Hjelp til en nybegynner på førstegangs bygg? :)

kenneth1979

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.11.2010
Innlegg
113
Antall liker
2
Har brukt noen timer daglig nå på å lese rundt om rør for og effektforsterkere, sett på diverse kits, prøvd å vri hodet rundt et koblingsskjema (uten hell, inntil videre), med håp om å finne meg et allright førstegangsprosjekt som låter bra uten at jeg mister håret under byggeprosessen. Har sett på kits fra Bottlehead, Oddwatt, Motron, Dynaco med maaange fler uten å bli så sinnsykt mye klokere, annet enn at jeg har noen favoritter rent visuelt sett. Bottlehead troner høyt pga godt forum med støtte og har vistnok en av de beste manualene der ute, for grønnskollinger som meg. Men det intergrerte alternativet er bare 2x3.5 watt der. Planen foreløbig er å bruke den på noen Audio Nirvana fulltoner på 96db følsomhet, så jeg burde hatt et par watt til. Monoblokkene til oddwatt er grisefine (om de får litt lakk over logoen sin :) ) og har 15 & 25 watt, men koster rundtom 10k å få hit til lands. Jeg har også lurt på å bygge en rør-pre og en Hypex effekt, men er da også usikker på om jeg fremdeles vil gå for fulltoner eller f.eks noe annet (Seas kit?). Jeg fant også en side med en samling av kretsskjemaer for mange kjente rør-amper: http://www.drtube.com/audioamp.htm#AI er det noen her som har peil på om en av disse kan passe en førstegangsbygger (evt med forumbistand)??? Eller burde jeg safe'n med et kit...

Jeg har lest igjennom flere av trådene her til dere som har bygget både amper av diverse slag og høyttalere, og det virker som det finnes hjelp å få om jeg står bom fast, så tenker jeg også at om andre uten spes erfaring her greier det så greier også jeg det.

Kan noen anbefale meg noen løsninger på for og effekt? Gjerne så jeg kan unngå å kjøpe et kit (må spares til lenge, er fattiglus for tiden), og heller evt hjelpe med en inventarliste som jeg kan krysse av en og en innkjøpt ting etterhvert som det lar seg gjøre?? Jeg har ikke dårlig tid, og det kommer til å gå langsiktig for seg, og planen er å ende opp med et relatuvt greit DIY anlegg.

Håper noen kan hjelpe meg litt her :)

Hilsen Kenneth
 

Rocke-Rolf

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.02.2011
Innlegg
488
Antall liker
36
Torget vurderinger
19
Hei Kenneth.
Jeg er litt i samme situasjon, det finnes en enorm mengde info på nettet, og det er veldig vanskelig å finne ut hvor man skal begynne. Så jeg tenker å bare begynne et sted, hoppe i det og ta det derfra. Nettop fordi det er så enorme mengder info er det enklere å finne svar på et konkret problem enn et generelt spørsmål. Så mitt råd er bare å printe ut et skjema, og begynne å skaffe deler og bygge. Tror det er lettere å få svar på alle forum om du har satt igang og står fast med noe konkret.

Jeg tenker bygge en preamp for bassgitar, muligens basert på 12AU7. Kjøpte en relativt stor samling assorterte rør, så hvis du trenger rør kan du sende meg et pm så kan jeg sende deg en liste. Ellers finnes alt på ebay, finn, nrhf eller hos Motron. (Motron har bra priser virker det som. Noen utgangsrør jeg trenger koster 350+mva hos ham, men ca 400+frakt+moms+momsekspedisjon på ebay..)
 

Sonny

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.09.2010
Innlegg
654
Antall liker
2
Torget vurderinger
2
Hei Kenneth!
Siden du snakker om veldig lettdrevne HT, hvorfor ikke vurdere OTL forsterker (Transformatorløs på utgangene). Under pressemeldinger her på HFS selger Bebop HIFI OTL. Ta kontakt med de som kan guide deg til et byggesett.

Sonny
 

Sleiven

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2003
Innlegg
2.302
Antall liker
21
For en nybegynner er det sterkt å anbefale å begynne med et kit.
Det vil spare deg for en mengde feilgrep og trøbbel underveis. Layout og jording er vel så viktig som kretsløsning og er ikke vist på et skjema,mens du får det ferdig utprøvd med et kit.Dessuten blir et rimelig kit nok billigere totalt, enn å kjøpe deler spredt her og der med frakt fra utlandet m moms osv.

MAE SET bør være et bra norsk alternativ, ellers er jeg en veldig fornøyd Bottlehead eier. Har du en kilde du kan justere volumet på kan du gå for et par 300B monoblokker?

Lykke til, De er bare å tørre , Kjempetilfredstillelse å høre lyden av sitt eget, kit eller ikke.
 
Topp Bunn