MusicMan gitarforsterker.

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Ønsker meg en slik topp men de er langt i mellom og relativt dyre her, i USA selges de for omkring 5000kr og oppover. Og da må den jo bygges om til 230V.

Men er det noen vits i å prøve å bygge en slik? Eller er det økonomisk og praktisk lite hensiktsmessig?

Legger ved skjema, så kan dere jo kikke på det og komme med forslag.
 

Vedlegg

Boogie-Stian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.08.2009
Innlegg
387
Antall liker
78
Torget vurderinger
7
Hei !
Gamle gitarforsterkere er en av hovedinteressene. Musicman er vel et av de merkene som fortsatt kan fås billig, da de fortsatt ikke er spesielt etterspurt i forhold til f.eks Fender, Vox osv.

Grunnen til skepsis mot disse er vel i hovedsak at de har et transistorbasert forforsterkertrinn. Moten tilsier fullrørs. Ampene har definitivt vært populære, og 70-talls Clapton eller Albert Lee er i all hovedsak Musicman. De funker flott med Telecaster eller Strat på Country eller Pop pga. at de spiller reint og fint langt oppover volumekontrollen, og vi snakker seriøst headroom. Musicman er fortsatt en "Askeladd".

Jeg har en 210/sixtyfive, og er svært fornøyd med den. Fin bassforsterker også om du ikke skal spille skrekkelig høyt. Måtte ut med 1500,- for den. Det hører med til historien at den var defekt, men feilen lå i en ødelagt diode. Vet om flere av disse som har hatt lignende problemer, så det er vel ikke helt uvanlig. Men dersom alternativet er å bygge en selv ville jeg nok heller ha reparert på noe gammelt...(?) Alternativt kjøpt et standard byggesett fra f.eks Ceriatone, bassert på en mere allment populær forsterker.

Jeg er selv på jakt etter 130-watteren og ei tilpasset kasse for Bass.

Lykke til !

mvh:
Stian
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Takker for svar, det jeg egentlig ønsker meg er en Fender Twin Rewerb men dette er jo noe jeg bruker så lite og så er det jo gøy å bygge noe.
Så det MMprosjektet går nok ut tenker jeg.

For å få lyd fra gitaren kjøpte jeg meg en Blackheart BH 15H med tilhørende 12" kabinett, liten sak som kan stå i stua uten alt for store plassproblemer.


Latterlig billige greier med en lyd som er hyggelig i mine ører.

Og på fredag dukket det opp et TS-808/TS-9 tubescreamerkit i posten også. ;D
 
Topp Bunn