Trenger hjelp - rhetostat i strømforsyning til riaa

toonz

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.04.2004
Innlegg
180
Antall liker
20
Torget vurderinger
6
Jeg trenger å få ned b+ spenningen i strømforsyningen til en DIY rør-riaa. Bruker choke input konstruksjon. Det jeg tenkte var å benytte en rhetostat slik at jeg kan justere spenningen etter behov. Siden jeg hadde en slik (50k) liggende så koblet jeg den inn i kretsen. Etter noen minutter begynte det å lukte svidd - og varmen oppstod i rhetostaten. Min har tre loddeører en i midten og to ute i kant. De er ikke merket på noen som helst måte og selv om jeg målte frem og tilbake før jeg loddet har jeg en mistanke om at jeg kan ha gjort en feil. Er det noen standard på hvordan man kobler inn en slik? Har lagt med en illustrasjon med nummererte loddeører slik at det blir lettere å svare ;)
 

Vedlegg

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.934
Antall liker
587
Typisk vil spenning settes på 1, jord (0 Volt) på 2, og variabel spenning tappes fra 3 avhengig av dreiing. Da vil det måles full motstand (før tilkopling) mellom 1 og 2, og variabel motstand mellom 1 og 3 ( og mellom 2 og 3). Hvis ikke er den rarere enn de jeg har sett før!
 

toonz

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.04.2004
Innlegg
180
Antall liker
20
Torget vurderinger
6
Takk for svar Barbaresco - det er slik jeg koblet den inn. Skal måle motstanden over polene en gang til å se om jeg får resultatene du beskriver.
 
Topp Bunn