Valg av ferdig høytalerkabinett

Sniff

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.09.2005
Innlegg
2.024
Antall liker
94
For lenge siden kjøpte jeg delene til denne http://www.troelsgravesen.dk/SEAS_5INCH.htm (ca15-versjonen) hos tangen a/v-service. Planen var å bygge kabinett selv, men vinter har blitt vår og skal det skje noe så er nok kjøpekabinett løsningnen.

Gikk derfor inn på partsexpress (det er et eller annet med det firmanavnet som får nettadressen deres til å se suspekt ut) for å bestille dette kabinettet

:http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=302-717 Det er dimensjonene til dette som ligger til grunn for Gravesens filter. Det er 11 liter med baffelmål 20.06 cm * 35.56 cm. Skal bruke høytaleren aktivt delt mot sub. Derfor har jeg tenkt å droppe bassrefleksen. Med en slik løsning vil 5 literholde lenge. Så nå at PE har et mindre alternativ på 8 liter: http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=302-707. Problemet er at dimensjonene på baffelen her er 19.05 cm * 30.48 cm. Hvor kritisk blir det i forhold til orginalfilteret? Høytalerne skal festes til veggstativer.

Noen innspill?

Mvh
Sniff

Ps: hvordan gjemmer jeg linker i tekst?
 

Vedlegg

Sniff

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.09.2005
Innlegg
2.024
Antall liker
94
Takk for link EM.
Dette er for så vidt kjent tematikk, men hadde ikke formlene for hånden. Regnet litt med grunnlaget i linken. -3 ble hhv 575 og 605 (ca) for de to kabinettene, og forskjellene i komponentstørrelse etter min forståelse neglisjerbar.



Så vidt jeg klarer å lese filterlayouten til Gravesen er det ikke en egen baffelstepkrets i mitt kit. Denne funksjonen ivaretas gjennom "helheten" i filterets design er min lege tolkning. Dermed er det ikke konkrete komponenter som kan skiftes ut for å kompensere for forskjellen. Jeg frykter at tukling lett fører ut på viddene. Da blir fort gevinsten med å kjøpe en veldokumentert konstruksjon borte. Magefølelsen sier at forskjellen mellom de to kabinettene ikke vil bli så stor, særlig siden høytalerne skal nær vegg. Men jeg kan ta feil. Alternativene er altså 1: Vel stort kabinett, men sikkerhet for resultat 2: Litt mer nett kasse men en liten usikkerhet.

Novgarod: Så greie ut de, men de er så vidt jeg kan se enda smalere enn PEs 8-liter.

Mvh
Sniff
 

Vedlegg

novgarod

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.09.2006
Innlegg
957
Antall liker
59
Madisound's 7,5L kabinett er 8" bredt, mens PC's 8L kabinett ser ut til å være 7,5", så Madisound's kabinett er med andre ord i overkant av 1 cm bredere... :) Faktisk nøyaktig like bredt som baffelen på 11 liter'n til PC...
 

Sniff

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.09.2005
Innlegg
2.024
Antall liker
94
Blingset altså! Det var interessant. Da titter jeg nærmere

Mvh
Sniff
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Hvis jeg skulle bygd noen TG-konstruksjon ville jeg fulgt tegningene slavisk.
 

Gunvaldsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.02.2008
Innlegg
346
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Så vidt jeg klarer å lese filterlayouten til Gravesen er det ikke en egen baffelstepkrets i mitt kit. Denne funksjonen ivaretas gjennom "helheten" i filterets design er min lege tolkning. Dermed er det ikke konkrete komponenter som kan skiftes ut for å kompensere for forskjellen.


Mvh
Sniff
[/quote]

I farten så ser det ut som han bruker et 2.ordens filter på bassen, med et serie notch filter (rlc). Det er den du evt. måtte gjort endringer på.
På diskanten bruker han et 3.ordens filter og med en zobel på for å korrigere impedansen.
 

Sniff

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.09.2005
Innlegg
2.024
Antall liker
94
Sendte e-post til sjefen sjøl, og fikk raskt og vennelig svar. Han mente et mindre kabinett uten bassrefleks vil gi for lite nivå i mellombassen, og dermed gi blodfattig lyd, selv i følge med en sub. Problemstillingen med tanke på filter og baffeldimensjoner var han ikke opptatt av.

Da bukker og hilser undertegnede og bestiller de store beistene.

Mvh
Sniff
 
Topp Bunn