Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,512
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1

  Støyproblem i AE suber med slavebasser

  Har kjøpt meg to AE kasser av denne typen bare 2 enkle i stedet for 1 dobbel (dvs aktiv 15" og 2 18" slaver pr høyt):

  Navn:   DSC_5972.jpg
Visninger: 287
Størrelse: 51.5 Kb

  Problemet er at på svært dype frekvenser så blir det "blåselyder" og det vil jeg selvsagt ikke ha, det var jo ett av poenga med slaver å unngå dette! Jeg har skrudd fast alle skruene på slavene så mye som jeg tørr men likevell kommer det blåse lyder som jeg tror kommer pga jeg ikke får det 100% tett. Har hørt med en annen kar med samme kasser og han sliter med det samme...

  Så spm er om noen her har vært borti AE sine slaver og vært borti lignende problem eller evt har noe generelle tips til hvordan jeg skal få løst dette uten å ha i bruk sika e.l.


  Navn:   18PR-front.png
Visninger: 195
Størrelse: 366.2 Kb
  (Jeg tror problemet muligens kommer av den spesielle "gummipakningen" som AE bruker så en ting jeg har tenkt på er muligens å fjerne hele den og få på en vanlig pakning i stedet, men har ikke liggende dette så får ikke prøvd)

 2. #2
  Overivrig entusiast AAaF's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  906
  Tagget i
  0 Innlegg
  Er du 100% sikker på at det er rundt elementa det lek?

  I såfall er det vel bare å kutte sin eigen pakning i gummi?

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,512
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Ulyden kommer fra slavene og det høres absolutt ut som blåselyder så jeg tror det enten kommer luft under pakningene på slavene eller evt via skruehulla. Men alle skruene står i og jeg har skrudd rimelig godt til så jeg heller litt til mot at det sannsynligvis er "pakningene/gummiringene" på slavene som er synder. De er såpass tykke at jeg mistenker at det kan være at det kommer lite luftehull mellom skruehulla dersom chassis ikke kommmer i ekstremt press.

 4. #4
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,342
  Tagget i
  11 Innlegg
  Album
  1
  'Voldsomt' prosjekt dette - følger med på utviklingen

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,512
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Har forsket litt i kveld og det er flere årsaker til problemet, og jeg vil vell hevde det er "konstruksjonsfeil" fra AE. Den orginale gummipakningen er så hard at den har begrenset funksjonailtet som pakning alt i alt, kasseåpningen til slavene er såpass liten at uten bruk av den originale (og relativt tykke) pakningen så går rett og slett ikke slaven inni hullet! Dette betyr at vi må ha en relativt tykk pakning mellom kasse og slave for at chassis til slaven i det hele tatt skal få plass....

  Så har nå lagd ekstra (og myke) pakninger til ene kassen som jeg bruker under den originale og nå begynner det å bli rimelig bra og tett og minimalt med blåselyd så da er det håp!

 6. #6
  Hifi Freak Audiodidakt's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2004
  Innlegg
  1,323
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bra du får orden på dette!

  hvordan spiller de? ( antar at det aktive elementet er td15-h?)

  mvh Gisle

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,512
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Nei det er ikke TD15-H, det var det som sto i opprinnelig men de ble "brennt opp" av forrige eier. Nå står det TC Sounds LMS-R15 i, begge de elementa spiller og måler ganske likt men TC Sounds tåler vesentlig mer juling.

  Har ikke fått spillt så mye på dette enda da blåselydene var så irriterende og forstyrrende at jeg ikke fikk noe særlig inntrykk, så det får vi komme tilbake til når begge kassene forhåpentligvis spiller OK ila morgendagen

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed