Skifte laser på Naim CD5X

sjokolade7

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.05.2013
Innlegg
447
Antall liker
57
Sted
Hardanger
Torget vurderinger
1
Jeg kjøpte en Naim cd5x på sentralen her en stund siden og så snart jeg fikk så var det slik at den bare spiller halvparten av cd'ene jeg mater den med. Jeg tror ikke det er pucken sin skyld da den er av den enkle plastikk typen. Ingen gummi som blir slitt eller noe slikt. Den ser helt grei ut.

Jeg fikk ett anslag på 3000kr hos Ljudtema for skifte av laser.

Selve lasermekanismen kan fås kjøpt for 150 korner og oppover. Så jeg lurer på å prøve selv. Jeg lurer da på om noen her har erfaring fra denne type opersajon. Jeg snakket med en tidligere Naim tekniker i england og han ville ikke engang ta jobben selv fordi han mente at skifte av laser gir liten sannsynlighet for suksé.

Det er kanskje mer tricksy på en naim cd spiller enn en mer konvensjonell en, cd5x har også denne spesielle cd skuffen som svinger ut.

Håper på svar:)
 
N

nysjerrigper

Gjest
laser er vel en LED som sjeldent ryker?
"I looked inside over 100 CD players which DID NOT READ the CD anymore and only one (in decimal and binary mode it is 1) had failed laser. And that one was dead because of my stupidity. But it (my stupidity) is not the subject of this article. "

Laserology
 

setfro

Medlem
Ble medlem
05.03.2013
Innlegg
35
Antall liker
1
Naim CD5X bruker Philips VAM1201/VAM1202, se tråd laserbytte på Hegel CDP4A MkII.
 

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
Mulig du kan få hjelp på DIY-underforaet på PinkFishMedia, mener jeg så en liknende cd5x-tråd der for ikke så lenge siden.
 

sjokolade7

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.05.2013
Innlegg
447
Antall liker
57
Sted
Hardanger
Torget vurderinger
1
Takk for svar. Leste gjennom tråden med bytte av laser på hegel nå og jeg konkluderer med at det gjerne er greiere å bestille mekanismen direkte fra Ljudtema eller la dem ta jobben. Jeg tenkte uansett å skifte hele mekanismen og ikke bare laseren selvfølgelig. Det kan være dette med antistatiske spenninger han teknikeren jeg snakket med tenkte på. Mulig jeg bør holde meg unna, jeg slår gnister så det holder:rolleyes:
 
Topp Bunn