Pleie av pianolakk? Poleringsprodukter?

Larsemann

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.07.2003
Innlegg
204
Antall liker
0
Hei!
Jeg har kjøpt meg et par Dynaudio Contour i sort pianolakk fra Steinway pianofabrikken. De er bare ett år gamle, men har noen svake riper jeg veldig gjerne skulle blitt kvitt. Jeg er litt vel opptatt av bl.a. bilpleie og liker at ting glitrer :) Jeg ser Steinway sier følgende:

In normal circumstances, the exterior of the piano is easy to keep clean. A piece of clean cheesecloth, lightly dampened with Steinway Furniture Care's Cleanse and Condition, is a safe product to use for wiping away dust and finger marks. If you have used wax on your piano, Cleanse and Condition will also safely remove the wax buildup. Otherwise, we recommend wax be removed by a professional furniture care specialist. Using wax on the surface is not recommended.

Noen tips om hva jeg bør/kan gjøre? Jeg har noen meget gode poleringsprodukter fra SwissVax som jeg tenkte å bruke. Planen var å gå over med noe som heter Cleaner Fluid og så en naturvoks som heter Concorso for å fylle og skjule ripene, men blir i tvil når jeg ser hva Steinway selv sier. Når jeg hadde fått skult ripene var planen å bare tørke de i ny og ne med en myk microfiberklut.

Noen musikere eller andre her som har erfaring med pleie av stereo i pianolakk eller instrumenter med pianolakk?
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.816
Antall liker
38.471
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
Jeg brukte god gammeldags bil polerings voks til min vinylsnurre i pianolakk med veldig bra resultat.

småriper forsvant som dugg for solen :)

mvh
 

samlanes

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.02.2008
Innlegg
2.463
Antall liker
550
Sted
Hordaland
Torget vurderinger
1
Hadde ikkje tatt risken med bilpolish på såpass dyrt produkt.
swisswax cleaner fluid er nok trygg mtp at den ikkje er for grov(har brukt den sjøl,knallbra)men siden Steinway ikkje anbefaler slik behandling,så er det risky mtp mulig reaksjon med pianolakken.

Kanskje det går an å finne ut lakktype på dine høgt?

Med Concorso vax vil eg tru du får blank og glatt lakk ja,du får legge ut bilder av bilen din:)

Mvh.
 

Larsemann

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.07.2003
Innlegg
204
Antall liker
0
Her er i hvertfall et bilde av bilen jeg solgte i sommer. 7,5 år og 150.000km så vil si den var velholdt :) (Forøvrig er bildet tatt etter en liten test med den noe dyrere SwissVax Crystal Rock) Den nye(ere) har dessverre ikke fått samme mengde TLC enda siden vi har pussa opp hus og fått unge nr 2 ;) Det kommer en tid for alt :)

Vil nødig ødelegge lakken fra Steinway nei. Den er kledelig på en ellers meget god høytaler :) Ser småriper kun på høylysdag så ikke noe som haster. Prøver å sende Steinway en mail i håp om at de tar seg tid til å svare :)
 

Vedlegg

Gubra

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.08.2004
Innlegg
2.994
Antall liker
713
Du kan prøve deg her:

http://www.corycare.com/

Har selv brukt poleringsmiddelet på flygel og det blir blaaankt!

Kjøpte en miniflaske hos Aspheim men det er kanskje like greit, og billigere, å kjøpe direkte.
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.910
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Blåser liv i denne tråden igjen. Har sort piano finish på høyttalerne, og det er nesten uunngåelig at små mikroskopiske riper vil oppstå før eller senere selv om det ser strøkent ut.

 

HoJ

En glad amatør.
Ble medlem
11.11.2006
Innlegg
19.373
Antall liker
35.118
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Før eventuell riper... Relativt varmt vann på en mikroklut av god kvalitet, selv bruker jeg kun mikroklut fra pianofabrikker. Vri av det meste av vannet slik at kluten bare er varm og litt fuktig. Etter riper, behandles som det skulle ha vært en bil.
Pianopolish har jeg prøvd, men ser ikke at den gjør noe bedre jobb en min prosedyre.
Vet ikke hvor mange flasker med pianopolish jeg har kastet i søpla.
 

na_X

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
4.301
Antall liker
3.647
Torget vurderinger
1
Vet ikke hvor langt unna gitarer er pianolakk, men mine gitarer får gjerne en runde med Rupes gul pad og polish for å fjerne riper, gjelder både acryl og poly lakk klarlakk
Men nitrolakk rører man ikke, her er det bare lunken klut med vann. Er nitrolakk for ille så kan man også rense over med vodka for å få opp litt shine, men denne er mer matt og kan ikke sammenlignes med pianolakk.
Pianolakk ser jeg for meg er mange lag med klarlakk og da gjerne klarlakk av acryl.
 
  • Liker
Reaksjoner: HoJ

HoJ

En glad amatør.
Ble medlem
11.11.2006
Innlegg
19.373
Antall liker
35.118
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Schimmel-fabrikken bruker minimum 8 lag med lakk.
 

kail

Medlem
Ble medlem
03.09.2010
Innlegg
47
Antall liker
17
Hei!
Prøver å bumpe denne tråden i håp om litt hjelp.
Har et par Dali Rubicon 2 i pianolakk som har vært ute for et uhell. Lillefrøkna på 4 år kom borti siden på det ene kabinettet med en plast stav, (ikke spør), og klarte lage en 10cm lang ripe i lakken. Den er ikke superdyp men kan så vidt kjennes med neglen om man stryker over, så noe skade er der. Er det noe jeg kan bruke for å evt fylle dette igjen eller hvordan burde jeg angripe dette?
 

na_X

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
4.301
Antall liker
3.647
Torget vurderinger
1
"Å fylle riper" synes jeg er litt tull, mye voks fyller igjen men det er bare noe mildertidig.
Enten må det poleres, evnt. fylle igjen og pusse litt før man polerer. Det er ofte brukt acryl eller poly lakk, da bruker jeg superlim for å fylle de dypeste ripene evnt. skaffer acryl lakk for bil.
Deretter er det å få jevnet ut der det er blitt toppet over, våtslipe og deretter polere. Litt voks bare bevarer lakken bedre imot oksidering.

Men igjen, nitrolakk rører man ikke. Slikk på fingeren, gnikk på lakken med fingeren og om man kjenner motstand så er det nitro. Svært få som ønsker å bruke nitro, det er kun for å få mer slitasje på kortere tid slik som på gitarer for relic.
 
Topp Bunn