Pass B1 DIY

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Kjøpte et slik print fra PassLabs i desember men monteringen gikk litt tregt så den er ikke ferdig før nå. Vel, den er vel ikke helt ferdig enda, har ikke satt opp noen strømforsyning enda, bruker nå to stk 9V batterier.

Komponentene kommer fra Elfa, de er valgt på grunnlag av databladene på de komponentene NP valgte for denne. Dette med unntak av fet'ene, de er levert matchet fra Pass sammen med printet.

Ettersom det var så kaldt att jeg ikke gadd gå ut for å skjære aluplater til kabinett tok jeg ett slaktet Tandbergkabinett som sto i hylla, og da ble det ikke nødvendig med noe særlig borring osv.

Når det gjelder PSU så anbefaler PASS en veggvorte, jeg har en knøtteforsyning jeg har tenkt å benytte etterhvert men ettersom det ikke trekkes mer enn 0,02 amp håper jeg batteriene holder til litt prøvelytting.

Om lyden vet jeg ingenting da jeg ikke har koblet den til enda. Men den har fått bra omtale som ferdigprodukt til snaue 5000kr. (USApris)

Hvis noen har noen erfaringer med denne kretsen mtp. komponentvalg og eventuelle lyttopplevelser er det bare å poste på........
 

Vedlegg

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.950
Antall liker
13.270
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
pre-amp sier weben
mvh
Leif
 

Brillegeit

Medlem
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
32
Antall liker
0
@geirf2: B1 er en passiv buffer preamp. :) Jfr; http://www.passdiy.com/pdf/B1%20Buffer%20Preamp.pdf

@el; grattis! Har ikke erfraring med denne selv, men det meste jeg har lest om den har iallefall vært toppers! Har du lest noen av trådene på diyaudio angående denne? Står vel en del om komponentvalg, og strømforsyning der?

Mvh.

- Bjørn

edit; too slow...
 

andreas

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.10.2003
Innlegg
2.366
Antall liker
146
geirf2 skrev:
Jeg må bare spørre, hva gjør den?
Buffer er ofte 1:1 (eller deromkring) i gain, mens impendansen senkes. Gjør at det er lettere å drive det trinnet som følger deretter igjen, samt kablene imellom. En fin løsning i preamper i dag da man har gain nok fra kildene men må ha volumstyring og velgere i en preamp.
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
En liten oppdatering her.

Har spilt en del på denne nå og det var verdt tiden og kronene(ikke mange) synes nå jeg. Det viste seg at 9 volt batterier ikke var noen god idè, vel, jeg fikk jo bekreftet at alt fungerte slik intensjonen var men det ble fort tomt for strøm for å si det slik.
Nå hadde jeg et kit fra velleman liggende, K1823 tror jeg det kalles. En regulator, en kondis og et trimpot på print pluss en liten trafo jeg hadde liggende, den leverer inntil 1ah og det skal egentlig være tilfredsstillende ettersom B1 trekker så lite som 0,02 - 0,05ah.

Uansett så ble det vesentlig bedre lyd med psu, og jeg har planer om å ta den delen litt videre, samt en boks å putte den i og kanskje et motorisert pot.

Den har til nå blitt brukt sammen med "Audio 12w". http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,32603.0.html
 
Topp Bunn