lage pre out på rørforsterker

jon guttorm

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.11.2013
Innlegg
88
Antall liker
131
hei.jeg har en yaqin ms-20l rør amp som jeg lurte på om man kan lage pre out til subbere jeg har handlet meg inn.
har hørt at det er mulig.
for tiden bruker jeg signalene fra høytalerterminalene da sub ampen har høynivå innganger,men veit ikke hvor sundt dette er for rørforsterkeren.
noen som har noen ideer??
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.500
Antall liker
6.873
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Det kan være problematisk å få god integrasjon om effektdelen i rørforsterkeren "smakssetter" lyden mye, og en bruker lavnivå-utgang fra pre-delen.

Å bruke høynivå-signal inn på suben skal i utgangspunktet ikke være noe problem, da inngangen er høyohmig nok til å gi liten forskjell i den totale impedansen som forsterkeren ser.

Så fremt ikke høyttalerne dine belaster effektforsterkeren for mye, og du greier å treffe på avrullingsfrekvensen med lavpassfilteret på suben, så blir dette ofte den beste løsningen.

Johan-Kr
 

BerntJ

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.11.2002
Innlegg
1.401
Antall liker
185
Enig med siste taler. Selv om det er en dårligere teknisk løsning å forlenge signalvegen som du nå gjør i forehold til en pre-out utgang har jeg lest at mange foretrekker den lydmessige integrasjonen dette gir. Forsterkeren skal kunne drive vanlige høyttalere og jeg vil gjette på at impedansen inn på subben ligger langt over dette. Billigere å produsere også. VH. Bernt
 

jon guttorm

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.11.2013
Innlegg
88
Antall liker
131
Har nå fått laget pre out på rørforsterkeren.og dette fungerer mye bedre enn å bruke støynivå :)
 
Topp Bunn