Lys i Accuphase?

Ollik

Medlem
Ble medlem
21.12.2009
Innlegg
18
Antall liker
0
Lyset i min Accuphase E-306V er veldig veldig svakt, og lyset i logoen ser man nesten ikkje lenger. Noen som veit kossn type pærer som brukes, og kan man skifte dette selv? Den ser så mørk og livløs ut der den står :(

----
Ole-Martin
 

Nitram

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.11.2005
Innlegg
176
Antall liker
167
Torget vurderinger
5
Hei
Jeg kjøpte meg en brukt accuphase e-212 for ikke så lenge siden. Den var i bortimot perfekt stand, bortsett fra at lyset i vu-metrene ikke virket. Accuphase logoen lyste.
Jeg bestemte meg for å forsøke å bytte pærene selv, og det var vel ikke så veldig vanskelig egentlig, men det kreves en viss forsiktighet og nøyaktighet.
Imidlertid, før du setter igang, siden du sier at pærene lyser, men lyser svakt, det tyder vel på at det er noe feil på strømtilførselen til pærene, og ikke pærene i seg selv, jeg ville sjekket det først.
Skulle du allikevel ville prøve å bytte pærer, her er noen av mine erfaringer;
På min e-212 var begge vu-meterene mørke, men siden de var koblet i serie (tror jeg det heter, som juletrelys f.eks, går en pære så går alle (begge)), så ble det liv i begge etter å ha byttet en.
Pærene var noe i likhet av denne;

bortsett ifra at glasset var "frostet", jeg klarte bare å skaffe med klart glass. På de originale pærene tror jeg det sto 12V, men jeg loddet inn 9, syntes at de ga det "riktigeste" lyset.
For å komme til selve pæren måtte jeg skru ut hele vu-meteret, og dele dette (det klare plastvinduet fra resten). Det var faktisk bare teipet sammen rett og slett.
Selve loddingen var enkel nok, men vær forsiktig så det ikke blir for varmt (mye smeltbar plast i nærheten).
Så var det å montere allt sammen igjen. Det har nesten garantert kommet støv på innsiden av glassene, og det minste grann synes, så de må pusses grundig før de teipes sammen igjen. Det enkleste er å blåse det bort med trykkluft på boks.
Lykke til.
 

Vedlegg

Topp Bunn