Hjelp til å løse brumming fra forsterker ved bruk av HT inngang

Asaklitt

Medlem
Ble medlem
05.12.2013
Innlegg
17
Antall liker
3
Sted
Bergen, Åsane
Hei,

Jeg sliter med brumming i fronthøytalere ved bruk av HT ingang på min primare i22 forsterker.

Jeg har følgende oppsett:

Stereoforsterker: Primare i22
Surroundreciever: Pioneer LX-82
Høyttalere: KEF R100 (fronter), Kef KHT 3005 satelitt og sub.
Bd: Pioneer BDP-440

I dag er frontene koblet til Primaren, mens KHT'ene er koblet til pioneeren. LX82'en er koblet via pre out front til SSP (HT) på primaren med noen rimelige monster rca kabler. Sub'en er koblet til preout på primaren. Dette for at jeg ønsker sub i stereo oppsettet.

Det er koblet til en Apple-tv med HDMI til LX82 og via optisk til dac i primaren.
Ellers er set get som leverer tv signaler. Her har jeg antenneuttag med 3 utg. ene utgangen sender internett til modem. Her er det koblet på galvanisk skille. andre uttaket er koblet til Get PVR dekoder. Også her er det galvanisk skille. (Jeg slet med høyfrekvent støy før skille var koblet til)

Ellers har jeg en BDP-440 som er koblet med hdmi til LX82 og rca til primare.

Problemet er at det plutselig begynte å komme en brummelyd når primaren var stilt inn på SSP(Ht inngangen). Brummingen er ikke høyfrekvent, og heller ikke typisk lavfrekvent brumming som f.eks kommer når platespiller er koblet til rca uten jording. Ligger mer midt i om dere skjønner. Dette kom egentlig ganske plutselig. ingenting er flyttet på eller koblet til. En dag var det bare der. Når jeg skifter kanal på get boksen kommer det, så kan det forsvinne. Når jeg skifter kanal igjen kommer det automatisk. Det kan også komme plutselig når jeg ser på en tv kanal. Det samme skjer når jeg ser via apple tv.

Alt av utstyr er koblet i vegguttak. Har ingen strømpadder. Det er to vanlige stikkontakter med to uttak hver ved siden av hverandre, antenneboks, også to stikk med 3 eurokontakter etter der igjen bak tv. Disse går alle på samme kurs.

Noen som har tips om hva dette kan skyldes, og event hva jeg kan gjøre for å feilsøke?

Takker for alle svar.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.276
Antall liker
34.811
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Umiddelbart virker det som et problem i Get-boksen, siden ulyden kommer og går ved kanalbytte.

Jeg ville prøvd eliminasjonsmetoden. Oppstår lyden også fra andre kilder enn TV? (Mulig jeg er litt treg på morgenen, men hvor får Apple TV sitt signal fra?) Oppstår lyden hvis du fysisk kobler fra Get-boksen?

Er strømkursen jordet, forresten?
 
Sist redigert:

Asaklitt

Medlem
Ble medlem
05.12.2013
Innlegg
17
Antall liker
3
Sted
Bergen, Åsane
Problemet viser seg å være TV. Dette er en gammel LCD med ICE kontakt (Ikke dobbeltisolert). Prøvde med feritt, men hjalp ikke. Ny TV er på innkjøpslisten:)
Takk for hjelpen uansett.
 
Topp Bunn