Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,037
  Tagget i
  0 Innlegg

  Spraking i ALPS-potmeter

  Hei!

  Jeg har en gammel Rega Elicit forsterker som har stått pakket bort en stund pga av spraking i volumpotmeteret. Ulydene er på fullt volum uansett hvor volumkontrollen står. Noen ganger kommer også musikken på fullt volum. Altså at den passerer uhindret forbi volumpotmeteret.

  Er dette noe som kan helbredes, eller må jeg skifte potmeter? For ille at denne forsterkeren ikke skal få spille musikk. Håper at noen hjelpe!

 2. #2
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  Spraking i ALPS-potmeter

  Er det et Alps Blue? Eller et av de åpne? Ting som f.eks høy luftfuktighet, smuss og røyking osv gjør slikt med de over tid.
  Har du prøvd elektronikkrens på spray, og deretter vri volumen frem og tilbake en rekke ganger? Hvis ikke det fungerer så er det vel ikke all verdens utlegg for et nytt et heller.
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,037
  Tagget i
  0 Innlegg

  Spraking i ALPS-potmeter

  Takk for svar.

  Skal prøve elektronikkrens, hvis ikke det funker må det vel byttes. Nytt potmeter koster ikke all verden, men skal jeg få noen til å bytte det blir det fort dyrt ift verdi på forsterker. Potmeteret (lukket type) står loddet rett i printet, og er ikke noe jeg begir meg ut på å bale med selv.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed