Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  1,218
  Tagget i
  1 Innlegg

  Tips til kassekonstruksjon av "kinosub"

  Pga lite respons i min egen tråd, spør jeg her i DIY-forumet.

  Jeg har 3x JBL GTi 15" elementer. To av disse går til frontsystemet der jeg bruker en lukket kasse pr side. Subbene vil bli delt og frekvenskorrigert av en Velodyne SMS-1 slik at dette sammen med "minimonitorene" mine blir som et 3-veis system. Jeg har lyst til å lage noe sprekt av det siste elementet, slik at jeg kan bruke denne til en ren kinosub. Spørsmålet er da hvordan jeg kan gjøre det med best mulig resultat. Bassrefleks? Andre spennende løsninger? Ingen spesiell begrensning på kassedesign/størrelsen da det skal stå i et dedikert rom...

  Med et slikt system får jeg egentlig et 3-veis fullrange frontsystem der de to første subbene deles av linjesignalet til front. Da kan jeg koble den tredje suben som en konvensjonell sub, altså fra subwoofer pre-out på prosessoren og stille inn dette slik at den kun er aktiv dersom det er et *.1 signal inn på hjemmekinoprossesoren - den trenger derfor ikke være tight, men kan konstrueres for å gi slam til hjemmekino/PS3... Ulempen med dette er jo at jeg kaster bort mye subareal ved surroundlyd fordi jeg da har 2x15" som "kun" spiller bass fra frontkanalene.. Det bør jo allikevel holde med en 15" sub? Noen tanker om en slik løsning?

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  1,218
  Tagget i
  1 Innlegg

  Tips til kassekonstruksjon av "kinosub"

  Siden det var svært begrenset med tilbakemeldinger på kasseløsninger for 15" til kinobruk, får jeg vel satse på vanlig bassrefleks...

  Jeg har heller ikke særlig erfaring fra dette feltet. Tips om program for beregning? Hvordan bør en slik kinobass tunes for maksimal effekt?

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed