Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,730
  Tagget i
  4 Innlegg

  Måling av lengde på bassrefleksporter.

  Når man måler lengden på et bassrør som har en kon flens i enden; Måles da lengden fra ytterkant av flensen, eller (slik jeg mistenker) i enden av det partiet osm har den diameteren porten skal ha? (Altså der flensen begynner.)

 2. #2
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,125
  Tagget i
  23 Innlegg

  Måling av lengde på bassrefleksporter.

  Du prøver egentlig å bedømme massen til den "luftpluggen" som svinger frem og tilbake gjennom røret. Den går fra ytterkant til ytterkant, men vil også dra med seg litt ekstra utenfor røret i hver ende. En utvidelse i den ene enden eller i begge ender vil gjøre et luftmassen som beveger seg blir større. Derfor er det ikke så veldig interessant hvor lang den rette delen av røret er. (Et optimalt utformet rør ville sannsynligvis ikke hatt noen rett seksjon i det hele tatt!)

  Programmer for å beregne høyttalerkasser har gjerne en "end correction factor" som anslår denne "luftforlengelsen" ut fra utformingen av røret i hver ende. Det kan hende at disse programmene har forskjellig definisjon av rørlengde, men BassBox måler ihvertfall fra ytterkant til ytterkant, og har en meny med forskjellige alternativer for utforming av hver ende av røret.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed