MAGNET

bles89

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.01.2006
Innlegg
86
Antall liker
0
sjekk disse magnetene da :eek:

her kan de som driver å lager diy element virkelig slå seg løs

;)

EDIT: Scroll litt over halvveis på siden for å se de råeste ;)
 

JENO

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2003
Innlegg
2.599
Antall liker
1.377
Sted
Saksvik - Trøndelag
Vurderte å bestille noen magneter herfra en gang, men da solgte de kun til USA. Skummet gjennom siden nå og fant ikke noe om det lenger.

"We can only ship these magnets by ground UPS - they cannot be shipped via air as it will interfere with the aircraft's navigational equipment"

Mulig det går an å få de frakta over sjøveien fa, så lenge båten ikke skal passere over Bermuda-triangelet. ;D
 

Vidar Øierås

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.01.2003
Innlegg
3.202
Antall liker
341
Dette med luftfrakt gjelder også høyttalerelementer som ikke er magnetisk skjermet. Skulle ikke tro at det er noe problem å få disse magnetene tilsendt pr. sjø.

Har selv en del neodymmagneter. De største er 5x5x75mm. De har gått sammen med en og annen finger i mellom. Man blir hudløs og det gjør veldig vondt. Ganske utrolig at det kan bli så sterke permanente magnetfelter. Likevel er dette bare en liten brøkdel av hva som er teoretisk oppnåelig i magnetstyrke. Tenke seg til en magnet der 100% av alle atomenes elektroner spinner i samme retning. Dette ville først og fremst (Sansynligvis) få materialet til å gå i oppløsning umiddelbart.
Det er eksperimentert med 100tesla elektromagneter, og til og med 1000 tesla elektromagneter. Disse virker i et brøkdel av et sekund, da en eksplosiv ladning rettet inn mot kjernen må gå av i det strømmen tilføres spoletråden for å oppnå maksimal magnetisk feltstyrke.

Man kan forresten med en relativt moderat elektromagnet få betydelig større feltstyrker enn det en neodymmagnet kan gi i et høyttalermagnetsystem.

Mvh.

Vidar
 
Topp Bunn