Feilsøking på Sunfire sub forsterker

minim

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.01.2010
Innlegg
94
Antall liker
11
Jeg har en Sunfire subwoofer som ikke har vært helt seg selv etter at jeg flyttet på tvers av landet. Skal ikke påstå at det er dette som har forårsaket problemet, men jeg oppdaget det ihvertfall nå. Jeg har nå prøvd den på to forskjellige preamper også på høy-nivå inngangene uten at jeg får den til å fungere som den skal.

Til å begynne med så var det bare det at subben lagde "harde slag" og lagde nesten ikke lyd i mellom de hardeste bass slagene. Etter at jeg bare åpnet den opp for å se om jeg så noen umiddelbare dårlige loddinger eller svidde komponenter så får jeg ikke lyd i den i det hele tatt når jeg bruker RCA inngangene. Bruker jeg høynivå inngangene så får jeg de samme "harde slagene" og nesten ikke lyd i mellom som før. Den gir i fra seg et skikkelig drønn når jeg slår av spenningen på den slik som den alltid har gjort så det leder meg litt til å tro at selve forsterkeren er i orden, men at det er noe med signalet før det går til fortserkeren. Jeg har også prøvd med et annet sub element uten at det ble noen forskjell.

Ellers er det en 120V sub som alle disse med orginal trafo fra Sunfire.

Har ikke tatt noen målinger enda og satte meg akkurat ned på pcen for å se etter koblingsskjema, men tenkte jeg skulle legge ut en tråd her siden jeg vet at det sitter mange flinke folk med mye erfaring som sikkert kan peke meg i riktig retning :) Oppdaterer tråden når/om jeg finner koblingsskjema.


Noen dårlige mobilbilder. Om det hjelper med bilder så kan jeg prøve å finne et kamera og få tatt noen bilder i høy oppløsning.

IMG_0626.jpg
IMG_0627.jpg
IMG_0628.jpg
IMG_0629.jpg
IMG_0631.jpg
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Kjører du en 120 V strømforsyning på norsk 230 V nett?
 

minim

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.01.2010
Innlegg
94
Antall liker
11
Kjører du en 120 V strømforsyning på norsk 230 V nett?
Ja, med en orginal Sunfire 230->120v trafo forran :) Det har fungert bra i 6-7år frem til nå.

Ellers har jeg funnet en tråd hvor mange ser ut til å få løst problemene sine med å bytte ut diverse kodensatorer. Ikke alle har samme symptomene som min, men noen ser jeg har like symptomer.

Dette bildet er lagt ut av brukeren port3f8 på ecoustics.com hvor han har tegnet inn noen som bør byttes samt viser hvor man skal sette inn en motstand for å unngå automatisk av/på funksjonen som subben har. Hele tråden finnes her. http://www.ecoustics.com/electronics/forum/home-audio/618938.html

Har også sendt en e-post til sunfire siden jeg ser at andre i den tråden har fått oversendt skjema på forsterkeren siden de ikke tar service på den lenger. Håper på å få det og kunne bruke det til å bestille nye kondensatorer, men siden de ligger ni timer bak oss så er det sikkert ikke svar å få der før det er helg her. Er det like enkelt å lodde dem ut for å se størrelsen kanskje? Fant ut at http://www.btv.no/ selger diverse kondensatorer så om jeg er heldig så har det inne det jeg trenger på lager slik at jeg kan få byttet dem i løpet av dagen :)

625922.jpg
 
Sist redigert:
Topp Bunn