Nybegynner vurderer ambisiøst prosjekt!

Ble medlem
14.08.2013
Innlegg
2
Antall liker
0
Sted
oslo
Først litt om meg.. Jeg tar for tide en master i produktdesign. Har elektronikk utdannelse, men det er en stund siden.

Har lenge hatt lyst til å designe og bygge et par høytalere på stativ (mid-end). Vi jeg først skal sette igang med dette skal det gjøres ordentlig så i utgangspunktet ingen Kit. Tanken er å gjøre dette prosjektet som et prototype-utviklings prosjekt. Grunnen til at jeg skriver her er fordi jeg ikke helt vet hvor jeg skal starte... med andre ord alle tips jeg kan få blir tatt i mot med åpne armer! Hvis det er noe literatur noen kan anbefale hadde det også vært supert.

Et par ting til er verdt å nevne... Stativet skal jeg designe å bygge selv også har jeg en tanke om å støpe høytalerene i en betong/carbonfiber kompositt om mulig.

På forhånd takk for hjelpen :)
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.470
Antall liker
35.313
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Jeg ville startet med å tenke gjennom målsettingene med prosjektet og deretter hvilke begrensninger som gjelder. Målsettinger kan handle om lydkvalitet, originalt design, eller noe annet. Hva skal skille disse fra noe som allerede kan kjøpes? Begrensninger kan være kostnad eller fysisk størrelse, for eksempel. Det er noen jernharde lover å forholde seg til, så ønskelister som dyp bass, liten kasse og høy følsomhet går bare ikke. Så ville jeg kjøpt en god bok om høyttalerkonstruksjon, f eks Colloms' "High Performance Loudspeakers" og lest den fra perm til perm for å vite sånn noenlunde hva som betyr noe. Du trenger også et simuleringsprogram som BassBox eller tilsvarende. Deretter er det vel bare å starte med skisseblokk og kataloger over mulige elementer, og iterere til du lander på noe som både ser OK ut og som funker teknisk. Forskjellige DIY høyttalertråder her inne viser arbeidsprosessen ganske godt.

Lykke til!
 
Topp Bunn