Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Rocke-Rolf's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  488
  Tagget i
  0 Innlegg

  diy center i stereobenk, 4 alternativer til elementer

  Planlegger å bygge en center inn i stereobenken. Skal ikke bruke sidene i benken, slik som her: http://avforum.no/forum/diy-do-yours...mmel-benk.html, men bygge en separat kasse som kan tas ut av benken.

  2 Alternativer på kassestørrelse, avhengig av om jeg bruker hele høyden, eller kun bruker øverste hyllen i midtseksjonen.

  - Hele midtseksjonen: høyde 29 cm, bredde 58 cm, dybde opptil 37 cm. Med 22mm mdf blir innvending volum 44.3 ltr.
  - Øverste hylle på midtseksjonen: høyde 11,5 cm, bredde 58 cm, dybde opptil 37 cm. Med 22mm mdf blir innvending volum 13,41 ltr. Dette ligner i størrelse på Tols1 sin løsning, og det virker som det ble i snaueste laget i tråden hans.

  Går derfor for å bruke hele midtseksjonen.

  Siden stereobenken er lav, må baffelen vinkles for at elementene skal spille rett mot sweetspot, som er 250 cm fra benkens fremside, 80 cm over bakken. Midten på baffelen vil være 30 cm over gulvet, altså er det 50 cm i differanse. Ved å bruke denne: http://www.analyzemath.com/Geometry_...alculator.html, kommer jeg fram til at baffelen må vinkles 11,3 grader.

  Har flere alternativer til elementer:

  Alt.1: Fulltoner. Det er plass til 10 stk 3". Winisd gir dette et volum på 20,11 med lukket kasse, så da blir kasse veldig bred og høy, men grunn. Det er kanskje ikke optimal kasse?
  Alt.2: 2 stk woofer, 1 stk diskant. Feks 2x Tang Band W6-1139, 1xW3-871. Tang Band komponentsett. W6-1139, W3-871 - PAR
  Alt.3: 2 stk woofer, 1 stk horndiskant. Noen som har ideer til horn/drivere som kan fungere?

  Alt.4: 2 stk woofer, 1stk omnidireksjonal diskant.
  Dette er det jeg har mest lyst til å gjøre, men sliter med å finne god info på å bygge omnidireksjonale ht. Av de selvbyggene jeg har sett virker det som om alt kan brukes som diffusor. Linkwitz's Pluto har jo et rør vertikalt over elementet http://www.linkwitzlab.com/Pluto/construction.htm, og det fungerer tydeligvis. Så jeg er litt fristet til å prøve alternativ 4, og evt. bare bruke elementene til å lage alternativ 2 om det ikke funker. Men er det noen som har noen gode forklaringer på hva som gjør en god diffusor til omnidireksjonale ht?

  Har prøvd å søke her på forumet, og google bruk av omnidirectionale ht i surround, men finner lite om det. Jeg ser for meg at det må da være ønskelig å ha omnidireksjonale ht i surround-sammenheng, i alle fall i center og bak ht?
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   
  Som det suser i øra, må sette på noe musikk..

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,402
  Tagget i
  3 Innlegg

  diy center i stereobenk, 4 alternativer til elementer

  Sånn generelt sett, så er en drøss med 3" i liggende retning ikke helt gunstig for spredningskarakteristikken - du lager en liggende linjekilde... Mao du får lyd rett framfor, men ingenting til siden for rett foran TVen...

  Liggende 2-veis D'Appolito er heller ikke helt gunstig.

  Den beste løsningen er om du kan få diskanten over mellomtone/bass-element.

  Muligens en treveis løsning - en bass på hver side og mellomtone og diskant over hverandre i midten? Da skulle delefrekvensen til bassene kunne komme langt nok ned til at du muligens berger deg mhp spredningskarakteristikken...

  Et annet alternativ som burde være interessant, er å benytte en Seas FA22RCZ fulltone i lukket kabinett. De anbefaler 60 liter, men i følge common designer skulle 44 liter gi Q på 0,7...

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 3. #3
  Hifi-entusiast Rocke-Rolf's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  488
  Tagget i
  0 Innlegg

  diy center i stereobenk, 4 alternativer til elementer

  Tenkte først at da blir 3-veis løsning mest aktuelt, men kun ett fulltoneelement ja.. Enkelt og greit å bygge.
  Som det suser i øra, må sette på noe musikk..

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed