Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi Freak Sleiven's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2003
    Innlegg
    2,293
    Tagget i
    0 Innlegg

    Forsterker går i selvsving i ultralinear modus. Hvordan rette feilen?

    Forsterkeren er en klasse A med 4 og 8 ohm utgang og triode og Ultralineær kobling. .
    Problemet er at den går i selvsving når man kjører kombinajonen 4 ohm+UL og når koblet mot min 4 ohm høyttalere. Alla andre kombinasj0ner er OK (Triode +4/8ohm er ok likeså UL+8 ohm). Har ikke prøvt med ren resistiv last.
    Prøvd 3 like utgangsrør ,alle svinger i varierende grad. Svetlana 6550 gir 0,5VAC og 97kHz, mens Tungsol 6550 gir samme selvsving frekvens og 0,2VAC.
    Skjema er vist under (i triode drift og UL), NB verdier for utgangstrafo er gjetninger.
    Hvor ligger årsaken til dette, og dermed mulige løsninger??


    Ps i triode drift er det 0,5mVAC på utgangen. Dvs en stille og stabil forsterker.
    Vedlagte bilder Vedlagte bilder   
    &quot;Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted&quot; <br />-ALBERT EINSTEIN

  2. #2
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Dec 2008
    Sted
    Stathelle
    Innlegg
    91
    Tagget i
    0 Innlegg

    Forsterker går i selvsving i ultralinear modus. Hvordan rette feilen?

    Legg inn en motstand på gitteret i UL mode, pleier å funke for meg.

  3. #3
    Hifi Freak Cobra2's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2003
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    4,491
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Forsterker går i selvsving i ultralinear modus. Hvordan rette feilen?

    100-470 ohm pleier å være nok...

    Arne K
    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
    For sale:
    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

  4. #4
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,313
    Tagget i
    7 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    25

    Forsterker går i selvsving i ultralinear modus. Hvordan rette feilen?

    Den motstanden kan være der i begge tilfeller.
    Kan det tenkes at du har faset trafoen feil?
    At du får positiv feedback til g2 i stedet for negativ?
    Hans - DIY'er

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed