Drømmeanlegget pr 25 jan 2011

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei.....

Da kommer ennå et innlegg om mine dagdrømmer.....for de som allerede er gått lei, så kan de sikkert finne andre tråder, for de som synes dette kan være spennende – så er min lovnad at dette kommer til å bli gjennomført!


Planen har i grunn tre deler – som jeg vil omtale hver for seg:
1) Rommet
2) Elektronikken
3) Høytalerne

Rommet
Rommet vil bli med ca målene 6 meter x 7 meter, også vil jeg prøve å få til så mye takhøyde som mulig....målet er 280cm+.
Her er en illustrasjon av demping i taket...ja jeg vet jeg er et geni på tegning!


Dette er da lytterommet sett fra siden.
*Det øverste området som er blått illusterere at det skal være litt lufting øverst mot betongtaket.
*Det grønne er glava eller andre dempeplater, som gjerne kan gå ned i en liten kasse i ytterkantene (Fint å sette litt spotter i feks). Denne håper jeg at skal bli 30-40 cm tykk, med 10-15 cm luftspalte mot taket
*Det røde illusterere at jeg kan feste litt diffusorere eller plater med mindre absorbsjon ved høye frekvenser for å få en jevn etterklang og ikke minst for å ikke overdempe høye frekvenser.
*Til slutt skal de gule greiene inne i det blå illustrere helmHolz laget av støperør fra IKEA – de er selvsagt ikke helt skalert (siden rører er 30 cm og luftåpningen 10-15 cm)!

Jeg er opptatt av å få en kort og jevn etterklang i rommet. Det har jeg tenkt å oppnå ved å:
  • Dekke hele taket med lydplater i en tykkelse på 30cm – 10 cm senket under taket (trenger god lufting mellom betongdekket og isolasjon).
  • Jeg har muligheten til å senke taket ytterligere 20-30 cm langt ytterveggen av taket, slik at man der får en tykkelse på nærmere 70cm.
  • Bruk av HelmHolz. Både ”støperør fra Biltema variantene” som kan avstemmes til stående bølger, og festes i taket – slik at de blir usynlige, samt Svanå sine som kan plasseres både i taket, i hjørner og ellers hvor det er behov.
  • Skal også ta en prat med SET om veggene....forstår det vel slik at hvis man bruker litt forskjellige platetykkelse, stenderavstand og slikt, så kan man tune veggene litt slik at de ikke alle absorberer samme frekvens

Jeg regner med at det overnevnte skal greie å ta ned etterklangstiden i bassen nok. Jeg har også mulighetene til å bygge noen monster hjørneabsorbenter hvis det blir nødvendig.

Så mye absorbsjon må selvsagt balanseres med diffusjon. Den delen av jobben kommer nok til å bli et lengre prosjekt som kommer til å ta tid etter at rommet er ferdig. Men målet er bredbånden diffusjon, på så mye av flatene som mulig . Stikkord her er akustikkprodukter som er pene og funksjonelle, med absorbsjon i førsterefleksjoner i tak og sidevegger, diffusjone på frontveggen og så var det vel gunstig med noen refleksjoner fra skrått bakenifra....

Ellers kommer jeg til å legge vekt på støyisolereing – både med tanke på å skjerme resten av huset fra lyden av stereoanlegget, og for å senke støygulvet i lytterommet.


Elektronikk
Har ikke tenkt å skrive så mye om elektronikken her – det er liksom ikke der utfordringen ligger. Oppsettet vil som nå bestå av en PC som kjører avspilling, romkorreksjon og XO. Om lydkortet fremdeles er Lynx vet jeg ikke. DACen kommer nok fremdeles til å være en DAD AX24 – skulle den blitt utfordret ville det nok ha vært av en ”custom all out” flerkanals Sabre/Buffalo DAC.
Effektforsterkeren kommer nok til å være i samme gate som i dag – gode specs og kraftige. Med eget rom til elektronikken er heller ikke kjølevifte noe problem og man kan trå til med noen skikkelige monsteramper fra PA verdenen med noen tusen watt tilgjengelig. En spennende sak er jo selvsagt Devaliet – som kan kobles rett på Lynx kortet...spennende, men foreløpig litt lite effekt til annet en diskant/mellomtone.


Høytalere
Dette er vel her mesteparten av prosjektet ligger......og jeg skal innrømme at dette har vært en modningsprosess, og jeg begynner vel i grunn og bevege meg et stykke vekk fra utgangspunktet som var en ”oppgradert Marten Coltrane”.

Det er bassen som skaper de største utfordringene – det er her de store grepene må tas. Mine første tanker var store elementer i store tunge og døde kasser, stablet oppå hverandre. Så har jeg tenkt en del på enda større kasser og enda større elementer i dipolkasser, mens jeg nå heller mest mot IB bass!

Det er etterhvert mange ting som tipper vektskålen i retning av IB, og siden jeg i grunn har bestemt meg for å bygge på et ekstra lite anneks på utsiden av lytterommet til elektronikk (og tekniske ting til huset) så har jeg god mulighet til å gjennomføre det:
  • Det som kanskje frister mest er å slippe og ha noen gedigne basstårn i lytterommet. Er en vanvittig spennende tanke å kun ha to relativt små satelitter stående helt fritt ute på gulvet. Ingen basskasser, forsterkere, eller annet rot. Hvis jeg i tillegg lykkes med å gjøre akustikktiltakene enten usynlige eller interiørmessig spennende/lekre så tror jeg dette kan bli bra. Ikke misnt siden rommet også skal ha andre bruksformål
  • Det er også reverserbart....dersom det ikke skulle funke, med IB bass er det ikke all verden arbeid å støpe i noen lecablokker i hullene og sette opp noen nye gipsplater. Elementene kan trolig også brukes i dipolsubb etterpå. Å ”racket” med 18 tommere kan sikkert fylle inn i bunnen uasett –å komme helt ned på 20Hz med dipolsubb er vanskelig!
  • Det skulle være fullt mulig å få særdeles god bass ut av dette. Mange mener IB er det beste – andre vil nok hevde dipol, og noen har sikkert andre meninger også. Jeg planlegger med to søyler på hver side – 1 dypbass søyle med 4 x 18 (21 kanskje hvis jeg får plass), og en mellombasssøyle med 6 x 12 evt 8 x 10. Mellombasssøylene plasseres i siktelinjen fra lytteposisjon til satelitthøytalerene, mens dypbasssøylen plasseres innenfor. Med (1) et godt behandlet og dempet lyterom, (2) nok headroom på høytalerne, (3) nok headroom på effektforsterkrene (jeg skal skaffe til veie noen tusen watt), (4) aktiv deling), (5) romkorreksjon og at dette i tillegg til IB også er (6) linjekilder – så skulle vel ikke dette stå tilbake for noe....det er ihvertfall en grei start


Dette kan bli seende ut omtrent slik (Vinduene inn til det lille rommet skal illustrere hvor IB subbene skal være):



Hva så med resten av frekvensspekteret.....vel, der tror jeg faktisk jeg skal begynne med mine nåværende Manger egg....I mitt nåværende oppsett er det uten tvil rommet og bassen som er den største utfordringen – og når det faller på plass, så tror jeg Mangerne fremdeles har en del å gå på. Også kan jeg begynne å tenke nytt når jeg kommer dit......når man har rommet, elektronikken og bassen på plass, er det jo ikke all verden utfordingen å sette opp en Quad, noen B&G Neo, dipolsystem ala SET eller noen store AMT.
Da blir det omtrent slik.....



Så.....fra å planlegge med et stort alter med store stabler av effektforsterkere, nettfiltre, DAC, klokker og alskens ablegøyer stående midt i mellom 2-3 store tårn med massevis av elementer.....så er dagens plan et rom som kun har noen paneler/stoff-felter på bakveggen og et par av disse i rommet....




Hva tror dere....? Personlig synes jeg at jeg har tatt noen skikkelig store steg i riktig retning, og før noe blir hugget i stein, så skal jeg selvsagt på en liten roadtrip for å verifisere litt preferanser!

Noen innspill til lytterommet...? Hva med høytalere...?

Mvh
OMF
[/list][/list][/list]
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.539
Antall liker
27.478
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Jeg ville tatt en tur til Pedal, OMF, før jeg la meg helt fast på Mangerne.
mvh
 

mutz

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2005
Innlegg
1.057
Antall liker
85
Torget vurderinger
1
Har vel i grunnen ikke så mange tips å komme med tror jeg.

Jeg ønsker deg lykke til. Dette ser meget spennende ut.
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.394
Antall liker
20.822
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Veltenkt rom og bassløsning. Men det er vel to og en halv oktav mistrivsel der om du går for kun et par Manger-egg.
Uansett: Med et så gjennomarbeidet rom og bassystem er det jo bare moro å leke med hovedhøyttalerløsninger. Det må jo være litt hobby igjen, eller har du tenkt å bare høre musikk i det videre? ;D
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
tkr skrev:
Jeg ville tatt en tur til Pedal, OMF, før jeg la meg helt fast på Mangerne.
mvh
Jeg har da vært hos Pedal.... ;D ;D

Mangerne er vel omtrent den minst brikken i dette puslespillet.....det viktigste er å få på plass rommet og bassløsnignen, og for å ikke gjøre ting mer komplisert og uoverkommelig enn det er - så synes jeg det er greit å bruke Mangerne,....å kopiere toppene til Stig Erik er vel neste trinn - det er også et rimelig safe bet....altså AMT og SEAS Excel i dipol.....

Mvh
OMF
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.903
Antall liker
13.165
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
Drøbak roper! 8)
mvh
Leif
 

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.915
Antall liker
575
Manger er topp, hold på dem! Men som sagt, de er topp, du må ha en bunn, og de lar seg kombinere med hva det skal være i lukket kasse.

Uten støtte i bunnen blir du bare fornøyd med Mangerene som monitorer på do.
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.903
Antall liker
13.165
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
garantert kjappe do-besøk! :eek:
mvh
Leif
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.903
Antall liker
13.165
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
godlyd og kokosmakroner 8)
mvh
Leif
 

Karma

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.05.2009
Innlegg
2.036
Antall liker
160
Spennende prosjekt!

Forstår jeg deg riktig når jeg "leser" at du mener taket er viktigst m.h.t. akustiske tiltak?
Har du brukt ekstern ekspertise til å beregne akustiske tiltak i dette spesifikke rom?
Du har, etter min mening, forstått hvortdan kost/nytte forholdet skal optimeres for å få et "high-end resultat". ;)
 
J

J.J

Gjest
Jeg har ikke noe teknisk og bidra med , men ser at du skjønner tegninga sjøl ;D Et dedikert lytterom - Ja jeg har ett historien...
Det som jeg ser i andre tråder - og det er det som blir på en måte grunnen din i annlegget (bokstavelig talt) - bass.
Se og få sparket igang dem som har peil her på forumet ... 8)
Lag et "all out" bassystem... uansett hva det er - IB - dipol .. kasseløsning. Lag det så bra som overhode mulig - gjerne 2 delt. et som går dønn i kjellern og et som kan ta det over f.eks. 60-80 hz - men best er jo et som tar hele område...

Da kan du leke deg siden med alt som er av høytalere ...... alt ifra Dali Menuett til ..... ja - the higest high end om du vil ;D

Lykke til - jeg kommer til å følge nøye med ..... :p
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Karma skrev:
Forstår jeg deg riktig når jeg "leser" at du mener taket er viktigst m.h.t. akustiske tiltak?
Det er vel mer det at der kan man gjøre veldig mye uten at rommet bærer preg av det!

Mvh
OMF
 

Lieng

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
1.525
Antall liker
94
Dette ser ut til å bli komplisert! Hvorfor ikke gjøre det enkelt og bare kjøpe Avantgarde hornsub? Da får du den beste bassen som kan kjøpes/lages for penger og slipper å bygge et "bassrom" med div korrigeringer for å få det til å spille på lag
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
val skrev:
Dette ser ut til å bli komplisert! Hvorfor ikke gjøre det enkelt og bare kjøpe Avantgarde hornsub? Da får du den beste bassen som kan kjøpes/lages for penger og slipper å bygge et "bassrom" med div korrigeringer for å få det til å spille på lag
Jeg synes ikke dette er så komplisert jeg da, også har jeg nok langt mer tro på en slik løsning en AG hornsub.....

Mvh
OMF
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.903
Antall liker
13.165
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
val skrev:
Dette ser ut til å bli komplisert! Hvorfor ikke gjøre det enkelt og bare kjøpe Avantgarde hornsub? Da får du den beste bassen som kan kjøpes/lages for penger og slipper å bygge et "bassrom" med div korrigeringer for å få det til å spille på lag
det er ikke bare å slenge inn den heller!
dessuten er det ikke en hornsub
det er en sub med horn!hornet virker neppe ned noe særlig under 100hz, til det er det altfor lite
hornet er bare satt på for å forenkle integreringen til midbasshornet på Trio
skal du ha horn ned til 20-25 hz må du minst ha hornlengde på 4-5 meter, selv i kvartbølge
mvh
Leif
 

Lieng

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
1.525
Antall liker
94
LMC skrev:
val skrev:
Dette ser ut til å bli komplisert! Hvorfor ikke gjøre det enkelt og bare kjøpe Avantgarde hornsub? Da får du den beste bassen som kan kjøpes/lages for penger og slipper å bygge et "bassrom" med div korrigeringer for å få det til å spille på lag
det er ikke bare å slenge inn den heller!
dessuten er det ikke en hornsub
det er en sub med horn!hornet virker neppe ned noe særlig under 100hz, til det er det altfor lite
hornet er bare satt på for å forenkle integreringen til midbasshornet på Trio
skal du ha horn ned til 20-25 hz må du minst ha hornlengde på 4-5 meter, selv i kvartbølge
mvh
Leif

submedhorn eller hornsub som er for lite, det spiller uansett bra bass uten den j.... pløsete blafringa til mange tradisjonelle subber/basskasser
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
HEi!

Glemte vel å skrive det, men jeg håper vel at dette skal begynne å nærme seg realiteter julen 2012.

Utgangspunktet:









I sommer




OG nå...


Slik skal det bli...lytterommet i klossen som er bygget på!



Mvh
OMF
 

Griffenfeldt

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.12.2008
Innlegg
8.013
Antall liker
4.128
Sted
I en kjeller
Torget vurderinger
17
Ok.
Vanligvis er det høyden på grunnvannet som bestemmer hvor dypt du kan grave, men du legger deg på grunnmurshøyde med eksisterende bygg?
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Her må alt sprenges ned i fjellet så grunnvann er ikke noe problem! Hvor dypt jeg kommer avhenger i grunn litt av hvordan det går med utstyret jeg skal ta ut fjellet med og hvor dypt sålen på det eksisterende bygget står. Et annet poeng er jo at takhøyden som jeg håper skal bli 280cm inkluderer jo isolasjonen - så det er ikke så fryktelig mye mer enn vanlig....Så innvendig takhøyde skal bli 240cm - da forhåpentlig med en skikkelig bassabsorbent i taket!

Mvh
OMF
 

kjoenik

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.09.2005
Innlegg
4.284
Antall liker
2.288
Torget vurderinger
4
Jammen får du ting gjort. Blir spennende å følge med på dette prosjektet og ikke minst høre det ferdige produktet.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Skulle gjerne hatt litt flere tilbakemeldinger.....spesiellt på det som er vanskelig å korrigere i etterkant slik som "Innebygde akustikktiltak"/ IB Bass og slikt...?

Mvh
OMF
 

John_Harald

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2002
Innlegg
4.039
Antall liker
1.831
Sted
Sørumsand
Torget vurderinger
5
OMF skrev:
Skulle gjerne hatt litt flere tilbakemeldinger.....spesiellt på det som er vanskelig å korrigere i etterkant slik som "Innebygde akustikktiltak"/ IB Bass og slikt...?

Mvh
OMF
Anbefaler deg å forsette med en viktig ting før du bygger.. Forsett med å reise rundt og hør på f. eks innebygde akustikktiltak og IB Bass. Finn ut hvilke preferanser du har, så bygger du ;)

Skal selv bygge mitt ultimale lytterom. Har flyttet i villa og har over et mål tomt å ta av. Så langt ser det ut som jeg har 80m2 og 4 meter takhøyde og leke med, og jeg heller så langt mot en stor låvedør med dipolbasser. Tiden vil vise hva jeg ender på :) Uansett, lykke til :)
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Kan lite om høyttalerkonstruksjoner, men er i utgangspunkt litt skeptisk til IB bass hvor du låser deg til noe. Hvis skjulte basser er viktig, synes jeg Double Bass Array (DBA) virker mer spennende.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=837744
Uansett så mister du jo muligheten til å "leke" og eksperimentere med ulike typer basskonstruksjoner med noe sånt.

Er usikker på om jeg forstår hva du skal gjøre i taket, men vil basert på egne erfaringer og hva jeg har lest fraråde deg til å dempe mellomtone/diskant fra over sitteposisjon og bakover i rommet. Her ville jeg ha kun brukt bassfeller og diffusjon lengre bak hvor avstanden tillater det.

Ellers er mitt tips som tidligere nevnt at du oppsøker proff hjelp til akustikken. Du kan f.eks få noen til å tegne rommet med alle løsninger beskrevet for deg.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
John_Harald skrev:
Anbefaler deg å forsette med en viktig ting før du bygger.. Forsett med å reise rundt og hør på f. eks innebygde akustikktiltak og IB Bass. Finn ut hvilke preferanser du har, så bygger du ;)
Det har jeg absolutt planer om, men har etterhvert hørt en del:

http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,36218.0.html
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,25046.0/all.html
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,32547.0/all.html
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,34539.0/all.html
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,34470.0/all.html
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,18222.0.html
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,8907.0.html

Jeg har selvsagt hørt en god del oppsett hvor jeg ikke har hatt med meg kameraet..., i tillegg til et 10 talls gode anlegg i Bergen Lydlaug....så begynner å få en følelse på hva jeg har lyst på.....

Problemet er selvsagt at det er ytterst få oppsett som har jobbet betydelig med akustikken, enda færre med dipolbass og så vidt meg bekjent finnes det vel ingen skikkelige oppsett med IB i Norge....

Så for min del er jeg først og fremst interessert i å høre nye tekniske løsninger/konsepter!

Mvh
OMF
 

muzak

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.07.2003
Innlegg
503
Antall liker
16
Hei OMF

Har du vurdert tappa horn? De spilller kanskje ikke så høyt opp i frekvens, men vil kunne fylle fra 20 til 50-60hz.
Du kunne feks bygge 2 stk med 15 eller 18 tommer, som går fra gulv til tak. Plassert i hjørnene, med lik finish/farge som veggene vil de blende veldig godt inn i rommet. Eventuelt, kan du bygge de som kasser på utsiden av rommet, og bare ha diskrete åpninger inn i rommet. Jeg har ikke hørt den typen bass, men betviler ikke at den er dyp, tørr og slår hardt :)
Da er det langt enklere å fylle på med dipol derifra og videre oppover også.

Se her:

http://www.volvotreter.de/th.htm

http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=68230&whichpage=1

Mvh
Bjørn
 
J

J.J

Gjest
Tapped Horn


http://www.cowanaudio.com/


http://www.diyaudio.com/forums/subwoofers/97674-collaborative-tapped-horn-project.html


Har T.H selv ..

Det er nok fordeler og bakdeler her som alle steder, men hos meg er det "greit" nok ;) ;D ;D

Målene utvendig er H 240 B 60 D 55 cm X 2 stykk

Det sitter et Eighteensound 18ND9300 18sound element i det.
Fulgt tips og råd ifra Cowanaudio og DIYaudio.
Ikke målt dette, men det går dypt nok - med nok trøkk nedover.
Det er da foldet en gang , så ca lengde blir jo da 480 cm.

Faktisk så har jeg i en periode delt dem passivt. 80Hz tvert.
Men det kommer nok en Crown med aktiv deling i hus etterhvert.
Hos meg kommer jeg til å dele ved ca 50Hz

Har det i hvert sitt hjørne bak HH - (holder på å renovere huset så ikke noen bilder enda - kommer siden.)
Kommer til å integrere det med det kommende interiøret - male dem som veggen eller tapetsere dem.

Det gir en ren og dyyp bass, med nok trøkk når det kreves. Film er jo selvfølgelig ekstra artig med slikt system.
Til musikk så så gir det en kraft og autoritet som jeg liker. Det at en har et bassfundament gjør jo at "rommet" i innspillingen kommer lettere og tydeligere frem.


Edit: forklart litt mer.
 
J

J.J

Gjest
Kan oxo nevne Geddes og hans teorier om bass - Kort fortalt så mener vel han at du bør ha 5 woffere plassert rundt om i rommet.
 

noen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.03.2008
Innlegg
130
Antall liker
12
JL audio har en in-wall versjon av fathom: http://home.jlaudio.com/products_subs_pages.php?page_id=46 13,5 tommer, 2kw med automatic room optimization.
Xlr inn og ut, master\slavefunskjon for å koble sammen flere og automatisk påslag når den får signal.
ikke akkurat noe kupp til 7,5k dollar, men antagelivis litt mer brukervennlig enn pa amper og 18".
 
J

J.J

Gjest
noen skrev:
, men antagelivis litt mer brukervennlig enn pa amper og 18".
Nå skal ikke jeg svare for OMF, men har han nevnt noe om plassproblemer eller brukervennlighet ?
Jeg kjenner ikke til den nevnte subben, og kan følgelig ikke si noe om kvalitet. JEG tror OMF er ute etter den ultimate sublyden som det er realistisk å få til hans nye lytterom.


Stort sett så er dem ferdige kjøpesubbene leketøy for voksne barn ...................................... ;)

Real men have WOFFERS...................... because SIZE MATTERS ;D ;D ;D ;D




Edit:typo
 

Sluket

Sivilaudiofil og Master Baiter
Ble medlem
11.08.2006
Innlegg
55.205
Antall liker
101.694
Torget vurderinger
23
REAL real men don't have subs at all - proper bass is a part of the system ;D ;D ;D
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
noen skrev:
JL audio har en in-wall versjon av fathom: http://home.jlaudio.com/products_subs_pages.php?page_id=46 13,5 tommer, 2kw med automatic room optimization.
Xlr inn og ut, master\slavefunskjon for å koble sammen flere og automatisk påslag når den får signal.
ikke akkurat noe kupp til 7,5k dollar, men antagelivis litt mer brukervennlig enn pa amper og 18".
Dette er selvsagt helt kurante ting, men for min del er det nok langt mer brukervennlig og fleksibelt å bruke egne forsterkere og løse elementer bygd inn i veggen, atpåtil blir det neppe dyrere heller......

En annen ting er jo at 2 x 13,5 tommere gir et totalt slagareal på snaut 300 kvadrattommer, mens 8 x 18 tommer gir drøyt 2000 kvadrattommer - så hva som har mest kapasitet er det ingen tvil om! Jeg er også rimelig trygg på at en skikkelig PA trinn med noen tusen watt kontinuerlig effekt vil holde bedre kontroll på elementene enn den innebygde forsterkeren her.

Mvh
OMF
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
pengesluk skrev:
REAL real men don't have subs at all - proper bass is a part of the system ;D ;D ;D
Vel - definisjonsspørsmål......regner med at skikkelige menn også må bruke flere elementer..... ;D ;D

Så dette begynner som et 3-veis, vokser nok helt sikkert til et 4-veis, og muligens også 5-veis.....

Mvh
OMF
 
J

J.J

Gjest
Status ?? Skjedd noe mer i tenkeboksen ?? B.R - I.B - T.H - Horn - dipol........ ? eller alt ?? ;D

LMC skryter av kompetansen til Skramstad - så da er vel det en ting og sjekke ut ... ?
 

Sluket

Sivilaudiofil og Master Baiter
Ble medlem
11.08.2006
Innlegg
55.205
Antall liker
101.694
Torget vurderinger
23
Vel, OMS, du er jo ikke snauere enn at du tør å sause til lyden med digitale greier så da kan du kline til med riktig så lange basshorn! Da trenger du ikke nødvendigvis mer en ett element eller driver for å "rive ned" huset.
 
Topp Bunn