Resultater 1 til 15 av 15
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Æresmedlem
    Ble medlem
    Apr 2005
    Innlegg
    14,815
    Tagget i
    6 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Sånn er det når man er nybegynner. Mitt første ordentlige delefilter. Låter ullent, svakt og uten diskant. Fra begge høyttalerne. Har tydeligvis gjort feil på begge filterne. Men hva er gæærnt
    Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

  2. #2
    Moderator bambadoo's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Lørenskog
    Innlegg
    17,822
    Tagget i
    2 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Koble sammen T- og W-

    T- har ingen direkte referanse til "jord" -> - fra forsterker.

    Har aldri likt den måten å "skissere" delefiltre egentlig, men det er sikkert bare en vane.
    I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

  3. #3
    Hifi Freak Cobra2's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2003
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    4,482
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Diskant + = gul (T+)
    - " - - = hvit (T-, på andre siden av 4,7 ohm motstanden)
    Bass + = gul (W+)
    - " - - = hvit (W-)

    Inn + = gul(+, i midten)
    inn - = hvit, samme som W-

    Diskant - skal vel også kobles sammen med bass -

    Arne K
    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
    For sale:
    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

  4. #4
    Moderator bambadoo's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Lørenskog
    Innlegg
    17,822
    Tagget i
    2 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Jepp riktig Cobra2. Slik leste jeg det også.

    Tror hel mener
    W- = Woofer -
    T- = Tweeter -

    osv. Slik tolket jeg det og da skal i mitt hue det meste henge sammen om man lasker T- og W-
    I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

  5. #5
    Æresmedlem
    Ble medlem
    Apr 2005
    Innlegg
    14,815
    Tagget i
    6 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Så det er kun å lodde på en hvit ledning fra T- til W-?


  6. #6
    Moderator bambadoo's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Lørenskog
    Innlegg
    17,822
    Tagget i
    2 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Ser slik ut ja.
    Mulig det er noe jeg har misset men tror ikke det.
    Så setter du på spilling og spiller inn HT en ca 12-15 tusen timer...
    I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

  7. #7
    Æresmedlem
    Ble medlem
    Apr 2005
    Innlegg
    14,815
    Tagget i
    6 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    He he. Tror du den Kimber KWIKen er tykk nok til filteret?

  8. #8
    Moderator bambadoo's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Lørenskog
    Innlegg
    17,822
    Tagget i
    2 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Sikkert. De er vel omlag samme diameter som kabelstumpene på kondisene og spolene?
    Om du er usikker så tvinn noen lengder hardt. Er rimelig sikker på at det er personer som anbefaler 6mm2 minst for hver leder.
    Funker sikkert bra det, men er noe dritt å lodde på med en vanlig liten clahs olson loddebolt
    Men kjenner ikke til KWIK noe særlig. Har bare hørt at det er gode kabler.
    I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

  9. #9
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Oct 2004
    Innlegg
    9,378
    Tagget i
    3 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Mens du er i gang så kan du skille ledningene litt her og der så det ikke oppstår noen tilfeldige kortslutninger, f.eks. utgangen av 8,2µF kondisen vs T-.

    mvh
    KJ
    You can get away with anything if you give it a good tune

  10. #10
    Æresmedlem
    Ble medlem
    Apr 2005
    Innlegg
    14,815
    Tagget i
    6 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Sitat Sitat fra bambadoo
    Sikkert. De er vel omlag samme diameter som kabelstumpene på kondisene og spolene?
    Om du er usikker så tvinn noen lengder hardt. Er rimelig sikker på at det er personer som anbefaler 6mm2 minst for hver leder.
    Funker sikkert bra det, men er noe dritt å lodde på med en vanlig liten clahs olson loddebolt
    Men kjenner ikke til KWIK noe særlig. Har bare hørt at det er gode kabler.
    Har en bra overhalt proff loddestasjon som jeg kjøpte brukt av Kvanlid. Tror allikvel jeg gidder å lodd på doble lengder. En lengde KWIK er 1,3 kvadrat. Det bør holde på en stump på 10 cm.

    KJ: Det kommer jeg til å gjøre. Jeg bøyde bare litt på sakene for fotograferingens skyld slik at minus og pluss tusjingen min skulle synes


    Takk for hjelpen, i morgen blir det lodding :-)

  11. #11
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,064
    Tagget i
    4 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    38

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Bare et lite tips før du tvinner sammen så mye tråd at det blir vanskelig å lodde:
    Hvor stor motstand er det i 10cm av tråden du skal benytte?
    Hvordan er dette i forhold til øvrige impedanser?
    Vil det spille noen rolle om motstanden i koblingstråden halvveres?
    Hans - DIY'er

  12. #12
    Hifi Freak Ludo's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Sandefjord
    Innlegg
    2,648
    Tagget i
    0 Innlegg
    Torget
    3

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Hvilket program bruker du til å lage det første bildet i post #1?
    -----

    EC Living Tana SL-1 & Tana L-1 / Sira L-1 Sub

  13. #13
    Æresmedlem
    Ble medlem
    Apr 2005
    Innlegg
    14,815
    Tagget i
    6 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?


  14. #14
    Overivrig entusiast grelv's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2007
    Innlegg
    515
    Tagget i
    0 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Sitat Sitat fra Ludo
    Hvilket program bruker du til å lage det første bildet i post #1?
    Det er fra lspCAD v6


  15. #15
    Æresmedlem
    Ble medlem
    Apr 2005
    Innlegg
    14,815
    Tagget i
    6 Innlegg

    HJELP! Har koblet feil. Er det noen som kan tyde et delefilterskjema?

    Det funket. Da er den ene høyttalern i orden. Jeg tok meg samtidig bryderiet med å lage doble tvinnede kablere inn til filteret og fra filteret til bassen. Nå får jeg lodde det som mangler på det andre filteret.

    Takk for hjelpen. Da closer vi denne tråden og følger opp videre i SEAS MIMIR tråden min.

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed