Internkabel til Riaa

Ken H

Medlem
Ble medlem
09.03.2010
Innlegg
6
Antall liker
0
Hei.

Jeg har nylig kjøpt meg en brukt NLE 17 Riaa-forsterker. Kabinettet til forsterkeren er en hjemmelaget sak som ikke akkurat sprengte WAF-skalaen, for å si det ganske forsiktig. Så nå tenker jeg å kjøpe nytt kabinett til forsterkeren og da vil jeg kjøpe stort nok til senere å kunne bygge inn strømforsyning. Da blir naturlig nok internkablingen i forsterkeren for korte. Spørsmålene jeg gjerne skulle hatt svar på er følgende:

a) hvilke egenskaper er viktigst i en internkabel til et riaa-trinn?

b) Bør jeg bruke forskjellig type kabel til inn- og utgang på trinnet?

Kom gjerne med spesifikke kabelforslag.

Mvh Ken H
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.823
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Jeg bygget noe sånt i høst. Se bilder her: http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,22649.msg972490.html#msg972490. Det viktigste for meg var korte strekk og god skjerming, spesielt på inngangssiden hvor signalet er ekstremt svakt. Jeg brukte en rest av internkabling fra Hypex UcD-prosjektene. Det er en tynn Belden, har ikke typenummer tilgjengelig nå, som Hypex selger ferdig terminert, men jeg hadde altså en rest til overs. Jeg brukte altså samme kabel på innganger og utganger, og bygget forøvrig med DIN- og XLR-kontakter. Internkablingen for strøm er tynn Huber+Suhne Radox 125, hvis jeg ikke husker feil. Den har dobbel isolasjon av bestrålt polyolefin, uten at det er noe stort poeng i denne sammenhengen. Jeg tvinnet alle kabelpar for å redusere inn- og utstrålt støy. Du finner både Belden og Radox på Elfa til hyggelige priser.
 

Ken H

Medlem
Ble medlem
09.03.2010
Innlegg
6
Antall liker
0
Takk for tips, Asbjørn. Flott trinn du har laget. Er det Dact strømforsyninger du har brukt?

Jeg har ikke balansert inngang på min integrerte så jeg er avhengig av å bruke RCA. Har dette noe å si for kabelvalg i og med at det da bare skal brukes to ledere? Da vil vel skjermen eller den ene lederen bare være overflødig?

Mvh Ken H
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.823
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Ja, det er to DACT CT102 strømforsyninger. De er bra de, men den ene switch-mode strømforsyningen som ligger nede ved stikkontakten piper litt. Skal se om jeg kan finne en bedre SMPS eller kanskje bygge en regulert lineær strømforsyning i et separat kabinett.

Det er vel omtrent de samme reglene som gjelder med RCA. Kortest mulig strekk (spesielt på inngangen), skjermet kabel og/eller tvinnede par hvor mulig. Eksotiske materialer på ledere og isolasjon er "optional extra", men teflonisolerte sølvledere er utmerkede greier. Se f eks Habias M-E 2419 STK, artikkelnr 55-466-01 på Elfa. Kanskje litt høy kapasitans, men det er jo justerbar inngangskapasitans på NLE-17, så du lytter deg fort frem til riktig verdi med de kablene som er i bruk. Min erfaring er at kapasitansen ikke gjør så stor forskjell sammenlignet med innstillingen for resistiv last på inngangen.
 
Topp Bunn