Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,512
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1

  Hvordan sjekke ett ellement?

  Jeg har ett 18" JBL 2245h element som hadde oppsmuldret skumoppheng, så dette opphenget er nå byttet.

  Problemet er at jeg ikke får det 100% uten ulyd og iom at jeg knapt nok har brukt element før det ble reparert så er jeg ikke sikker om element var 100% før jeg byttet oppheng.

  Så spm er egentlig, hvordan kan jeg sjekke om element er defekt eller om det er jeg som gjør for dårlig jobb med sentreringa? (Har byttet oppheng endel ganger før uten tilsvarende problem, men dog aldri på så store element som 18")

 2. #2
  Overivrig entusiast grelv's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  515
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan sjekke ett ellement?

  Hva slags ulyd er det snakk om - og hvordan tester du dette?

  Jeg tester gjerne for ulyd med elementet i friluft og en sinustone på 50 Hz. Husk at JBL 2245 har ventilering gjennom magneten, og at den ventilasjonen ikke må hindres. (Da oppstår ulyd med en gang). Elementet kan mao ikke ligge direkte på et fast underlag.

  Hvis ulyden kommer fra svingspolen som skraper i magnetgapet - og denne ulyden også finnes ved lite effektpådrag - er sannsynligvis svingspole/spider ikke lenger tilstrekkelig sentrert, og du vil neppe klare å fikse dette med ny re-kanting.

  Mer vanlig - etter min erfaring - er ulyd som kommer av at membran og oppheng ikke er godt nok limt hele veien rundt - eller at opphenget ikke er tilstrekkelig godt limt til kurven. Test dette gjennom å klemme ned skumbølgen hele veien rundt - til ulyden evt. forsvinner. Forsøk å lime på nytt.

  Tilførselsledninger som slår inn i spider eller kurv ved store membranutslag kan også være en kilde til ulyd.

  PS: Jeg har ett Rick Cobb 2245-oppheng til overs, hvis du trenger det.

  mvh Espen


 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,512
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1

  Hvordan sjekke ett ellement?

  Element sto i kassen etter konen hadde fått lim så ventilasjon var ikke tildekket. Jeg brukte videre 30hz sinustone når jeg limte for å hindre skraping og hadde da ingen ulyder.

  Når jeg så var ferdig og limet har tørket, så spiller det normalt sett uten ulyd men på visse frekvenser/sanger så høres det at det likevell ikke er 100%.

  Jeg har liggende ekstra oppheng så jeg får nok prøve en gang til, men er veldig i tvil om det er skeivhet som er skylden eller om det er noe annet

 4. #4
  Overivrig entusiast grelv's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  515
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan sjekke ett ellement?

  For å sjekke mer: Ta elementet ut av kassen, legg det vannrett på et bord, men støtt opp med noe (f eks 2 tykke bøker e.l.) slik at ventilasjonen går fritt. Test med 50 Hz sinus, og forsøk å lytt deg frem til hvor ulyden oppstår, og ved hvilket pådrag dette skjer. Varier eventuelt frekvensen også.

  Som sagt: hvis dette er spolen som skraper i luftgapet, er det neppe noe annet å gjøre enn rekoning (særlig hvis dette skjer også på lavt nivå). Men dersom det bare en dårlig liming langs kanten et sted (og det kan lett oppstå), kan du enkelt fikse det.


 5. #5
  Hifi Freak Barbaresco's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  2,444
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan sjekke ett ellement?

  Hvis det er montert ørlite grann skjevt, ville jeg også testet det vertikalt, rotert i flere ulike klokkeposisjoner, da tyngdekraften kan få det til å skrape borti.
  Alt for Piemonte

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed