Spraking i ALPS-potmeter

JENO

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2003
Innlegg
2.599
Antall liker
1.377
Sted
Saksvik - Trøndelag
Hei!

Jeg har en gammel Rega Elicit forsterker som har stått pakket bort en stund pga av spraking i volumpotmeteret. Ulydene er på fullt volum uansett hvor volumkontrollen står. Noen ganger kommer også musikken på fullt volum. Altså at den passerer uhindret forbi volumpotmeteret.

Er dette noe som kan helbredes, eller må jeg skifte potmeter? For ille at denne forsterkeren ikke skal få spille musikk. Håper at noen hjelpe!
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Er det et Alps Blue? Eller et av de åpne? Ting som f.eks høy luftfuktighet, smuss og røyking osv gjør slikt med de over tid.
Har du prøvd elektronikkrens på spray, og deretter vri volumen frem og tilbake en rekke ganger? Hvis ikke det fungerer så er det vel ikke all verdens utlegg for et nytt et heller.
 

JENO

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2003
Innlegg
2.599
Antall liker
1.377
Sted
Saksvik - Trøndelag
Takk for svar.

Skal prøve elektronikkrens, hvis ikke det funker må det vel byttes. Nytt potmeter koster ikke all verden, men skal jeg få noen til å bytte det blir det fort dyrt ift verdi på forsterker. Potmeteret (lukket type) står loddet rett i printet, og er ikke noe jeg begir meg ut på å bale med selv.
 
Topp Bunn