Pris for å få en møbelsnekker til å skjære ut MDF eller Kryssfiner?

lurer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.05.2007
Innlegg
205
Antall liker
0
Hei!
Har lyst å bygge følgende sett: http://www.troelsgravesen.dk/JA8008_DTQWT_cabs.htm.
Det er mye deler og utseende på ferdig produkt er avhengig av stødige hender og erfaring så vidt jeg kan bedømme :)
Noen som vet sånn ca pris en møbelsnekker eller andre "eksperter" vil kunne ta for å skjære ut delene og frese sporene i skjøtene?

Om noen kjenner til møbelsnekkere ol. i Oslo-området som gjør slike jobber så tar jeg gjerne mot noen tips.

Espen
 
N

nb

Gjest
Jeg har brukt en som tok ca 500 kroner i timen for "verkstedtimer", dvs kapping o.l. Det var riktignok benkeplater til kjøkkenbenk, men siden det var timepris så regner jeg med at det ikke er så veldig relevant hva det var. De er sikkert vennligere innstillt til slike jobber om du også kjøper materialene gjennom de, så får de tjent seg noen kroner der også.

Hvor lang tid det tar aner jeg ikke.
 
N

nb

Gjest
Svein_B skrev:
Thaugland trelast kutter MDF og X-finer med rette vinkler (veggsag). Kvaderatmeter-pris.

Storo har MDF. Calmeyersgt har også bjørk X-finer.

http://www.thaugland.no/main.aspx?page=articlelist&gid=4100304&gidlevel=0

Svein.
Det er et billig altnernativ, men vet ikke om det blir nøyaktig nok, og neppe avansert nok. Jeg har selv brukt Thaugland til kapping av MDF til bokhyllebygging, men kravene til utskjæring til høyttalere er kanskje litt strengere. Det jeg fikk kappet var dog svært nøyaktig utført, det skal sies.

Til nevnte høyttalerprosjekt trengs det vel en der mer arbeide med hjørner, fresing av spor til skjøter, utfresing av hull og spor etc etc, slike ting gjør nok ikke Thaugland.
 
E

eitel

Gjest
Hei.

Jeg sjekket pris for kapping og fresing av høyttalerdeler i 19mm MDF hos et par møbelsnekkere i Bergen. De skulle ha 4000-4500 kr inkl. mva.

Dette gjaldt dog noen andre høyttalere: http://wduk.worldomain.net/acatalog/info_WD25T.html. Hver høyttaler har syv avstivere, alle med utfresinger. DTQWT er vel både større og har mer kompleks konstruksjon så litt vanskelig å sammenligne kanskje.
 

lurer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.05.2007
Innlegg
205
Antall liker
0
Akkurat når det gjelder vanlige forhandlere av trevarer som Bygmakker osv, så har jo de ofte veggsager, men sist jeg fikk gjort en jobb hos en slik forhandler så ble det ikke 100% nøyaktig. 1 mm feil er 1mm for mye.
Synes 4000,- for en slik jobb er litt høyt, men det er kanskje i nærheten av det det faktisk ligger på.
Har jo utstyr selv til å både kappe og frese, men ingen plass og holde på. Heller ikke erfaring med å skjære vinkler og frese spor i skjøtene osv.

Takk for tipsene uansett. Får ringe litt rundt når det blir aktuelt.
 

Petre

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.11.2007
Innlegg
1.720
Antall liker
1.204
Sted
Siggerud
Kan anbefale denne: http://www.caj.no/
De holder til i Oslo, og har tidligere hjulpet meg med div. moro, som f. eks. dipoler og kabinetter til vintage tunere og forsterkere. Kanskje ikke akkurat rørende billig, men det de leverer holder høy standard. Nøyaktig tilskjæring og sammensetting, og ferdig finert.
 
A

audiosan

Gjest
jeg betalte 400,- for kapping til subbene. ca3kvm plater, men store mål da.
 
Topp Bunn