Side 2 av 43 FørsteFørste 123412 ... SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 847
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak Cobra2's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2003
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  4,483
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Sitat Sitat fra permorten
  ...
  jeg har vel heller ikke blitt klokere, ser jo i annonsen over ; jbl 2452 h med waveguides 7500,- og ;"JBL 2435HPL inkl P.audio horn PH316. 1,5" driver. Berylium membran. Sitter i array 1400, K2 ; 4500,- , for en uinvidd trodde jeg at hvis jbl puttet det i k2 , måtte det være på et visst nivå.
  ....
  Du har aldri tenkt at K2 skulle være så dyr at en måtte putte inn noe "high-dollar-shit" som kunne "forsvare" prisen ?
  (ikke at jeg skal si noe om K2 , eller driverne, men, av og til styrer markedsavdelingen over R & D (research & development))

  Arne K
  Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
  For sale:
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

 2. #22
  Overivrig entusiast grelv's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  515
  Tagget i
  0 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Sitat Sitat fra permorten
  noen som har erfaring med dette ?;

  http://www.hifimagasinet.com/annonsD...annonsID=26512
  1. JBL 2452H-SL er JBL's siste (og antagelig beste) storformat kompresjonsdriver med neodym-magnet og 4" membran (med 1,5" åpning). PT-F95HF waveguiden er et "lite" horn, som neppe bør deles lavere enn ca 1 kHz, og som derfor neppe utnytter 2452 skikkelig. Jeg har erfaring med 2452SL membraner, men montert i 2445-driveren. Disse membranene gir meget godt resultat i 2445, men kan nok ikke helt måle seg med berylliym Truextent-membraner. (Etter min erfaring betyr riktig valg av membranmateriale mer enn designet på selve driveren.) Truextent-membraner koster 600 USD/stk - pluss (selvsagt) transport og avgifter. 2445-drivere er ofte mulig å kjøpe relativt billig, men frakten blir dyr (de veier omtrent 15 kg/stk).

  2. JBL 2435 er en 3" driver (også med 1,5" åpning) med beryllium membran og neodym-magnet. Det er ikke den som sitter i K2 (den heter 435Nd). 2435 er likevel en svært god driver. Fås på eBay for USD 350-500/stk. P.audio horn PH316 er en billigkopi av JBL's klassiker 2344, men betydelig dårligere utført og uten den jevne spredningen som 2344 har.

  Dersom du mener alvor med horn, ville jeg uten tvil anbefale å gå for en storformat (dvs 4") driver med 1,5" eller 2" åpning. Disse låter nesten alltid glattere og renere enn 2" drivere (som har 1" åpning), tåler mer effekt og kan deles lavere (med det riktige hornet). Til gjengjeld vil du trenge en supertweeter.

  Som flere er inne på og som jeg er enig i: JBL og TAD lager (for alle praktiske formål) de beste storformat-driverne. Men aller viktigst er selve hornet. Ta en titt på http://www.horns.pl/ for noen interessante horn for drivere med 2" åpning. Eller kikk på de nydelige TAD TH-4001 hornene, som ikke lages mer, men som innimellom er å finne på eBay.

 3. #23
  Mr-T
  Guest

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Sitat Sitat fra Cobra2
  Du har aldri tenkt at K2 skulle være så dyr at en måtte putte inn noe "high-dollar-shit" som kunne "forsvare" prisen ?
  (ikke at jeg skal si noe om K2 , eller driverne, men, av og til styrer markedsavdelingen over R & D (research & development))

  Arne K
  Hvis du antyder at K2 ikke er helt som den burde være så er jeg enig. Man bør sikte høyere enn som så.

 4. #24
  Hifi Freak permorten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  3,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  takk for særdeles informativt innlegg grelv ! her er tydeligvis mer enn bare driver, men membraner osv, har vært inne på den horns/pl - var den som trigget meg littpå temaet nå - flotte produkter.
  Mest interessert i diy høyttalere

  Tilfører forvrengning musikalitet ?

 5. #25
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  1,313
  Tagget i
  0 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Du kan også vurdere fulltone i et slikt horn som Pengesluk har. Et par brukere her inne som til nå er strålende fornøyd med denne løsningen.
  Er du en diy'er så tipper jeg du kommer til å prøve forskjellige løsninger etterhvert som tiden går. Både 2" drivere (4" membran) og fulltoner. Da er det lurt å tenke litt på delefrekvenser du ønsker samtidig med hornets cut-off. Pengesluk har som sagt et LeCleach basert horn med cut-off på 200hz, dvs at delefrekvensen bør ligge på rundt 350-400hz med kompresjonsdriver, noe lavere kanskje med en fulltone. Ser at Autotech anbefaler 250hz som laveste delefrekvens med en 8" i 200hz hornet.
  En god ide er da å enten lage flere horn selv for å teste, eller kjøpe inn flere horn fra Autotech.
  Så er det bass systemet i bunn. Det er et annet kapittel.

 6. #26
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  454
  Tagget i
  0 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  SSN Høyttalerteknikk / Søren Nielsen Tlf 90586541

 7. #27
  Rubinmedlem Sluket's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  40,380
  Tagget i
  16 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Du kommer ved flere anledninger inn på om 110 dB er nødvendig. Da må jeg igjen spørre: Hvor legger du lista? De virkelig gode kompresjonsdriverne (dersom det er det du er interessert i) har gjerne minimum 110 dB følsomhet, det henger sammen med selve prinsippet, godhet/nøyaktighet i spole/magnetgap og ikke minst selve motoren (permanent magnet eller field-coil). Poenget med høy følsomhet er bl.a. overhead, uanstrengthet og detaljer/oppløsning. Dette er jo nettopp litt av greia med horn, og det er der prinsippet skiller seg ut fra vanlige dynamiske høyttalersystemer, som du sier du ikke er fornøyd med..

  Hornverdenen generelt (og kompresjonsdrivere spesielt) er smekkfull av hindringer og fallgruber, og ønsker du et virkelig bra system så er det et par veier å gå; enten kjøpe/lage et system umiddelbart, som du har hørt og mener du kan bli fornøyd med, eller gå den lange veien om kunnskapsoppbygging, market research og uttesting av egne løsninger.

  Hva membrantyper angår, så er det nesten like mange oppfatninger og personlige preferanser. Noen liker aluminium, andre sverger til titan, old-school gutta vil kanskje si at kunststoffmembraner er greia mens noen vil hevde at alt annet enn beryllium er bortkastet. Jeg har alle varianter her, og har fortsatt ikke funnet NOEN entydige svar. I virkelighetens kompliserte verden så er det gjerne slik at de forskjellige løsninger har fordeler og ulemper, og disse forandrer seg i forskjellige settinger. Jeg skal ikke gjøre det kjedelig her ved å ramse opp alle mulighetene, bare gjøre deg oppmerksom på at dette er komplekst og at det koker ned til din subjektive oppfatning til slutt, ganske sikkert.

  Gå bare ikke i den fella som en del har gjort; kjøpe på seg et par billige drivere med et par tilsvarende rimelige plasthorn, kombinere dette med bass som ikke egner seg/matcher, med et sluttresultat som ikke er i nærheten av den "referansehøyttaleren" de trodde de skulle få. Så enkelt er det desverre ikke. Dersom så var tilfelle ville vi sett en hærskare av hornsystemer på markedet!

  Et annet apropos: Jo mer som kastes på av komponenter type filter, romkorreksjon, eq osv. osv., jo mer mister du av den finkornete magien en kan oppnå ved et godt designet hornsystem.
  Political correctness is fascism pretending to be manners. -George Carlin

  This generation is going to start a revolution? This generation couldn’t start a lawnmower.

 8. #28
  Hifi Freak permorten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  3,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  takk for tålmodigheten

  Jeg legger lista høyt , faktisk veldig høyt, men det er jo slik i den virkelige verden at noen systemtyper/ prisipper har fordeler/ ulemper , nå har jeg ikke bragt mye tid foran hornsystemer , men de få jeg har hørt har fungert utrolig bra på dynamikk, nerven i musikksignalet - musikalitet. Dette var et av spørsmålene mine , mener du at følsomheten er proposjonal med musikaliteten ? Skjønner problemstillingen kan oppleves uvesentlig - iogmed de gode driverne har 110 db. Det er jo som du selv sier, mange fallgruber og her kommer neste; ( husk jeg er uinnvidd på dette området) hvis jeg skulle kjøpe normale mt enheter ville jeg forkastet alle med en så jævlig impedanskurve - les resonanser, som du finner i en kompr.driver. - Tanken ble da ; en god mt med mindre resonanser/farginger i en stor waveguide/horn gir mindre følsomhet, MEN en mer lineær og bedre lyd .
  Kan hende jeg tar feil her.
  Jeg ønsker både pose og sekk, AG. benytter vel "ordinære enheter" i sine konstruksjoner, unntatt diskant. Jeg har vel gjrort det klart over, at jeg ikke ønsker å gå i felle med å satse på ting som i utgangspunktet er dødfødt.
  Det er akkurat samme erfaring jeg har gjort med konvensjonelle konstruksjoner, når det gjelder equ, filter - minst mulig, min tact har innebygd dsp osv. jeg kjører bypass - bedre lyd.
  Vi kan vel konkludere med at jeg er på utkikk etter en av de virkelig gode komp.driverne, eller annet som gir toppklasse lyd, skal ta selvkritikk på området med at jeg kansje er litt hifi vinklet og føler at ting må være veldig glatt,lineært og oppløst, er ikke villig til å svelge kameler for å få musikalitet.

  Når det gjelder økonomien i et slikt prosjekt , frykter jeg nesten mer prisen på gode supertweetere , her det det vel lett å bruke penger, ikke er det mange på bruktmarkedet heller. nok en årsak til mitt mas om 99db, siden jeg hadde ettpar beyma amt liggende.
  mvh
  Mest interessert i diy høyttalere

  Tilfører forvrengning musikalitet ?

 9. #29
  Rubinmedlem Sluket's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  40,380
  Tagget i
  16 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  I min verden og med den sølde erfaring jeg har fått etter hvert så er det nesten alltid slik at høy følsomhet er ensbetydende med bedre musikalitet. Grunnen er at høyere følsomhet = bedre komponenter, materialer og presisjon på driveren, som gir bedre dynamikk, mer mikrodetaljer og luft, hurtigere start/stopp ("svartere" bakgrunn om du vil) osv. osv. Summen av dette oppfatter jeg som optimal musikalitet. Her ligger NERVEN i musikken, forskjellen fra et "dødt" hifi-oppsett.

  Hva du eventuelt leser på et datablad vedrørende en drivers frekvenskurve f.eks. er faktisk ikke det avgjørende, det finnes ingen gode standarder for hvordan dette skal måles bl.a. og dessuten så er det sluttresultatet, med det valgte horn, i DITT lytterom med alt inntakt og målt i lytteposisjon som teller. Tygg litt på den.

  At du er hifi-vinklet er greit nok, all den tid du faktisk erkjenner det og har en oppfatning om hva som ligger i akkurat det begrepet. Det er ofte slik at når "hifi" folk hører et førsteklasses hornoppsett for første gang så skjønner de ikke hva de hører - bl.a. en råhet og et adrenalinkick som de ikke er vant til, i tillegg til et vell av detaljer de aldri har hørt tidligere, og som faktisk for mange virker forstyrrende. I hvertfall til å begynne med. Deretter kommer avhengigheten, søvnløsheten som kommer snikende, akkompagnert av angstsvetten ved tanke på ikke å få oppleve dette igjen..

  Adrenalinkicket skyldes forøvrig den uvante dynamikken, plutseligheten i start/stopp, som av menneskekroppen oppleves som fare, spenning etc. og setter deg i en alert tilstand på samme måte som man reagerer på plutselige endringer i bevegelser, fart, lys osv. På linje med en god "live" musikkopplevelse!
  Political correctness is fascism pretending to be manners. -George Carlin

  This generation is going to start a revolution? This generation couldn’t start a lawnmower.

 10. #30
  Overivrig entusiast grelv's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  515
  Tagget i
  0 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Sitat Sitat fra pengesluk
  ...Hva membrantyper angår, så er det nesten like mange oppfatninger og personlige preferanser. Noen liker aluminium, andre sverger til titan, old-school gutta vil kanskje si at kunststoffmembraner er greia mens noen vil hevde at alt annet enn beryllium er bortkastet. Jeg har alle varianter her, og har fortsatt ikke funnet NOEN entydige svar. I virkelighetens kompliserte verden så er det gjerne slik at de forskjellige løsninger har fordeler og ulemper, og disse forandrer seg i forskjellige settinger. Jeg skal ikke gjøre det kjedelig her ved å ramse opp alle mulighetene, bare gjøre deg oppmerksom på at dette er komplekst og at det koker ned til din subjektive oppfatning til slutt, ganske sikkert....
  Dette er jeg helt enig i. Det er ikke mulig å entydig si noe om hva slags membranmateriale som generelt er "best" - dette inngår som en del av totalkonseptet: driver, horn, delefrekvenser og frekvenskorreksjon. Og til slutt personlige preferanser.

  Når det er sagt, er min erfaring med JBL storformat-drivere (fra 2440 til 2446) denne:

  - det fine med JBL storformat-drivere er at membraner er fritt utbyttbare mellom 2440, 2441, 2445, 2446, 2447, 2450, 2451 og 2452. Du kan teste de originale JBL-membranene aluminium (d16r2440), aluminium med diamond surround (d16r2441), titan (d16r2445), ribbed titan (d16r2450) og aquplas-behandlet titan (d8r2452SL), i tillegg til 3. parts leverandører som Truextent beryllium og Radian aluminium/mylar i hvilken som helst av disse driverene. Det eneste som ikke passer er originale JBL kunststoff-membraner: de går bare inn i driveren 2482.

  - jeg klarer ikke (under like betingelser, dvs samme delefrekvenser/korreksjon, horn og membran) å høre forskjeller mellom driverene 2440, 2441, 2445 og 2446.

  - min foreløpige preferanse (basert på 2445-driveren i JBL 2360 horn og TAD 4001-horn) er aquaplas-dempede titan-membraner av 2452SL-typen. Hos meg (og i mine ører) låter disse bedre enn både aluminium og ubehandlet titan. Beryllium har jeg (dessverre) ikke forsøkt.


 11. #31
  Rubinmedlem Sluket's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  40,380
  Tagget i
  16 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Hehe - aquaplas-trikset (eller rett og slett smøremembran på godt norsk) funker på den driver/membrankonstruksjonen, ingen tvil. Men mint.cond 2440 med TrueExtent er hakket råere og vel anvendte ekstra penger - i dette gamet for pølse i slaktetida å regne egentlig. TAD TH-4001 har også Beryllium membran, superlett sådan, og låter aldeles besnærende gitt at de benyttes med det originale trehornet TH-4001.
  Political correctness is fascism pretending to be manners. -George Carlin

  This generation is going to start a revolution? This generation couldn’t start a lawnmower.

 12. #32
  Hifi Freak permorten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  3,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  kikket litt på tad anmeldelser angående 4001 - 4003 ? vedkommende mente har at 4003 var bedre tross i at den trengte superdiskant, ..... skjønner at dette er et minefelt, subjektive lytte opplevelser - god og dårlige dager, men nå har det jo kommet noen facts på "bordet" jbl 4" drivere er jo avertert innimellom, hva var det du kalte det ; elefantrasshøl ? de så jo virkelig flotte ut.

  neste steg skulle vel bli midbasshorn, det er nevnt tad 1201, andre kandidater jbl2020h, eller kansje noe for meg; accuton c220-6-222 !

  Når vi snakker normale hifi enheter kan du lese deg til veldig mye , jeg har forsøkt OG lyttet - tro meg , men alt ligger selvsagt ikke i databladet, det er klart etter en del prøving og feiling finner en ut hva som blir ens egne preferanser , og leter etter enheter med nettop disse, mener du sluket ville ha alnico ? i dine bassere

  utrolig forskjell på f,eks scan sp. 8545 og 8545k - helt like , men forskjellig materiale i svingspoleform - helt forskjellig lyd.

  fint at dere viser interesse og øser av erfaring, unødvending å finne opp kruttet osv.
  Mest interessert i diy høyttalere

  Tilfører forvrengning musikalitet ?

 13. #33
  Rubinmedlem Sluket's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  40,380
  Tagget i
  16 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Det med TAD 4001 - kontra 4003 er jeg bare betinget enig i. Dersom du bruker de ORIGINALE trehorna til 4001 så foretrekker jeg de fremfor 4003. Dersom du kobler opp 4001 på et Tractrix eller konisk ettermarkedshorn så spiller 4003 bedre.. synes jeg, da. Men ta ikke det for god latin.


  Political correctness is fascism pretending to be manners. -George Carlin

  This generation is going to start a revolution? This generation couldn’t start a lawnmower.

 14. #34
  Hifi Freak VegardW's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Kolsås
  Innlegg
  3,258
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Noen sitat fra Sluket : "De virkelig gode kompresjonsdriverne (dersom det er det du er interessert i) har gjerne minimum 110 dB følsomhet, det henger sammen med selve prinsippet, godhet/nøyaktighet i spole/magnetgap og ikke minst selve motoren (permanent magnet eller field-coil). Poenget med høy følsomhet er bl.a. overhead, uanstrengthet og detaljer/oppløsning. Dette er jo nettopp litt av greia med horn, og det er der prinsippet skiller seg ut fra vanlige dynamiske høyttalersystemer, som du sier du ikke er fornøyd med.."

  "Et annet apropos: Jo mer som kastes på av komponenter type filter, romkorreksjon, eq osv. osv., jo mer mister du av den finkornete magien en kan oppnå ved et godt designet hornsystem"

  Hornnovise (knapt det) , interessen ble bla vekket av slukets påstand i en eller annen tråd om at han kunne nyte store orkesterverk hjemme. Det er lenge siden jeg sluttet å lytte til slikt annet enn live.

  Spørsmålene står i kø : høy følsomhet oppover, lav nedover.
  hvordan tilpasses disse motsetningene best mulig (sorry jeg vet det er et bredt spørsmål)

  Legger til noen forutsetninger for å avgrense spørsmålet. rør til horna , ikke eq i ferdig konstruksjon.
  ikke en vegg med basselementer for hver kanal.Det kan senere prøves i et eget lytterom , skal "gli inn " i en stue hvor anlegget ikke spiller hovedrollen men hvor det er ønskelig med brukbar lyd.

  Litteraturanbefalinger ?
  Vegard


  Exadevice/Buffalo dac3m eksternt lc psu/1794nosdac /Tribute autoformer/10 linjetrinn Tribute/801a se/ 13e1se/el 34pp/
  841/ux250 se/ eml30a/eml 50 se/ eml30a/gm70 se
  Studer a-810, Supravox 400 fieldcoil/Tad 4001/ 1505 klughorn

 15. #35
  Rubinmedlem Sluket's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  40,380
  Tagget i
  16 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Hei Vega - boken du trenger heter "The Law of Physics and how to change them according to your own impossible needs"

  Forøvrig svært lite litteratur på området, og ingen ting om totale løsninger med store systemer og blanding av prinsipper etc.

  40 års fartstid, tusenvis timer og en neve dollars er ikke lett å overføre i en kommentar på HFS, håper du ser den. Noe av det du spør etter er i prinsipp umulig. Når jeg sier at jeg opplever orkestermusikk på fullt øs i heimen så er det NETTOPP fordi jeg ikke har lagt begrensninger på høytt.

  Jeg HAR store basspaneler, og enda større hornoppsett, det er dette som må til for å klare det jeg skriver om. Se på Oslo Vinylklubb's hjemmesider, fra sommertreffet 2011 så ser du litt av hva jeg mener. Og der er ikke de største horna vist/i bruk engang.

  Alt annet blir kompromiss er jeg redd, men dersom du kan leve med noe redusert output i nederste oktav så kan du vurdere en løsning som de bakladete horna du ser på nevnte sider - de med et 8" fullrange element og supertweeter på toppen. Dette er en konstruksjon som kommer nærme det store systemet men i folkelige dimensjoner. Mindre enn dette blir vanskelig er jeg redd.
  Political correctness is fascism pretending to be manners. -George Carlin

  This generation is going to start a revolution? This generation couldn’t start a lawnmower.

 16. #36
  Hifi Freak VegardW's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Kolsås
  Innlegg
  3,258
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Sluket takk for svaret.
  Når jeg leser innlegget mitt og svaret ditt forstår jeg hvorfor min elskede av og til klager over kommunikasjonsferdighetene : mine altså !
  Det kom galt ut fra min side.
  Jeg mente ikke å spørre etter en oppskrift på krymping av et stort system uten å redusere kvalitetene.

  På sikt ønsker jeg å bygge et eget lytterom, Det er for tidlig , mest grunnet mangel på kunnskaper hva gjelder ht siden.Jeg har tilegnet meg en smule kunnskap og noen ferdigheter hva gjelder konstruksjon og bygging av rørforsterkere , men kommer ikke videre med disse, mest fordi spesielt ht siden ikke henger med.
  Jeg har en rimelig bratt lærekurve og de resursene som trengs for å dra det et godt stykke.Og jeg har tenkt å holde på med dette over år
  Seff skjønner jeg at kompromisser følger en underveis, og derfor var tanken å spørre etter
  -noe å starte med under de gitte forutsetningene, mest for å begynne å lære (har to stk iwata 300 liggende på lur)
  -anbefalt litteratur
  Sorry trådstarter for at jeg blandet meg i tråden din, noen felles spørsmål (skal lage en egen tråd jeg )

  Vegard


  Exadevice/Buffalo dac3m eksternt lc psu/1794nosdac /Tribute autoformer/10 linjetrinn Tribute/801a se/ 13e1se/el 34pp/
  841/ux250 se/ eml30a/eml 50 se/ eml30a/gm70 se
  Studer a-810, Supravox 400 fieldcoil/Tad 4001/ 1505 klughorn

 17. #37
  Hifi Freak permorten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  3,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  hei

  Det ble nevnt i teksten tidligere , enten kopiere et system du har hørt eller gå den lange veien om research,osv.er veien å gå, selvsagt ønsker en å samle mest mulig info, før en kaster seg iti.

  jeg bor på østlandet, har hørt fler av Ag. sine ting - veldig bra - unntatt solo- den likte jeg ikke., har hørt Aer fulltone i oris horn- hos madmann, også bra - veldig direktivt i toppen, men tror nesten ikke jeg har hørt store drivere, 4" med gode horn, pengeluket eller andre som kunne avse en liten halvtime i opplysningens ånd ?

  mvh
  per morten
  Mest interessert i diy høyttalere

  Tilfører forvrengning musikalitet ?

 18. #38
  Hifi Freak permorten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  3,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  kjør ivei vega65 !
  Mest interessert i diy høyttalere

  Tilfører forvrengning musikalitet ?

 19. #39
  Hifi Freak permorten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  3,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  1

  kjøperåd kompresjonsdriver

  noen som har erfaring med slikt ?;

  Community M4 kompresjonsdriver

  ganske spesielt
  Mest interessert i diy høyttalere

  Tilfører forvrengning musikalitet ?

 20. #40
  Hifi Freak RojohII's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Karmøy - Rogaland
  Innlegg
  2,858
  Tagget i
  2 Innlegg

  kjøperåd kompresjonsdriver

  Jeg tenker at det sikreste er å gå for velkjente drivere/horn hvor man kan finne erfaring og gode tips rundtom. Altec og JBL er muligen av de sikrere kortene å satse på + tilgang på brukte enheter.

  http://www.jamminjersey.com/speakers.php?prod=jblcomp
  Yamaha CD-S1000 > Lavry DA-11 > EAR Yoshino 861 > Buchardt S400

Side 2 av 43 FørsteFørste 123412 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed