Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  502
  Tagget i
  0 Innlegg

  Behringer DCX mod.

  Etter å ha hatt delene liggende lenge, tok jeg fatt på modifiseringen av min Behringer DCX 2496.
  Jeg var i utgangspunktet plaget med dårlig kontakt på en av flatkablene. I tillegg forringet enheten lyden når den var innkoplet i kjeden. Noe av godlyden ble tapt på vegen.

  Inspirasjonen for modifikasjonen er hentet fra DCX gruppa på yahoo. En franskmann har en veldig fin side som beskriver noen av disse modifikasjonene. (http://thierry-martin.9online.fr/tweakdcx/cadre.htm)

  Jeg startet med å kople utgangene forbi utgangsprintet.  Da blir signalet tappet rett fra Dac'en, via ett 6dB filter og en koplingskondensator.

  Digitalinngangen ble i tillegg koplet forbi inngangsprintet, flatkabel, og direkte på trafoen på DSP printet. Termineringsmotstanden på sekundærsiden ble endret fra 110 til 75 ohm. Dermed er det i utgangspunktet gjort om fra AES/EBU til SPDIF. Inngang C ble fjernet for å gjøre plass til digitalkabelen (som skal strekkavlastes).  Men så trenger jeg flere kanaler på potmeteret for å styre nivået på utgangene fra behringern. Har kjøpt 6 kanals potemeter fra Thel Audio (jeg benytter nå bare 4 av de) Dette ble satt i eget kabinett. Har egentlig kjøpt XLR chassiplugger også, men orket ikke å borre, så det ble faste kabler. Litt mindre fleksibelt, men også færre kontaktpunkter :-) Kabelen er Klotz proff mikrofonkabel. Den ser helt super ut, og koster nesten ingeting (65kr for 5 meter) Fås kjøpt i nærmeste instrumentsjappe. Anbefales for de som vil lage egne kabler.  Rent visuelt har racket har blitt mere oversiktlig, selv med
  2 effektforsterkere og "masse" kabling.  Lydmessig har resultatet/behringeren tatt seg opp betragtlig. Siden jeg ikke har benyttet potmeteret før kan sikkert noe være gjemt der også.
  Nå har ikke behringeren vært i kjeden på en stund, men den stjeler ikke godlyden som før. Bassen har jeg alltid likt å kjøre gjennom behringeren. Der blir den fastere enn ved passive linjefilter. Kjører du digitalt inn er den enda bedre. Nå passer den veldig fint. Toppene har jeg brukt å kjøre fullrange, men nå kutter jeg de på 60 hz så rørampen slipper å slite med frekvenser høyttalerene likevel ikke har bruk for. Synes at toppene nå lyder mindre/ingenting forringet i forhold til tidligere gjennom behringeren.
  Nå kjøres altså det digitalt inn fra CDspiller. All deling og frekvensmanipulering skjer i det digitale domenet.

  Alt i alt en modifisering som anbefales, og ikke koster skjorta.

  Mvh
  Bjørn

 2. #2
  Overivrig entusiast Gbatokai's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  697
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Behringer DCX mod.

  Well done!
  DIY Buffalo III/Exa U2I -> DIY JC-2 pre -> Pass DIY ZenV9 -> GPA 604-8H-III, 2x Rythmik Audio F15HP. Power Plant P3.

 3. #3
  Rojoh
  Guest

  Re: Behringer DCX mod.

  Tøft! Nå kjører du vel passiv volumkontroll til effekttrinnene? Høres jo ut som om det fungerer greit, men du merker ikke noe problematisk der?

  Sitter selv og lurer på om jeg skal koble litt om på LC-Audio delefilteret (før jeg evt. går for noe digitalt). Alternativene er volumpot forran filteret. Er jo inngangstrinn på filteret, så det skulle kunne gå greit. Alternativt kan jeg gjøre som deg, og foreta volumregulering etter filteret. Er bare litt usikker på om jeg må til med buffertrinn etterpå, og da særlig hvis jeg ønsker å bruke ICEpower-trinn med deres lave inng.impedans.

  Mvh. Johan

 4. #4
  Ronny_D
  Guest

  Re: Behringer DCX mod.

  Uten buffer er utgangens nivå avh av mottakerens impedans. Dvs lik impedans for trinnene dersom passiv volumregulering, ellers vil nivåene sprike untatt av og fullt nivå.

  rev 1.14 ? har du oppgradert den ? Jeg oppgraderte fre 1.15 til 1.16 og det gikk fint. mere effektive filteralgoritmer, mindre bruk av minne og resurser, gjør at mere EQ og annet kan utnyttes bedre dersom behov.

  Direkte til trafo ? Javell, men buffrer ikke den analoge inngangen signalet før relé slik at trafo får større signal enn du klarer med spdif ?

  pssst: http://freerider.dyndns.org/anlage/B...ut-Stage-E.htm

 5. #5
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  502
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Behringer DCX mod.

  Uten buffer er utgangens nivå avh av mottakerens impedans. Dvs lik impedans for trinnene dersom passiv volumregulering, ellers vil nivåene sprike untatt av og fullt nivå.
  Dette er ikke noe stort problem. Har tilpasset bassen til normale lyttenivå. Dessuten kan bassen godt variere noen dB uten at det er spesielt merkbart.

  rev 1.14 ? har du oppgradert den ?
  Jo har oppgradert til 1.16 ja

  Direkte til trafo ? Javell, men buffrer ikke den analoge inngangen signalet før relé slik at trafo får større signal enn du klarer med spdif ?

  pssst: http://freerider.dyndns.org/anlage/B...ut-Stage-E.htm
  Linken henviser til ett eget nytt inngangstrinn. Originalt går signalet via ett rele og direkte til trafoen via flatkabelen. Melder du deg på DCX gruppa på Yahoo, ligger det komplett skjema der.

  Etter å benyttet denne løsningen noe dager, må jeg si at det fortsatt låter bra. Skal teste med buffer etter volumkontrollen og se om det gjør forskjell. Men slik det er nå ser det ut som DAC'ene driver forsterkerene direkte uten problemer.


  Mvh
  Bjørn

 6. #6
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  502
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Behringer DCX mod.

  Oppdatering:

  Har testet litt med buffer og rør. Med high fidelity sitt superbuffer etter potmeter, blir det litt tamt på en måte. Det ble forkastet. Kjører nå med en rørpre basert på ett 6cg7 rør i SRPP. Denne står etter volumkontrollen på 2 av kanalene. Dvs att signalet til hovedhøyttalerene går gjennom denne rørpre'en. Signalet til bassen går passivt via potmeter til forsterker. Rørpreen har egen volumkontroll, men den er åpnet fullt, slik at man styrer volum fra den felles 6 kanals pot'en. Rørpre'en føder en Tripath klasse D forsterker (Charlize). Lyden hever seg flere hakk ved bruk av rørpre. Det var jo pent og pyntelig før, men nå klinger instrumentene helt ut og lydbildet øker i dimensjon i alle retninger. Holder på å prosjektere en 12B4 preamp i 4 kanaler som skal stå etter potmeter. Det blir spennende.
  Testet en dag med Scott Nixon tubedac bare for å prøve. Den er litt tam i forhold til Behringern. DCX'en er bedre på alle parameter. Ikke bli blendet av den dårlige monteringskvaliteten på disse boksene. De skal jo bare stå i ro i stua (etter modifisering )

  Mvh
  Bjørn

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed