Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast sjokolade7's Avatar
  Ble medlem
  May 2013
  Sted
  Hardanger
  Innlegg
  445
  Tagget i
  0 Innlegg

  Skifte laser på Naim CD5X

  Jeg kjøpte en Naim cd5x på sentralen her en stund siden og så snart jeg fikk så var det slik at den bare spiller halvparten av cd'ene jeg mater den med. Jeg tror ikke det er pucken sin skyld da den er av den enkle plastikk typen. Ingen gummi som blir slitt eller noe slikt. Den ser helt grei ut.

  Jeg fikk ett anslag på 3000kr hos Ljudtema for skifte av laser.

  Selve lasermekanismen kan fås kjøpt for 150 korner og oppover. Så jeg lurer på å prøve selv. Jeg lurer da på om noen her har erfaring fra denne type opersajon. Jeg snakket med en tidligere Naim tekniker i england og han ville ikke engang ta jobben selv fordi han mente at skifte av laser gir liten sannsynlighet for suksé.

  Det er kanskje mer tricksy på en naim cd spiller enn en mer konvensjonell en, cd5x har også denne spesielle cd skuffen som svinger ut.

  Håper på svar

 2. #2
  nysjerrigper
  Guest
  laser er vel en LED som sjeldent ryker?
  "I looked inside over 100 CD players which DID NOT READ the CD anymore and only one (in decimal and binary mode it is 1) had failed laser. And that one was dead because of my stupidity. But it (my stupidity) is not the subject of this article. "

  Laserology

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2013
  Innlegg
  35
  Tagget i
  0 Innlegg
  Naim CD5X bruker Philips VAM1201/VAM1202, se tråd laserbytte på Hegel CDP4A MkII.

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2009
  Sted
  Sør-Helgeland
  Innlegg
  435
  Tagget i
  0 Innlegg
  Mulig du kan få hjelp på DIY-underforaet på PinkFishMedia, mener jeg så en liknende cd5x-tråd der for ikke så lenge siden.

 5. #5
  Hifi-entusiast sjokolade7's Avatar
  Ble medlem
  May 2013
  Sted
  Hardanger
  Innlegg
  445
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for svar. Leste gjennom tråden med bytte av laser på hegel nå og jeg konkluderer med at det gjerne er greiere å bestille mekanismen direkte fra Ljudtema eller la dem ta jobben. Jeg tenkte uansett å skifte hele mekanismen og ikke bare laseren selvfølgelig. Det kan være dette med antistatiske spenninger han teknikeren jeg snakket med tenkte på. Mulig jeg bør holde meg unna, jeg slår gnister så det holder

 6. #6
  Hifi-entusiast HiFi_Martin's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2004
  Innlegg
  437
  Tagget i
  0 Innlegg
  Mulig du finne lasermek. her, de er vist seriøse Gerner Electronics, Laser pickups, Flexboards, Beamerlampen, Messgerte
  Rotel RC1580 + RB1582 og Patos 501 Lyric i egenproduserte kabinet. Technics SL1210 mk II + Hitachi PS-58 platespillere, Apple TV koplet mot en Parasound Zdac, Cambridge 751BD BluRay, Muffsy RIAA, Primare R20 RIAA

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed