Jeg spør de som vet ikke de som antar eller gjetter, jeg har en antagelse selv, men det er alltid greit og være sikker

  mvh
  mfufu

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2005
  Sted
  Tomter
  Innlegg
  1,437
  Tagget i
  1 Innlegg
  Anbefaler og høre med ECS Holdings. Vurderte dette selv men med to AW250R. Snakket med Abrahamsen og han sa at de måtte justeres iforhold til hverandre for og fungere optimalt. Regner med at det er det samme for AW180 også..
  Høytalere: Bang Olufsen Beolab 17
  Prosessor Anthem AVM60
  Kilde Mac Mini 256SSD 16GB Ram - AVM60 DTS play FI

 3. #3
  mfufu
  Guest
  Aha, så det er ikke bare "plug and play" med ekstern kabling altså?
  Sendte nettopp en mail til EC i Stavanger, men kan ta en telefon til EC Holdings også, takk for tips

 4. #4
  mfufu
  Guest
  Traff ikke EC Holding, men fikk svar hos EC i Stavanger (V. Hunger).

  Kan kort nevne det jeg ble fortalt tilfelle andre skulle ha interesse av dette.

  Hvis man skal brokoble så var det viktig at man først og fremst hadde 2 par AW180 av samme versjon, dvs. med samme oppgradering. At power var forkjellig var ikke SÅ viktig men at selve forsterkerkortet var lik på de to som ble brokoblet var veldig viktig. I tillegg var det viktig at par'et ble slått på samtidig. Utover dette så måtte man også koble sammen forsterkerene med felles jord (egentlig "fantom-jord" da det ikke var virkelig jord, men forsterkerene så på det som jord), nøyaktig hvordan fikk jeg ikke med meg, men hvis noen skal gjøre det så er det bare og ta kontakt med EC, de hadde en skjematikk på hvordan dette skal gjøres.

  Alternativt så var den en annen løsning som var mulig, om enn ikke like bra som brokobling (med tanke på effekt). Det var og bruke linken mellom ett par og koble i bi-wiring (hvis høyttalerne har denne opsjonen), dvs en AW180 tar for seg bass og en tar for seg mellomtone/diskant, pr side. Her var det ikke kritisk og ha samme versjoner av AW180.
  Siste redigert av mfufu; 21.03.2014 kl. 11:20.

 5. #5
  Overivrig entusiast HAREPUSEN's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Sted
  telemark
  Innlegg
  781
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  jA ,brokoble aw 180 ,,, kan nesten garantere at det blir mislykket ,en evt 4 ohms last eller lavere ville være en tortur belastning med den , I motsatt tilfelle da måtte du evt huse dem under samme innkapsling felles main switch , mulig og nytt psu power gnd i tilegg til signal gnd . Uten dette kommer du til å grille ett eller annet . En stereo amp som dobbler effekten for 4 ohm og 2 ohm er ideelle .

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed