Kan høyttalere åpnes med tilførsel av mye strøm?

FrodeR

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.10.2007
Innlegg
1.149
Antall liker
302
Sted
Trondheim
Jeg har et par Infinity RSIIB, modda etter spesifikasjoner av Geir Fredriksen. Alt er skifta og bygd om på dem. Jeg har aldri vært særlig fornøyd med bassen i dem, men under denne testen http://www.hifisentralen.no/forumet...test-parasound-dpa-hanss-adyton-infinity.html tilførte vi dem mye strøm over langt tid. De gikk under disse testene vesentlig lavere enn det jeg har opplevd med dem før. Jeg så ikke akkurat frem til å koble opp originaloppsettet igjen, men nå viser det seg altså at jeg har fått mer bass. Er dette mulig, eller er det noe jeg innbiller meg?
 
Sist redigert:

erlanddf

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2012
Innlegg
672
Antall liker
46
Torget vurderinger
2
Mulig jeg er på bærtur, men for del del måneder siden når jeg trodde mine Divine 100.49 var innspilt drev jeg å testet en del forskjellig. Bla wattet jeg opp ganske heftig med låta T-rex (subsonisk bass) fra Erik Kunzel sin samleCD fra filmer. Etter å ha gjort dette en del ganger oppdaget jeg til min store forbauselse at det plutselig var vesentlig mer bass i høyttalerne. Akkurat som om de hadde "løsnet" og gått seg til skikkelig. :) Antageligvis var de nok ikke innspilt helt, og så "løsnet" de med T-rex...
 

FrodeR

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.10.2007
Innlegg
1.149
Antall liker
302
Sted
Trondheim
Hehe. Disse høyttalerne er jo så og si nye, men de har da vært utsatt for strøm nok hos forrige eier. Parasounden min er heller ingen smågutt, så en skulle da tru at de hadde fått nok :) Hos meg har de fått så mye at blålysene mang en gang har blinket hissig i effekten. På meg virker det som om de må ha mer for å at bassene skal svinge skikkelig. Vi brukte rørmonoblokker på 60 watt i tillegg til Parasounden på dem en hel dag, og vi fant aldri bunnen i dem. De spilte hele tiden til effektene ba om nåde. De er oppgitt til 4 Ohm og 104 dB, men dette er ihvertfall feil med disse. Nærmere 1 enn 2 Ohm er mitt estimat.
 
U

Utgatt11378

Gjest
Vi hadde for mange år siden en besynderlig opplevelse....den var som så....min søster hadde et par Dali 104 som av en eller annen grunn ikke lød slik de gjorde tidligere...vi drog et Cyrus 2 sett med PSX opp till hennes bopel og koblet opp...det lød bomullsaktig...skrudde opp volumet og det begynnte og brumme kraftig i PSXen...blei litt redd ja...men vips så åpnet lyden seg i Daliene og tre par øyne kikket forunderlig på hverandre...har aldrig fått et fornuftig svar på hva som skjedde, men det var en interessant opplevelse...så disse åpnet seg i hvert fall :)

Vh

S
 

Leikis Lyd

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.05.2006
Innlegg
5.462
Antall liker
2.120
Sted
Kyrksæterøra
Torget vurderinger
12
Du kulle bare hørt hvordan de spilte med de mindre Hlton korta, når de ble store nokk så åpnet de seg virkelig. Det var som to helt forskjelige høyttalere. Så att de våkner med mere strøm er jeg ikke i tvil om.
Vi hørte vel noe forskjell når du hadde med din Parasound hit den lille stunden vi spillte. Selvfølgelig under helt andre forhold en hjem til deg, men tendensen er nokk den samme.
Lydbildet våkner til live ved lavere lyd og bassen strammes opp.
Dette kan mulignes også påvirkes av pre, dac osv. Med masse dreimoment må være på plass for å vekke disse gode gammle :)
 

TrompetN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.03.2004
Innlegg
8.700
Antall liker
7.011
Min erfaring er at på noe høyttalere er det varig, som om man har løsnet en propp, mens andre høyttalere "stivner" igjen over tid.
Er nok en grunn til at mange testcder inneholder "basstrim".
 

Mulelid

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.04.2011
Innlegg
463
Antall liker
51
Sted
Vik i Sogn
Til lavere frekvens, til mer kraft må til. Det finnes HAUGEVIS med dårlige forsterkere der ute! Bruker ikke forsterkeren dobbelt så mange Watt som den slipper ut, bare kast den. Gir den ikke dobbelt opp i 4 Ohm kontra 8, bare kast den. Er den på 2x200 Watt og veier 10 kg, bare kast den. Har den flott aluminumkasse med masse luft inni, bare kast den. Rotel på 200 Watt? Glem det. Man får ikke 2x200 Watt ut med kun 300 Watt inn. Se bakpå og del på 4. 100 Watt ut og forbruk lik 400++ Watt begynner å ligne noe. Enkelte produsenter måler ved 1 kHz, finner ut noen Watt og ganger med 2 for stereo og 5 for surround. Skygg unna! Forsterkere SKAL bruke strøm og bli glovarme! Gjør ikke noe at man ser det blinke i lyset i stua når man slår den på. :)
 
Topp Bunn