Noen som har erfaringer med Salas eller K & K shunt regulatorer?

VB

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2009
Innlegg
1.808
Antall liker
1.379
Jeg planlegger en god (og tyst) strømforsyning til et DHT-basert utgangstrinn til en Buffalo dac. Har lest litt om transistorbaserte shuntregulatorer men finner lite om hvor rippeldempende de faktisk er.

La oss si at jeg har et LCLCLC-filter med f.eks. 20H-100uF-20H-100uF-20H-100uF. Vil en Salas shunt tilsvare minst ett LC-ledd eller kanskje to?

I utgangspunktet hadde jeg tenkt meg et konvensjonelt filter fulgt av en Salas shunt etterfulgt av et eller to CCS'er til det nødvendige antall VR rør. Plass vil bli en utfordring så jeg er ute etter litt feedback om hvor rippeldempende disse transistorbaserte shuntregulatorene faktisk er.

Vidar
 

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
4.054
Antall liker
2.833
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
Hmm trenger du alt dette ?
Dersom du skal bruke vr rør vil vel lc-ccs-vr rør være tilstrekkelig?
Du kan jo logge deg inn på diyaudio og spørre salas direkte om rippeldempingen i shuntregulatoren hans.
hvilken DHT forresten ?
 

VB

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2009
Innlegg
1.808
Antall liker
1.379
Nei, det er slett ikke sikkert jeg trenger alt, med på den andre siden hvem vet? Joda, jeg kan jo spørre Salas direkte, men tenkte jeg skulle prøve med det "gode" først. Det kunne jo tenkes at det var noen her på huset som hadde litt erfaringer rundt dette.

Det opplagte DHT-valget er vel 3A5.

Et annet alternativ til strømforsyning kunne jo være et LC-ledd pluss en Salas med vanlige lastmotstandere til individuelle regulatorrør til hver 3A5. Hvis jeg trenger to parallelkoblede rør i serie for hver kanal, altså fire rør så kunne jo disse ha fått hver sin 427A Western Electric ved siden av seg. Litt radioaktivt (Krypton 85), men det hadde blitt utrolig stilig med 8 smårør pluss likeretter.
 
Topp Bunn