Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    nysjerrigper
    Guest

    kompresjonsdriver med periodisk skurr

    hei.
    har et par Cornscala med Selenium D405 drivere som virker å ha fått seg en støkk etter en fuktig kveld i går.
    lydnivået var sikkert over 100db, men noenlunde rent og pent var det inntil litt pianospilling plutselig slo sprekker og vrengte. tenkte det var opptaket siden de fleste musikkstykker fortsatt spilte mektig og rent.
    byttet så om kanalene og forvrengingen var ikke til stede på den andre høyttaleren.. prøvde deretter delefilter uten at det hjalp.

    ohmet terminalene. 6.4ohm (den andre 6.2)
    skrudde ut membranet, spolen såg hel ut, men det var klint litt brunaktig olje på kammeret foran membranet ? ser i databladet at selenium bruker ferrofluid. kunne det vær denne magnetiske oljen jeg såg og ikke spolelakk?
    ohmet litt rett på spolen uten at jeg fant kortslutning.

    har tidligere vært av oppfatning at kompresjonsdrivere enten virker eller ikke. men denne virker og ohmer normalt. Bjørn Eidsvåg og andre tunge vokaler kommer fortsatt ut på bra vis, men noen lysere toner slår sprekker totalt.

    noen som har vært borti lignende?

    mailet Bob Crites som ble overrasket, han hadde ikke solgt erstatningsmembran til en eneste kunde før.

    de ser forsåvitt slik ut:


  2. #2
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Jan 2011
    Innlegg
    72
    Tagget i
    1 Innlegg
    Har opplevd liknende. Da skrapte spolen mot driveren. Løste det ved å løsne membranet og skyve det hardt ut i forskjellige retninger til ulyden forsvant.

  3. #3
    nysjerrigper
    Guest
    haha, takk for den bemerket meg at det var noe slark i festene når jeg tok de av.
    flyttet litt på den nå, først ved la det ligge løst i gapet mens det spilte. med et par mm forskyvning ene veien forsvant forvrengningen. men etter å ha tightet skruene kom problemet tilbake igjen. tok meg 4-5 forsøk.
    utrolig nok har altså spolet flyttet seg i magnetgapet under høyt volum.
    spolen skrapet tydelig mot kammeret under montering. jalla konstruksjon!

    har allerede bestilt et par nye membraner dog. luring....

  4. #4
    nysjerrigper
    Guest
    hum... forvrengningen kommer tilbake jevnt og trudt. jeg løsner membranet og fester det igjen, skrapingen forsvinner for en stund inntil jeg skrur opp volumet, så er det tilbake for fullt også på lavt volum. why?
    ser fint ut og ohmer ok. noen bedre metoder å feilsøke en spole på?
    er det mulig at sirkelen har blitt skjev under varmegang uten at spolen er brent?
    gapet er stappet med magnetisk olje..er vel ikke store vitsen å fjerne det...

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed