HFS-prosjekt? Stor monitor aka 12" + ?

RojohII

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2011
Innlegg
4.422
Antall liker
1.850
Sted
Karmøy - Rogaland
Hva er nå dette?

Vel. Tror ikke vi har hatt et allment og dønn åpent prosjekt siden "HFS-suben" for ørten år siden. For all del: Det er mange prosjekter her, men oftest utvalgt og styrt av en pådriver/eier. Kanskje det hadde vært interessant med et mer åpent prosjekt hvor alle detaljer ligger ute for både hugg og bifall? Et prosjekt hvor det er stor takhøyde og mulighet for å lære og belære?

Hvorfor 12" da, luringen? Hvorfor denne innsnevring allerede i starten?
- Fordi jeg sitter med en par gode 12" som jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med. Bruktbørsen? Hmmmnei. Slett ikke sikkert de blir solgt. Jeg har egentlig mere lyst til å eie dem, men låne dem bort både her og der i utprøvingstjeneste. Altså ha de samtidig som det kokes bra suppe på dem. Makes sense?

Så hva tenkes av undertegnede:


  • 12" bassmellomtone er fast og donerbar.
  • finne egnet (bånd?)diskant/horn/waveguide.
  • monitor med begrenset dypbass siden man bør ha dedikert sub attåt.
  • DSP xo/eq. (analog filter er selvsagt en senere opsjon om dyktige hoder/ører vil bidra).

Ok. Mitt input er en 12" fra PHL. Muligens et nytt navn for mange, men det er kjent nok. Har holdt på en stund nå. Består av designere fra nå nedlagte Audax - Fransk altså. På kundelisten finner man bl.a. Genelec. Nelson Pass har også benyttet PHLs drivere i sine høyttalere. Hovedgrunnen til at PHL kanskje er litt lite kjent, er muligens at det er litt dyrere enn den jevne PA/prolyd-produsenten + at man ikke nødvendigvis har samme fokus på max SPL som er trenden i nåtidens PA/prolyd. Snarere mindre spolediameter, mindre mms (bevegelig masse) og bedre høyfrekvens(?).

Jeg har en PHL-variant som heter 4551, og som tilhører PHLs extended-serie. Altså utvidet frekvensområde oppover. Lett membran og lav induktans. Koster rundt 4500,-/paret. Koster litt, men er antagelig også særdeles velegnet for deling i 1-1,2 kHz-området. Dessuten er det en tilgjengelig driver i motsetning til vintage og utgåtte produkter, noe som i mitt hode er viktig i et slags felles prosjekt.

Looking good?
DSC00132.JPG


Noen som henger seg på?


NB! Jeg vet ikke i hvor stor grad jeg ønsker å stå helt i bresjen for prosjektet da jeg har annet system å bale med (og hvor denne 12"ern ikke passer helt av fysiske årsaker).
 

pahf

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2005
Innlegg
4.992
Antall liker
1.935
Sted
huttuheita
Torget vurderinger
8
Veldig spennende prosjekt, skal følge nøye med selv om jeg ikke har noe vettugt å komme med.
 
Topp Bunn