Måling av lengde på bassrefleksporter.

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Når man måler lengden på et bassrør som har en kon flens i enden; Måles da lengden fra ytterkant av flensen, eller (slik jeg mistenker) i enden av det partiet osm har den diameteren porten skal ha? (Altså der flensen begynner.)
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.419
Antall liker
35.193
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Du prøver egentlig å bedømme massen til den "luftpluggen" som svinger frem og tilbake gjennom røret. Den går fra ytterkant til ytterkant, men vil også dra med seg litt ekstra utenfor røret i hver ende. En utvidelse i den ene enden eller i begge ender vil gjøre et luftmassen som beveger seg blir større. Derfor er det ikke så veldig interessant hvor lang den rette delen av røret er. (Et optimalt utformet rør ville sannsynligvis ikke hatt noen rett seksjon i det hele tatt!)

Programmer for å beregne høyttalerkasser har gjerne en "end correction factor" som anslår denne "luftforlengelsen" ut fra utformingen av røret i hver ende. Det kan hende at disse programmene har forskjellig definisjon av rørlengde, men BassBox måler ihvertfall fra ytterkant til ytterkant, og har en meny med forskjellige alternativer for utforming av hver ende av røret.
 
Topp Bunn