Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2009
  Innlegg
  1,211
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp - Bottlehead FC-1

  Hei! Har tenkt å likerette glødinga til 300B-rørene, og har kjøpt 2 stk. FC-1 pluss 8 dioder (Cree). Finnes det en måte å "kalkulere" hvilken nettrafo jeg behøver med hensyn til spenningsfall over dioder, FC-1, pluss durepotmeter slik at jeg ender opp med ca. 5V/1,2A ut? (planlegger å benytte en av Hammonds mange glødetrafomodeller som er beregnet for 230V inn)

 2. #2
  Overivrig entusiast BerntJ's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  1,174
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp - Bottlehead FC-1

  Normalt stjeler dioder 0,7 Volt. Noen Scottky dioder litt mindre. Cree er vel Scottky? En full likeretter tar da rundt 1,4 Volt eller deromkring såvidt jeg husker. Når du likeretter får du ac spenningen ganger 1,4 ( Kvadratroten av 2 ) minus spenningstapet i likeretteren. Dette forutsetter en svær elektrolytt som jevner spenningen helt etter likeretteren. Min erfaring med trafoer er at de er oppgitt med full belastning og som regel er spenningen høyere enn den oppgitte ved lav belastning som 1,2 Ampere ofte er. Det lønner seg ikke å ligge helt i grenseland med antall VA på trafoer så bruk en som gir litt effekt.
  I værste fall, bruk en motstand ( eller Tentlab modul ) for å justere inn spenningen. VH. Bernt

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2009
  Innlegg
  1,211
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp - Bottlehead FC-1

  Takk for svaret! Hadde ikke tenkt å bruke kondensator. FC-1 er en såkalt "common mode" choke som på en måte (hvis jeg har forstått det riktig) splitter opp den pulserende likestrømmen og gjør det lettere å nulle ut duringa med et potmeter. Må vel kanskje også beregne spenningsfallet over begge vindingene i denne choken.

  Mvh V

 4. #4
  Overivrig entusiast BerntJ's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  1,174
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp - Bottlehead FC-1

  Hmm. Har liten erfaring med Common mode choker. Virker litt rart om det holder med bare en choke, men sjekk med Bottlehead furumet.
  http://www.audioasylum.com/cgi/etv.mpl?forum=bottlehead
  VH. Bernt.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed