Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Resultater 21 til 27 av 27
Abonnér på denne tråden
  1. #21
    Hifi Freak jane's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    NO-6600
    Innlegg
    2,473
    Tagget i
    1 Innlegg
    Sitat Sitat fra Cobra2 Se Innlegg
    Er kondis i paralell med diode(på bilde)? Mangler +kondis til gnd/chassi-forbindelse?
    Jeg tenkte å kommentere det..

    På bildet ser det ut som en motstand på 8.2k (grå, rød, rød, gull) og en motstand på 11 ohm (brun, brun, sort, gull)? Hvor er motstanden på 3.3k?
    Men det er vanskelig å se både farger og koblinger på et slikt bilde..
    And I love to live so pleasantly - Live this life of luxury
    Lazing on a sunny afternoon

  2. #22
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Jan 2012
    Innlegg
    84
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Svein_B Se Innlegg
    Ja, da har du identifisert feilen.

    Mål på kretsen du har avbildet.

    Inn på diode (som står rett vei) - bomullsiolert tråd - instrument på AC V. Skal måle ca 20V AC.

    Andre siden av dioden - der hvor kondensator er koblet inn - ca -30V DC

    Gul ledning: Ca -16V DC.

    Alle målinger i forhold til til jord (chassis).
    Hei igjen, og takk for at dere vil bruke litt tid på meg, setter stor pris på det.
    På den gule ledningen, måler jeg +14,6V, dette er da etter den 8,2k motstanden.
    Inn på Dioden +52,6 .Men det kommer +52,6 ut også, er denne da gåen?

    En annen ting, jeg ser at det står igjen en gammel kondis mellom jord og den sorte ledningen 10,2v her (det svarte du ser nederst er sikringen). (til venstre i bildet)
    Kan jeg bytte den med en keramisk 10nf/500v Z5U kondensator. Den gamle er merket .01 600v.
    Navn:      strøm2.jpg
Visninger: 228
Størrelse: 120.9 Kb

  3. #23
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Jan 2012
    Innlegg
    84
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra jane Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Cobra2 Se Innlegg
    Er kondis i paralell med diode(på bilde)? Mangler +kondis til gnd/chassi-forbindelse?
    Jeg tenkte å kommentere det..

    På bildet ser det ut som en motstand på 8.2k (grå, rød, rød, gull) og en motstand på 11 ohm (brun, brun, sort, gull)? Hvor er motstanden på 3.3k?
    Men det er vanskelig å se både farger og koblinger på et slikt bilde..
    He he, isolasjonen gjemmer 2 oransje striper, så den er orange-orange-svart-brun-brun.

  4. #24
    Overivrig entusiast Svein_B's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2005
    Innlegg
    709
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Mathisen Se Innlegg
    På den gule ledningen, måler jeg +14,6V, dette er da etter den 8,2k motstanden.
    Inn på Dioden +52,6 .Men det kommer +52,6 ut også, er denne da gåen?
    -14,6V hadde vært ok om det var NEGATIV spenning i forhold til jord (chassis)
    ca -50V etter dioden er også OK om det er NEGATIVT (jeg leste visst litt skjevt da jeg antok 30 tidligere)

    Har du målt rett polaritet?

    Unasett ser det ut til at de ca 15 voltene (om de nå er positive eller negative) blir borte på veien til gitter på utgangsrørene,
    som nå skal være via de 220K motstandene du har byttet til.


    Edit:
    Den sorte kondisen ser ut til å være fra nettspenning inn og til til chassis.
    Jeg tror den kan være en safety risk om den feiler. Jeg ville klippe den bort.


    Svein.
    Siste redigert av Svein_B; 09.12.2012 kl. 22:13.
    DOXA / Tandberg / PSB / Dual 604 / +++

  5. #25
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Jan 2012
    Innlegg
    84
    Tagget i
    0 Innlegg
    -14,6V hadde vært ok om det var NEGATIV spenning i forhold til jord (chassis)
    ca -50V etter dioden er også OK om det er NEGATIVT (jeg leste visst litt skjevt da jeg antok 30 tidligere)

    Har du målt rett polaritet?

    Edit:
    Den sorte kondisen ser ut til å være fra nettspenning inn og til til chassis.
    Jeg tror den kan være en safety risk om den feiler. Jeg ville klippe den bort.
    Hmm, satte den svarte altså minusen til jord (chassi), og målte med pluss, skal da bli riktig det.
    Istede for å klippe den bort (har sikkert en funksjon), kan jeg erstatte den med nevnte kondis?

  6. #26
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Jan 2012
    Innlegg
    84
    Tagget i
    0 Innlegg
    Noen som har peiling på hvorfor jeg har positive verdier og ikke negative da? Ser ut som det er her problemet ligger. Har ikke hatt tid til å sjekker nærmere idag, men neste punkt bør vel være å lodde av ledningen som går inn på dioden, og måle spenningen der, før den går inn i kretsen (og evt. blir påvirket).

    Fyr løs om det er noen andre forslag, så sjekker jeg ut dette i morgen kveld.

  7. #27
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Jan 2012
    Innlegg
    84
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hallo alle sammen, vil bare fortelle dere at feilen er funnet. Og som antydet var det denne grønnskollingen her (altså jeg) som var skyld i problemet.
    Pluss polen til kondensatoren, skulle til jord, den svarte ledningen på bildet, og ikke til dioden. Gikk vel litt fort for seg.
    Nå har jeg minus 20v på pinne 6, noe som muligens er litt mye. Men dette er målt uten at rørene er montert.
    Blir spennende å sjekke bias etter hvert.

    Ok, takker for all hjelp så langt.

    Mvh
    Petter

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed