Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  81
  Tagget i
  0 Innlegg

  Feilsøking på Sunfire sub forsterker

  Jeg har en Sunfire subwoofer som ikke har vært helt seg selv etter at jeg flyttet på tvers av landet. Skal ikke påstå at det er dette som har forårsaket problemet, men jeg oppdaget det ihvertfall nå. Jeg har nå prøvd den på to forskjellige preamper også på høy-nivå inngangene uten at jeg får den til å fungere som den skal.

  Til å begynne med så var det bare det at subben lagde "harde slag" og lagde nesten ikke lyd i mellom de hardeste bass slagene. Etter at jeg bare åpnet den opp for å se om jeg så noen umiddelbare dårlige loddinger eller svidde komponenter så får jeg ikke lyd i den i det hele tatt når jeg bruker RCA inngangene. Bruker jeg høynivå inngangene så får jeg de samme "harde slagene" og nesten ikke lyd i mellom som før. Den gir i fra seg et skikkelig drønn når jeg slår av spenningen på den slik som den alltid har gjort så det leder meg litt til å tro at selve forsterkeren er i orden, men at det er noe med signalet før det går til fortserkeren. Jeg har også prøvd med et annet sub element uten at det ble noen forskjell.

  Ellers er det en 120V sub som alle disse med orginal trafo fra Sunfire.

  Har ikke tatt noen målinger enda og satte meg akkurat ned på pcen for å se etter koblingsskjema, men tenkte jeg skulle legge ut en tråd her siden jeg vet at det sitter mange flinke folk med mye erfaring som sikkert kan peke meg i riktig retning Oppdaterer tråden når/om jeg finner koblingsskjema.


  Noen dårlige mobilbilder. Om det hjelper med bilder så kan jeg prøve å finne et kamera og få tatt noen bilder i høy oppløsning.

  Navn:   IMG_0626.jpg
Visninger: 704
Størrelse: 107.5 KbNavn:   IMG_0627.jpg
Visninger: 290
Størrelse: 104.8 KbNavn:   IMG_0628.jpg
Visninger: 367
Størrelse: 127.8 KbNavn:   IMG_0629.jpg
Visninger: 314
Størrelse: 119.6 KbNavn:   IMG_0631.jpg
Visninger: 465
Størrelse: 164.1 Kb

 2. #2
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,559
  Tagget i
  4 Innlegg
  Kjører du en 120 V strømforsyning på norsk 230 V nett?
  “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”
  ― H.L. Mencken

 3. #3
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  81
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra blitzkrieg Se Innlegg
  Kjører du en 120 V strømforsyning på norsk 230 V nett?
  Ja, med en orginal Sunfire 230->120v trafo forran Det har fungert bra i 6-7år frem til nå.

  Ellers har jeg funnet en tråd hvor mange ser ut til å få løst problemene sine med å bytte ut diverse kodensatorer. Ikke alle har samme symptomene som min, men noen ser jeg har like symptomer.

  Dette bildet er lagt ut av brukeren port3f8 på ecoustics.com hvor han har tegnet inn noen som bør byttes samt viser hvor man skal sette inn en motstand for å unngå automatisk av/på funksjonen som subben har. Hele tråden finnes her. http://www.ecoustics.com/electronics...io/618938.html

  Har også sendt en e-post til sunfire siden jeg ser at andre i den tråden har fått oversendt skjema på forsterkeren siden de ikke tar service på den lenger. Håper på å få det og kunne bruke det til å bestille nye kondensatorer, men siden de ligger ni timer bak oss så er det sikkert ikke svar å få der før det er helg her. Er det like enkelt å lodde dem ut for å se størrelsen kanskje? Fant ut at http://www.btv.no/ selger diverse kondensatorer så om jeg er heldig så har det inne det jeg trenger på lager slik at jeg kan få byttet dem i løpet av dagen

  Navn:   625922.jpg
Visninger: 299
Størrelse: 36.6 Kb
  Siste redigert av minim; 27.09.2013 kl. 10:14.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed