Finèr lakk eller plast på høytalere

ojansen

Medlem
Ble medlem
20.12.2005
Innlegg
10
Antall liker
0
Jeg har laget et et par høytalere som er lakkert i sort high gloss lakk. Såkaldt pianolakk. Høytalerene ser veldig bra ut, bort i fra at jeg kan se alle kjøtene og skruehullene i lakken.
Platene som er brukt er ikke skråskjert 45 grader. De er bare limt inntil hverandre. Dette gjør at man veldig lett kan se at platene utvider seg forskjellig i ulike temperaturer. Samme gjelder de plassene som er sparklet. Tror resultatet hadde blitt perfekt om jeg hadde laget kassen på ny. Men det er for mye arbeid.
Har tenkt en del på finèr. Noe som er brukt på nesten alle høytalere man kjøper. Men vil beholde det utsende jeg har på dem nå.

Jeg har tenkt på to alternativer.
1: Jeg legger finer på høytalerene og lakker dem på ny. Dette kommer til å ta veldig lang tid, og jeg har heller ingen erfaring med å lakke på finer.
2: Mange høytalere jeg har sett på markedet som har piano lakk utsende, er plast belagt. Ser nermest ut som finer i plast. Dette hadde vert gunstig, men vet ikke hvor man kan få kjøpt noe slikt. Mener huske at Audio Vector Black Diamond er plast belagt.

Er det noen som har erfaringer med noe av dette?

Sender ved et bilde som viser hvordan høytalerene ser ut. Hvor man ser limingene på platene. NB. Bildet er tatt med mobilen. De ser bedre ut i virkeligheten.
 

Vedlegg

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.841
Antall liker
10.657
Torget vurderinger
10
Har hørt at mange foretrekker et finerlag på mdf platene før man lakkerer. Nettopp for å unngå skjøter som utvider seg. Et alternativ kan muligens være å fase skjøtene for så å fylle med karosserisparkel. Før man begynner lakkeringsprosessen så kjører man flere runder med slipegrunning. Jeg tror "leikis" på forumet er billakkerer, søk på trådene hans så minnes jeg det står nyttig info der :)
 

hvalross

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.10.2008
Innlegg
1.074
Antall liker
145
Torget vurderinger
3
Før du lakkerte høytalerne skulle du ha sparklet skjøtene og skruehullene og pusset over med kloss og sandpapir for å få en usynlig skjøt. Håper at alle skjøtene er limt skikkelig godt sammen før du skrudde sammen skikkelig . mvh.Erling.
 

ojansen

Medlem
Ble medlem
20.12.2005
Innlegg
10
Antall liker
0
"hvalross"
Høytalerene er sparklet og pusset. Og veldig godt limt. Det er ca 10 lag med lakk. Pusset mellom hver påføring.
Men når treverket under beveger seg, har det lite betydning hva man gjør.

"hel"
Å lakke på finer er jo noe å vurdere. Men hadde vert interesant å se om det gikk an å få fatt i plast finer. Er jo ikke helt det samme som lakk. Men antageligvis mye billigere og lettere.
 

hvalross

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.10.2008
Innlegg
1.074
Antall liker
145
Torget vurderinger
3
Du får sette en potte med en bregneplante som henger utover og ned over hver høytaler da,så forsvinner skjøtene . ;D mvh.Erling.
 

Leikis Lyd

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.05.2006
Innlegg
5.464
Antall liker
2.120
Sted
Kyrksæterøra
Torget vurderinger
12
Hør med et firma som driver med reklame merker osv, de kan helt sikkert hjelpe med riktig folie.
For eks, Dekor Cut.
Skulle jeg lagd nye høyttalere igjen hadde jeg nokk finert de før jeg hadde lakkert de. Jeg trodde jeg gjorde det for arbeidet som skulle til sist, men den gang ei. Skjøter og skrue hull, kom tilbake etter mye slipe grunning, sliping av lakk og 2 runder med klarlakk. Alle skjøter og skrue hull ble slipt ut for å få avrundet hull/kant, så ble de sparklet med glassfiber sparkel blandet med vanlig sparkel. Det ble også tørket i flere dager, men det meste vistes etter en stundt.
Mulig det hadde hjulpet med sprøyte sparkel i flere omganger, men tror det er sikkrere med finer.
 
Topp Bunn